SACRAMENTO, KALIFORNIA

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ KALIFORNIA FŐVÁROSÁBAN AVATTA FEL MÉRFÖLDKŐ JELENTŐSÉGŰ ÚJ OTTHONÁT

2012. JANUÁR 28.

Kalifornia fővárosa január 28-án, szombaton ünnepelte az új Sacramentoi Szcientológia Egyház megnyitóját. A felszentelő ünnepségen több mint 2500 szcientológus, vendég, valamint városi, állami és országos hivatalnok vett részt.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője közreműködött a sacramentói Szcientológia-egyház megnyitásánál.

Az Egyház új otthona csak néhány saroknyira van az Állami Kapitóliumtól, amely egyike a város építészetileg legismertebb tájékozódási pontjainak. Eredetileg 1930-ban nyílt meg Ramona Hotelként, melyet Kalifornia első állami építésze tervezett. Ez az épület az első fennmaradó példája a Spanyol colonial revival stílusnak Sacramentoban. Az Egyház gondosan megőrizte az épület struktúráját, és jellemző vonásait eredeti dicsőségükben állította helyre, beleértve ebbe a jellegzetes stuccot, a díszített mázas téglákat, a terrakotta burkolólapokat, a dekoratív vas díszítőelemeket és a feliratokat is. Minden helyreállítást minimális környezeti hatással és maximális fenntarthatósággal terveztek meg és viteleztek ki, elérve ezzel az Amerikai Környezettudatos Építési Tanács Vezetőségének Energia és Környezeti Tervezésének (LEED) arany minősítésű standardját.

Az esemény fontosságát mutatta, hogy az új egyházat David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás vezetője avatta fel.

Az új Egyház fontosságát David Miscavige a következőképpen jellemezte: „Ennek az új Egyháznak a felszentelése egy ünnepélyes fogadalmat jelent. Fogadalmat arra, hogy a város érdekében alkalmazzuk mindazt, ami e falakon belül rendelkezésre áll. Fogadalmat arra, hogy olyan világot hozzunk létre, amelyre büszkék lehetünk. Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermettek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol mindenki szabadon szárnyalhat egyre magasabbra. Szcientológusként ez a mi felelősségünk. És igen, ez olyan felelősség, amelyet mi szívesen felvállalunk.”

Jelenlévőként és a megemlékezés alkalmából ott volt Kevin Johnson, Sacramento polgármestere, Mike Gatto, a Kaliforniai Állami Közgyűlés tagja, David DeLuz Greater Sacramento Városi Szövetségének elnöke, Jon Fish Greater Sacramento Vallásközi Tanácsának elnöke és Ron Allan püspök, a Nemzetközi Hitalapú Tanács elnöke és alapítója.

Köszöntő beszédében Kevin Johnson polgármester üdvözölte és elismerte az Egyházat, amiért bemutatta elkötelezettségét a városnak: „Sacramento a legváltozatosabb város az országban, és amit az Önök egyháza és Önök csinálnak, az is igen változatos. Az itt álló épület nemcsak egy épület az Önök számára, ez egy épület a közösség számára is.Ez egy olyan épület, amely segít újjáéleszteni a belváros területét. A Szcientológia Egyház képviselője eljött hozzánk, és azt mondta: »Nézze, mi segíteni szeretnénk. Egy történelmi épületet szeretnénk venni és megóvni, szeretnénk felújítani és egy mesterművet létrehozni belőle a belváros szívében.« Mi valóban az ország legzöldebb övezetévé akartuk átalakítani Sacramentot, és egy központtá akartuk tenni a tiszta technológia számára. Az Önök emberei most segítenek ezt megvalósítani. A maguk részét már megtették ebben.

Mike Gatto, a Kalifornia Állami Közgyűlés tagja megdicsérte a Sacramentói Szcientológia Egyház és az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezet munkáját, amiért megvédik a gyerekeket a pszichiátriai drogozástól: „Ezeknek a gyerekeknek talán soha sem adatott volna meg a lehetőség arra, hogy önmagukra találjanak, mielőtt receptre felírtak volna nekik drogokat.Talán soha nem tudták volna meg, mit jelent saját tiszta érzelmeket érezni a szívükben és saját gondolatokat az elméjükben. Megnyugtathatom Önöket, én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minden döntéshozó és minden szülő meghallja az Önök hangját, és ezúton nyerjenek saját erőt ahhoz, hogy Kalifornia összes gyermeke érdekében cselekedjenek.”

Jon Fish Greater Sacramento Vallásközi Tanácsának elnöke a hatékony közösségi hozzájárulásáért ismerte el az Egyházat, beleértve humanitárius programjait is, amelyek L. Ron Hubbard Az Út a Boldogsághoz című könyvét használja fel: „Nem tudom szavakba önteni, hogy mennyire felemelő érzés tudatában lenni annak, hogy vannak odakint olyan emberek – a szcientológusok –, akik nap mint nap foglalkoznak az erkölcsi erényekkel a társadalomban, és akik valóban tudják, hogy mit csinálnak. Ezért és sok más okból kifolyólag üdvözöljük a Szcientológia Egyház tagjait. Tudjuk, hogy ez mindig a barátság otthona lesz számunkra és mások számára is. Mindig lennie kell egy nyílt meghívásnak és egy kinyújtott kéznek.”

