DAVID MISCAVIGE:

A DIANETIKA A 21. SZÁZADBAN

2009 júniusában David Miscavige bejelentette a Dianetika technológia eredeti kiadása (1950. május 9.) óta a Dianetika területén tett legnagyobb előrelépést.

David Miscavige személyesen felügyelte ezt a közel négy évig tartó projektet, amelynek eredményeként megjelentek azok az anyagok, melyek révén a Dianetika most mindenki számára hozzáférhető. 

Az volt a cél, hogy minden csoport, misszió és Szcientológia egyház képes legyen úgy szolgáltatni a Dianetika tanácsadást, ahogy L. Ron Hubbard eredetileg szándékozta.

Ennek az előrelépésnek a központi eleme az az audiovizuális anyag, amely a Dianetika tárgyát és tanulmányozását a 21. századba emeli. Ez az anyag 32 új filmből áll, 15 nyelven jelent meg, és összesen négy és fél órányi vizuális oktatóanyagot tartalmaz a Dianetika elveiről és eljárásairól.

És ahogyan azt David Miscavige szcientológusokból álló nemzetközi közönség előtt bejelentette: „Ezek a filmek nem a Dianetikáról szólnak, ezek maguk a megfilmesített Dianetika.” Ennek érdekében a filmek kiaknázzák a vizuális kommunikáció korának lehetőségeit és a speciális számítógépes effektusokat, így páratlan megértést adva a nézőnek.

Akárcsak maga a Dianetika könyv (amelyet Első könyvnek is neveznek, mivel ez volt az első nagyobb lélegzetű mű ebben a témában), a filmek is egyszerű elvekkel kezdődnek, és azoktól haladnak a szélesebb körű alkalmazás felé.  A teljes körű megértés elősegítése érdekében a filmek a Dianetika tanácsadás – az úgynevezett „auditálás” – valamennyi részét többféle módon is elmagyarázzák és ábrázolják, majd a későbbi filmek során újra és újra bemutatják.

A csomag két DVD-t tartalmaz: Az első – a Hogyan használjuk a Dianetikát? – 14 fejezetből áll. Ez az alapokkal kezdődik, és lépésről lépésre bemutat minden fogalmat, amely a Dianetika terápia megkezdéséhez szükséges.

Amikor a személy már auditál, a második DVD – Az auditálás összetevői – alkalmazása következik. Ennek mind a 18 fejezete (összesen 3 óra) egy-egy önálló film, amelyek a Dianetika minden egyes összetevőjét részletesen kifejtik, és ezzel teljes megértést nyújtanak az auditálásról.

E páratlan audiovizuális kiadvány segítségével minden korábbinál nagyobb alapossággal sajátítható el a Dianetika könyv anyaga.

A Dianetika auditálás iránti igény kielégítése
Mivel L. Ron Hubbard korszakalkotó műve, a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya ma már 50 nyelven kapható, és minden 4,8 másodpercben újabb olvasó veszi a kezébe a könyv egy példányát, ezért a Dianetika auditálás iránti igény is egyre nagyobb. Ennek az igénynek a kielégítésére David Miscavige új Első könyv szolgáltatásokat jelentett be, amelyeknek már az új filmek is részei. Ezek közül az első a Hubbard Dianetika szeminárium.  A Dianetika könyv olvasóit a legközelebbi csoport, misszió vagy egyház meghívja egy kétnapos szemináriumra, amelynek során a személy megnézi a Hogyan használjuk a Dianetikát? filmeket, és néhány órán belül máris kezdik az auditálást.

Ezt követően ezek a kezdő dianetikusok a Hubbard Dianetika koauditáláson követhetik az L. Ron Hubbard által 1950-ben feltérképezett utat. 

A szemináriumhoz hasonlóan a koauditálás résztvevői is lehetőséget kapnak, hogy fejezetről fejezetre megnézzék a filmeket, miközben felváltva egymást auditálják. Azonban, a hétvégi szemináriummal ellentétben, a koauditálásra a hét minden napján eljöhetnek, reggeltől estig bármikor. A koauditáláson részt vevők annyiszor jöhetnek, ahányszor csak akarnak, és mindaddig, ameddig csak akarnak – így a saját tempójukban haladhatnak a Clear-állapot felé.

Első könyv-szakemberek létrehozása

Végül pedig a megjelent Dianetika anyagok egy része a hivatásos Első könyv-auditorok képzéséről gondoskodik. David Miscavige kutatási és ellenőrzési tevékenysége ezúttal is évtizedek óta nem használt technológiát fedett fel. Így a Dianetika forradalmi megújulása magában foglalta azt is, hogy teljesen helyre lettek állítva L. Ron Hubbard 50 éve elveszettnek hitt előadásai A Dianetika professzionális tanfolyami előadások.

Ez a sorozat most először elérhető, és a Dianetika: A szellemi egészség modern tudományával együtt biztosítja mindazokat az anyagokat, amelyek a minden tekintetben professzionális auditorok kiképzéséhez kellenek.

L. Ron Hubbard leírása szerint ezek az előadások a Dianetika következő nagy előrelépését jelentették. Ezek ugyanis bemutatják az emóció anatómiáját és forrását, valamint egy alapvető felfedezést a megértés összetevőiről: az Affinitás, Realitás és Kommunikáció háromszögét. Röviden, ezek a mérföldkő jelentőségű anyagok képviselik a Dianetikát az új évezred és számtalan elkövetkezendő generáció számára. A Hogyan alkalmazzuk a Dianetikát? filmek megjelenése óta az egyházak, missziók és csoportok világszerte rendszeresen tartanak szemináriumokat és koauditálásokat, így az Első könyv a 21. században is futótűzszerűen terjed.