DAVID MISCAVIGE:
AZ ALAPOK KÖNYVEK ÉS ELŐADÁSOK

„A SZCIENTOLÓGIA VILÁGA ÖRÖKRE MEGVÁLTOZOTT.”

2005

L. Ron Hubbard 196 előadása jelent meg egyszerre 15 nyelven ez a legtöbb egyszerre megjelent hanganyag a történelemben.

2006

Két Guiness-világrekordot ítéltek oda L. Ron Hubbardnak: a legtöbb megjelent művel rendelkező szerző
(1084 mű) és a legtöbb nyelvre lefordított szerző (71 nyelv).

2007

2004 óta az L. Ron Hubbard írásaiból elkészült fordítások mennyisége 1,8 millió oldal. (Az ezt megelőző 50 év alatt összesen 359 459 oldalnyi fordítás készült.)

2008

L. Ron Hubbard 14 211 órányi lefordított előadását vettük fel 2005 óta.

2009

Március 13.: A történelem legnagyobb könyvkiadási eseménye – L. Ron Hubbard kilenc kezdőkönyve jelent meg egyszerre 50 nyelven (450 mű). L. Ron Hubbard könyveiből és előadásaiból 70 millió példány talált gazdára 2007 óta – több, mint a Dianetika és a Szcientológia első 50 évében összesen.

A Dianetika és Szcientológia tanfolyamvégzések száma tízszer annyi, mint öt évvel korábban.

15 nyelven több mint 3 millió, a Dianetika és a Szcientológia tárgyában írt L. Ron Hubbard-könyvet helyeztünk el több mint 125 000 könyvtárban.

L. Ron Hubbard harmadik Guinness-világrekordja, a legtöbb kiadott hangoskönyv (185).

December 27.: Történelmi jelentőségű esemény, amely feltette a koronát a Tudás Aranykorára: L. Ron Hubbard haladó klinikai tanfolyami előadásainak megjelenése angol nyelven. Ez több mint 1000 előadást és 500 kiadványt jelent, amelyek napról napra követik a Dianetika és a Szcientológia kifejlesztése során megtett utat. Most először mindenki számára elérhetővé vált L. Ron Hubbard összes anyaga.

2010

L. Ron Hubbard negyedik Guinness-világrekordja Az út a boldogsághoz könyvért – ez a legtöbb nyelvre lefordított nem vallásos könyv a világon (70 nyelv).

David Miscavige tartotta a várva várt rendezvényt, amelyre a világ minden tájáról jöttek a szcientológusok. Bejelentette, hogy amit bemutatni készül, az nem kevesebb, mint „a Dianetika és a Szcientológia helyreállítása” – olyan esemény, amely „örökre megváltoztatja a Szcientológia világát”. A következő néhány óra során az egész történetet elmondta a clearwateri Ruth Eckerd Hallban összegyűlt többezres hallgatóságnak.

David Miscavige először bemutatta az öt évig tartó, kétmillió munkaórás kutatási projektet, amely gondoskodott az L. Ron Hubbard írásai és felvett előadásai tartalmazta Szcientológia Írások teljességének forráshűségéről. Ennek érdekében fel kellett kutatni L. Ron Hubbard könyveinek eredeti kéziratait és diktált hangszalagjait, a meglévő szövegeket össze kellett vetni ezekkel az eredetikkel, azonosítani kellett minden hibát vagy eltérést, és vissza kellett állítani az eredeti, tiszta formájukat. Hamarosan kiderült, hogy az eredeti kéziratoktól való eltérések sokkal nagyobbak, mint gondolták: a legkülönfélébb átírási és központozási hibák, rossz sorrendbe rakott, sőt egy másik fejezet közepére került fejezetek – nem is beszélve egy olyan kiadó „sajátkezűleg” végzett munkájáról, aki összevonta a bekezdéseket, hogy lecsökkentse az oldalszámot. „Na most adjunk ehhez egy »szerkesztőt« – fejtette ki David Miscavige –, aki ahelyett, hogy kijavította volna, úgy döntött, hogy hozzáfűzi a saját »tisztázó« lábjegyzeteit, hogy megmagyarázza, mit is akart LRH mondani.”

David Miscavige beszámolt egy figyelemre méltó esetről a technológiát helyreállító projekt során. Amikor a diktált szöveg mennyisége nem egyezett azzal, ahány szóból L. Ron Hubbard szerint az adott könyvnek állnia kellett volna, a kutatók újra átnézték az archívumokat, és rábukkantak három régóta figyelmen kívül hagyott, diktálást tartalmazó viaszlemezre, amelyeken az „UNK” (unknown = ismeretlen) megjelölés szerepelt. Amikor megtalálták a már szintén régóta elavult lejátszóberendezést, a felvételek meghallgatásával rájöttek, hogy azok L. Ron Hubbard Dianetika: Az eredeti tézis című 1948-as művének két további fejezetét tartalmazzák. A felvételből az is kiderült, hogy egyes fejezetek az első kiadás óta rossz sorrendben lettek kinyomtatva. Ezután az egész kéziratot kijavították és teljessé tették. Ma ez a könyv az elme valódi természetének és funkciójának első és legalapvetőbb leírása – és most már mindenki elolvashatja.

A következő években L. Ron Hubbard minden könyvének összes szavát és sorát végignézték, ellenőrizték és kijavították, hogy biztosítsák a teljes tisztaságot. A David Miscavige által megkövetelt szint a tökéletesség volt – az egyetlen, amely méltó L. Ron Hubbard munkáihoz.

A hatalmas szerkesztői munkát az összes könyv gondos tervezése, szedése, nyomtatása és kötése követte, hogy az olvashatóságuk, érthetőségük, minőségük és tartósságuk a lehető legmagasabb szintet érje el – a puszta szépségről már nem is beszélve. Így jöttek létre a tiszta és tökéletes Szcientológia Írások, ahogy L. Ron Hubbard megalkotta őket.