DAVID MISCAVIGE:

AZ ALAPOK IGÉNYT TEREMTENEK
A DIANETIKÁRA ÉS A SZCIENTOLÓGIÁRA

Az Alapok könyvek és előadások kiadása azt jelenti, hogy most minden szcientológus könnyedén, gyorsan és időrendi sorrendben megtanulhatja a Szcientológia vallás alapjait, és így minden korábbinál jobb megértésre tehet szert a vallásról és annak az életre való alkalmazásáról. Ezt már több tízezer szcientológus meg is tette.

Hogy ez milyen hatást váltott ki, jól mutatja, hogy bár az Alapok kiadását megelőző 50 évben L. Ron Hubbardnak a Dianetika és a Szcientológia tárgyában alkotott írásos és hanganyagként létező munkáiból összesen 39 millió példány kelt el, az Alapok 2007-es megjelenését követően csak az első két évben több mint 60 millió L. Ron Hubbard könyvet és előadást juttattunk ki.

Az Alapok 15 nyelven állnak rendelkezésre, közülük a legalapvetőbbek pedig 50 nyelven, mert az elmúlt évtizedben tízszer annyi Dianetika és Szcientológia fordítás készült el, mint az azt megelőző öt évtizedben összesen.

De persze a Dianetika és a Szcientológia anyagok helyreállításának tényleges jelentősége csak az egyes emberek életében mérhető le. Ezt a mércét alkalmazva azt találjuk, hogy egykor makacsul ellenszegülő tizenévesekben most újjáélednek a szellemi értékek, és hogy korábban felbomlófélben lévő családok tagjai ismét szeretetet találnak az életben (és egymásban).  Olyat is láthatunk, hogy valaki nagyobb intelligenciára tett szert, visszanyerte a boldogságot, hozzáértőbbé vált abban, amivel foglalkozik, és még számtalan olyan, kézzelfogható eredményt, amely hosszú korokon át az igazi vallási élmény gyümölcse volt – sőt magát a szellemi szabadság elérését is.  Röviden, a Szcientológia könyvek és előadások olyan alapelveket tartalmaznak, amelyeket már milliók alkalmaztak, hogy elérjék a vallás legbecsesebb célját.