DAVID MISCAVIGE:

L. RON HUBBARD ELŐADÁSAINAK HELYREÁLLÍTÁSA

L. Ron Hubbard ebben az időszakban tartott előadásainak helyreállítása a projekt másik fontos szakaszát jelentette. Az 1950-es években L. Ron Hubbard több száz előadást tartott dianetikusoknak és szcientológusoknak, mindegyikben bővebben kifejtve a témához kapcsolódó könyv valamely részét. Bár ezeket az előadásokat felvették, sok közülük még soha nem volt széles körben hozzáférhető amiatt, hogy az Egyház kezdeti éveiben nem voltak megfelelő sokszorosítási lehetőségek. Egy korábbi projekt elment azokba a városokba, ahol az előadásokat tartották – Los Angeles, Phoenix, Philadelphia, Wichita, London, Melbourne, Johannesburg –, és felkutatta az összes ismert eredeti felvételt. A tömeges sokszorosítást azonban még ekkor is akadályozta az, hogy sok eredeti felvételnek gyenge volt a minősége, illetve az eltelt évek során leromlott az állapota. Az eddigi helyreállítási kísérletek ellenére számos olyan előadás volt, amelyet soha senki nem hallott azóta, hogy L. Ron Hubbard eredetileg megtartotta.

A 21. század kezdetére azonban a számítógépes és digitális technológia hatalmas fejlődésen ment keresztül, így újra kezdetét vette a nagyon alapos munka – és ezúttal eredményt is hozott. De még így is, ahhoz, hogy olyan minőséget érjünk el, amely méltó az előadások tartalmához, az Egyház folyamatosan továbbfejlesztette korunk hangtechnikáját, és ezzel létrehozta a világ legkifinomultabb hangrestauráló stúdióját. Több tízezer órányi munkával a projekt sikeresen helyreállított több száz órányi korábban elveszettnek hitt, eltorzult hangú vagy kivehetetlen felvételt. Ennek végeredményeként óriási mennyiségű Szcientológia anyagot állítottak helyre, így ezek ismét elérhetőek – most és mindörökké.

Ebből a monumentális vállalkozásból – az anyagok felkutatása és az eredetivel való összevetése, valamint szerkesztői és hangtechnikai munkák – az Egyház történetének legnagyobb szabású eredménye született: a Szcientológia vallás alapjainak helyreállítása. Ez L. Ron Hubbard 18 könyvét jelenti, amelyek minden részletükben tökéletesek, valamint az egyes könyvekhez tartozó előadás-sorozatokat – összesen 280 saját gyártású előadást CD-n. Minden előadás-sorozathoz a hanganyaggal összevetett átirat készült, amelyben a kiegészítő referenciaművek is helyet kaptak, továbbá minden könyvhöz és előadás-sorozathoz külön hatalmas szószedet, amelyben a szavak az L. Ron Hubbard által használt értelmükben vannak meghatározva, hogy minden hallgató megértse őket. Minden könyv és előadás le lett fordítva és ki lett adva a világ 15 főbb nyelvén.

Ezért mondhatjuk, hogy ez valóban a Tudás Aranykora minden szcientológus számára.

David Miscavige ekként foglalta össze: „És ha esetleg nem tudatosult még bennetek, nem »javított« vagy »újraellenőrzött« kéziratokról van szó, és végképp nem egyszerű »újracsomagolásról«. Amiről most beszélünk, az 100 százalékig hamisítatlan FORRÁS.”

Minden szcientológus elsődleges célja, hogy biztos lehessen abban, hogy ténylegesen a Szcientológia vallás forrásától, L. Ron Hubbardtól kapja az anyagokat – és David Miscavige ezt tette lehetővé.