MALMÖ, SVÉDORSZÁG

ÉSZAK-EURÓPA TUDÁSKÖZPONTJA

2009. ÁPRILIS 4.

David Miscavige 2009. április 4-én Malmőben, a svéd kikötővárosban nyitotta meg az új európai Szcientológia Egyházat.

A jelenlévők 32 országból érkeztek, többek között Magyarországról, Nagy-Britanniából, Belgiumból, Franciaországból, Németországból, Oroszországból, Izraelből, Irakból és Ugandából. Azért jöttek el, hogy ezen a történelmi jelentőségű napon megünnepeljék annak a 6600 négyzetméteres épületnek a felavatását, amelyet a Szcientológia Egyház kevesebb mint 6 hónap alatt megvásárolt, áttervezett, felújított és megnyitott.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás vezetője 2009. április 4-én tartotta meg az új Malmői Szcientológia Egyház avatóját és megnyitóünnepségét.

Az esemény tiszteletére megjelentek között olyan Európa-szerte ismert vendégek voltak jelen, mint például dr. Iva Parizkova Ryggestahl, emberi jogi ügyvéd és a svéd parlament képviselő-helyettese; dr. Adly Abu Hajar, az Európai Iszlám Konferencia, egy 33 ország moszlim vezetőit tömörítő szervezet igazgatója; dr. Gunnar Bramstång, a jogtudományok kiemelt professzora, a Lundi Egyetem jogi karának volt dékánja és haladó szellemű emberi jogi törvények megalkotója; és dr. Bertil Persson, neves oktató, vallástudós és Skandinávia állandó képviselője az Egyesült Nemzetek Szervezetének UNESCO Békeegyetemén.

A napot David Miscavige jelenléte tette még emlékezetesebbé, aki egy jobb jövő nevében ezekkel a szavakkal avatta fel ezt az új egyházat:

„Egész generációk felemelése a tanulási technológiával, a kábítószerrel való visszaélés felszámolása, és az emberek ráébresztése az eredendően bennük rejlő erkölcsi tisztességre – minderre ma már korábban elképzelhetetlen nagyságrendben vagyunk képesek.

Tehát igen, a mai nap valóban csak a kezdet, és mostantól kezdve ezt a napot úgy ünnepeljük, mint a szabadság, Svédország és az örökkévalóság napját.” Ezután David Miscavige a jelenlévő kiemelt vendégek segítségével átvágta a szalagot, és ezzel hivatalosan is új korszak kezdődött a Szcientológia számára Svédországban.