DAVID MISCAVIGE:

SOSEM LÁTOTT MÉRTÉKŰ TERJESZKEDÉS
A SZCIENTOLÓGIA LEGFŐBB SZELLEMI KÖZPONTJÁBAN

A Szcientológia vallás növekedése sehol sem nyilvánvalóbb, mint a floridai Clearwaterben található Flagben, amely a Szcientológia vallás legfőbb szellemi központja. A Flaggel kapcsolatos elvárás az, hogy a Szcientológia legfontosabb vallási központjaként folyamatosan meg tudjon felelni a szolgáltatásai iránti egyre növekvő igénynek, ezért a központ az 1975-ös egyetlen épületegyüttesből mára mintegy 50 épületet magába foglaló szervezetté fejlődött. Épületeinek összterülete több mint 185 ezer négyzetméter, és egy 23 négyzetkilométeres területen helyezkednek el. Íme ennek a terjeszkedésnek a rövid története:

2008. január 1-jén megnyílt a 16 ezer négyzetméteres Oak Cove épület. A felújítása során egyrészt szálláshelyeket alakítottak ki az idelátogató szcientológusoknak, másrészt pedig helyiségeket a Flag 14 nyelven nyújtott vallási szolgáltatásaihoz.

Ezután 2009. március 14-én David Miscavige megnyitotta az új Fort Harrison hotelt. A megnyitón a világ több mint 50 országából érkezett 6000 szcientológus megtöltötte a környező utcákat. A felújítás és restaurálás során a 24 800 négyzetméteres Fort Harrison visszanyerte eredeti, 1926-os pompáját. Ez volt a második fázis vége.

2009 márciusában, közvetlenül az új Fort Harrison befejezése és megnyitása után kezdődött el a 35 ezer négyzetméteres Flag Mekka épület építésének utolsó fázisa.