DAVID MISCAVIGE:

A FREEWINDS
SZCIENTOLÓGIA VALLÁSI KÖZPONT A TENGEREN

Freewinds teljesen digitális hídja, csúcstechnológiájú Kelvin Hughes radarrendszerrel és panorámaablakokkal, amelyek 360 fokos kilátást biztosítanak.

Freewinds 1988-ban állt szolgálatba a Szcientológia Egyház vallási központjaként. A 130 méter hosszú hajó zavaró tényezőktől mentes környezetet biztosít a hívőknek, amelyben tanulhatnak és megkaphatják a Szcientológia vallásban elérhető legmagasabb szintű szellemi tanácsadást.

A hajó 20 év után teljes felújításon és helyreállításon esett át.

Freewinds történetében ez a felújítás volt a legnagyobb, és sokkal többről volt szó egy kis külső átalakításnál. A hajót az orrától a faráig, a víz alatti részektől a kémények tetejéig lecsupaszították – mind a hat fedélzetet. A végeredmény egy teljesen újratervezett, technológiailag fejlett hajó lett – egy ideális vallási központ a vallási szolgáltatásokhoz.

2008 júniusában David Miscavige-hez a Holland Antillák jelenlegi és volt miniszterelnökei csatlakoztak a Freewinds anyakikötőjében, Curaçaóban, hogy újrakereszteljék a Freewinds-et a 20. évfordulója alkalmából, és hogy elindítsák az első útján a teljes egészében felújított hajót.