DAVID MISCAVIGE:
A SZCIENTOLÓGIA RENESZÁNSZA

Míg a Szcientológia történelme során számos kísérlet történt már arra, hogy L. Ron Hubbard összes munkáját a lehető legtöbb nyelven elérhetővé tegyük, ezt nem sikerült teljes egészében megvalósítani.  Akár az L. Ron Hubbard 50 évvel ezelőtti hangfelvételeinek helyreállítására alkalmas technológia hiánya, akár az eredeti felvételek eltűnése volt a probléma, az akadály jelentős volt.  David Miscavige, a Religious Technology Center (RTC, Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke elkötelezetten folytatta azt a programot, amit eredetileg még L. Ron Hubbard irányítása alatt kezdett el, és végül gondoskodott a Szcientológia vallás Írásainak megmentéséről.

Ami ma a Szcientológia világában a „Tudás Aranykoraként” ismert, azt David Miscavige 2005 márciusában indította el. Ez a legátfogóbb RTC-program a történelemben, amely több százezer óra ellenőrzési és helyreállítási munkát igényelt.

A Dianetika és a Szcientológia által nyújtott tudás annak időrendi útvonalát követi, ahogyan L. Ron Hubbard a kutatásait végezte az elme, a szellem és az élet területén, és amely végül elvezetett a Szcientológia Híd kifejlesztéséhez. A szcientológusoknak nem volt módjuk arra, hogy teljes megértést nyerjenek a bölcsesség egészéről, amelyet L. Ron Hubbard szellemi hagyatéka tartalmaz, mert korábban az anyagainak csak egy része volt elérhető. Annak érdekében, hogy átadhassa ezt a megértést, L. Ron Hubbard úgy tervezte, hogy egy napon az írott és szóbeli anyagait széles körben elérhetővé lehet majd tenni az összes szcientológus számára.

Pontosan ezzel a céllal lettek kiadva a Tudás Aranykorának bejelentésekor a Kongresszusok.  Ezeket az előadásokat L. Ron Hubbard a nagyközönség számára tartotta, és ezekben jelentette be a Dianetika és a Szcientológia mérföldkő fontosságú felfedezéseit.   Csakúgy, mint a többi anyag, amelyek a Tudás Aranykora keretében jelentek meg, ezek az előadások is 15 nyelvre lettek lefordítva, így a világ népességének fele számára elérhetővé vált a Szcientológia.