RÓMA, OLASZORSZÁG

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ AZ ÖRÖK VÁROSBAN

2009. OKTÓBER 24.

2009. október 24-én Róma Casalotti de Boccea negyedében megnyitotta kapuit az új Római Szcientológia Egyház. Egész Olaszországból több mint 6000 szcientológus és vendég gyűlt össze, hogy megünnepelje ennek a 11 hektáros ősparkban fekvő, 6400 négyzetméteres csodálatos új egyháznak a felavatását.

Ez az új egyház képviseli az eddigi legnagyobb terjeszkedést a Szcientológia 30 éves olaszországi történetében, és ezentúl Közép-Olaszország és a mediterrán térség híveit fogja szolgálni.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője tartotta meg az új Római Szcientológia Egyház avatóját és megnyitóünnepségét.

David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke és a Szcientológia vallás vezetője üdvözölte a híveket új otthonukban, a nyugati civilizáció e történelmi központjában. David Miscavige jelenléte már önmagában mutatta ennek az egyháznak a jelentőségét. Beszédében kitért arra, hogy mi inspirálta a szcientológusokat, hogy lehetővé tegyék ennek az új központnak a megnyitását:

„Hogyan is lehetne a történelemről beszélni anélkül, hogy fejet hajtanánk Róma előtt? Íme Isten városa, az Ember városa, és legalább ezer évig a nyugati világ központja – ha volt valaha hely, ahová ideális Szcientológia egyház rendeltetett, akkor hát ez az. Mert lehetne-e vajon alkalmasabb színtér arra, hogy bemutassuk, mire képes a Szcientológia, mint ez a több ezer éves vallási birodalom?”

Az új Szcientológia egyházat köszöntők között felszólalt Dino De Pasquale, a Polgári Védelem katasztrófaelhárítási igazgatója; Silvio Calzolari professzor, a Vatikáni Egyetem firenzei teológiai karának professzora; Luigi Berzano professzor, a Torinói Egyetem vallásszociológiai professzora; és Laura Guercio, a Legal Aid Worldwide elnöke.

Az egyház új otthona egy modern stílusban emelt épület, amely komoly átalakításon esett át, hogy képes legyen befogadni az Egyház minden vallási szolgáltatását, a tagok közösségi tevékenységeit és az érdeklődőknek nyújtott bevezető szolgáltatásokat.

A tágas közönséginformációs központban állandó audiovizuális kiállítás található, amelyben nem kevesebb, mint 230 film mutatja be az Egyház hittételeit, gyakorlatait és tevékenységeit. A Szcientológia alapelvein és L. Ron Hubbard életén és munkásságán túl a bemutatótáblák ismertetik az Egyház által támogatott nemzetközi társadalomjobbító programokat, amelyek hatékonyan kezelik a kábítószerrel való visszaélést, az írástudatlanságot, a bűnözést, az erkölcstelenséget és az emberi jogok megsértését.

Az épület központjában található a 300 férőhelyes előadóterem egyházi és közösségi rendezvények számára.

A Római Szcientológia Egyház fogja összehangolni az Egyház társadalomjobbító programjait Olaszország középső részén. Két évtizedes drogmegelőzési tapasztalattal a háta mögött a Mondj nemet a drogokra, mondj igent az életre program bizonyított megoldásokat kínál az olasz társadalom egyik legégetőbb problémájára.

Megnyitó beszédének végén David Miscavige kiemelte az Egyház társadalmi küldetésének fontosságát, és kiemelte a jelenlévő szcientológusoknak annak szükségességét, hogy felelősséget vállaljanak a közösségért, amelyben élnek:

„Tartoztok [Rómának] a kampányainkkal, hogy eltöröljük a kábítószerekkel való visszaéléseket, hogy elterjesszük az emberi jogok tiszteletét, és biztosítsuk az élet alapvető technológiáját Az út a boldogsághoz segítségével.

Tartoztok neki a tanulási és írás-olvasási programjainkkal.

Tartoztok neki a büntetés-végrehajtási rendszer olyan reformjával, amely nem a büntetésre, hanem az önbecsülés helyreállítására épül.

Tartoztok minden függőnek a drogmentes élettel, és minden elveszett vagy reményvesztett léleknek azzal, hogy esélye legyen felismerni: Mindig lehet valamit tenni.

Mindenek felett pedig Róma minden polgárának tartoztok a lehetőséggel, hogy felfedezze a Dianetikát és a Szcientológiát.”