Kiemelve az Egyház munkáját az emberi jogi oktatásban, David DeLuz Greater Sacramento Városi Szövetségének elnöke a következőt mondta: „Önök az emberi jogokra tanítják az embereket, és ezáltal felépítik a jövő generációját, amely ezekre a jogokra fog támaszkodni mindenki esetében, függetlenül az illető hovatartozására, színére, hitvallására vagy vallására. Kalifornia fővárosába a világ minden tájáról jöttünk… Ezt gondoznunk kell, amit pontosan önök csinálnak. Ez az Egyház nem csak nyitva áll mindenki számára, de szabadon odaadják mindenkinek mindazokat az eszközöket, amelyekkel Önök rendelkeznek. Ezért ez az Egyház ajándék Sacramentonak épp úgy, mint az Önök hívőinek.„

Hivatkozva az Egyház bolygószintű Igazság a Drogokról elnevezésű oktatási programjára, Ron Allan püspök, a Nemzetközi Hitalapú Koalíció alapítója és elnöke kijelentette: „Én mindig is azt mondtam, »amilyen irányba Kalifornia halad, arra tart az ország is.« A fővárost kitakarítva és az Igazság a drogokról anyagokkal elárasztva, ez olyan hatást fog kifejteni, hogy egész Amerikán keresztül fog gyűrűzni. Ez a program a válasz a bolygószintű problémára.Én Amerika-szerte kötelezővé akarom tenni az iskolás gyerekek számára, hogy menjenek végig az Igazság a drogokról tanmenetén.”

_________________

Az új Ideális Sacramentói Szcientológia Egyház hét emeletet és 17 670 négyzetméternyi területet ölel fel. A Központi Kápolna mellett, amely gyülekezeti összejövetelek, vasárnapi szertartások és vallási ceremóniák helyszínéül szolgál, az Egyházban számos szemináriumi szoba és tanterem található, s mindez a több tucatnyi Szcientológia auditáló (szellemi tanácsadó) szoba mellett.

A földszint teljes egészében a bevezetőszolgáltatásoknak van lefoglalva. Itt üdvözlik a látogatókat és azokat, akik többet akarnak tudni a Szcientológiáról a maguk számára. Továbbá magában foglal egy kiterjedt Információs Központot, amely teljes bevezetést nyújt a Szcientológia vallás hitébe és gyakorlataiba, illetve bemutatja a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak az életét és örökségét. Az Információs Központ teljes áttekintést ad az Egyház által szponzorált humanitárius programokról is, magában foglalva a világméretű emberi jogi kezdeményezést, az ugyancsak széleskörű drogfelvilágosító és drogmegelőző kampányt, a globális műveltségi és tanulási központokat, valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkész programot, amely jelenleg a legnagyobb független mentőalakulat a Földön. Az Információs Központ multimédia kijelzői egy gombnyomásra kínálnak körülbelül 500 tájékoztató és dokumentumfilmet. A Központ reggeltől estig nyitva tart, és szívesen látják a látogatókat, akik szabadon nézelődhetnek, és kedvük szerinti gyakorisággal térhetnek vissza.

_________________

A Sacramentoi Szcientológia Egyház a második Ideális egyház amely 2012-ben nyitotta meg kapuit, követve a Hamburgi Szcientológia Egyházat Németországban, mely 2012. január 21-én nyílt meg.

Az Ideális Orgok az Alapító L. Ron Hubbard vallási vízióját váltják valóra. Nemcsak ideális körülményeket biztosítanak a szcientológusok számára a szellemi felemelkedésük útján, hanem minden közösség otthonául szolgálnak, és egyben találkozási pontok az összes felekezet számára, ahol felemelkedhetnek.

Más új egyházak is nyíltak az elmúlt években Washington D. C.-ben, New Yorkban, Los Angelesben, Pasadenában, Iglewoodban, Seattle-ben, Tampában, Minneapolis-St. Paulban. továbbá a kanadai Québec városában, Mexico Cityben és Melbourne-ben.

2012. folyamán több, mint 15 ideális egyház megnyitása van betervezve.

Az új Szcientológia egyházak teljes listájához látogasson el a szcientologia.org.hu oldalra.

_________________

A Szcientológia vallást L. Ron Hubbard író és filozófus alapította. Az első Szcientológia egyházat Los Angelesben alapították 1954-ben, és a vallás úgy elterjedt, hogy mára már 167 országban több mint 10 000 egyházat, missziót és területi csoportot mondhat magáénak több millió taggal.

  • A Dianetika és a Szcientológia alaptójáról, L. Ron Hubbardról további infomációért látogasson el a http://hu.lronhubbard.org weboldara.
  • David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnökéről és a Szcientológia vallás vezetőjéről további információt talál a www.szcientologia.org.hu/David-Miscavige