DALLAS, TEXAS ÁLLAM, USA

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ A „MAGÁNYOS CSILLAG” ÁLLAMÁBAN

2009. ÁPRILIS 11.

A Dallasi Szcientológia Egyház, amely Irving városában, a Dallas–Fort Worth városegyüttesben található 2009. április 11-én nyitotta meg kapuit. A nap fontosságát David Miscavige jelenléte is kiemelte.

David Miscavige, a Szcientológia vallás egyházi vezetője beszélt a Dallasi Szcientológia Egyház megnyitóünnepségén, ahol elmondta, hogy Texas álmai a szellemi szabadságról be fognak teljesülni.

Herbert Gears polgármester hivatalosan üdvözölte a Dallasi Szcientológia Egyházat Irving városában. A következő felszólaló Teddie Story volt, az Irving Cares elnevezésű nonprofit társadalmi szervezet ügyvezető igazgatója. Őt James McLaughlin tiszteletes, a Függőség Elleni Felekezetközi Szövetség Országos Kongresszusának elnöke követte. Végül Shirley Dobson adott át egy hivatalos elismerést az Egyháznak Texas állam képviselőházának nevében.

Ezután David Miscavige lépett a színpadra, és a következő szavakkal tette emlékezetessé a napot:

„Vallásunk kezdeti éveiben arról álmodtunk, hogy egy nap majd olyan mértékben tudunk terjeszkedni, hogy a szervezeteink önmagunkban megtestesítik a technológiánkat – mindazt, ami L. Ron Hubbard technológiájában és irányelveiben áll. Ez a cél most elérhető közelségbe került. Egyre nagyobb lendülettel haladunk egy olyan jövő felé, amely dicsőségesebb, mint bármi, amit korábban elképzeltünk.

Texas a nagy álmokról és a függetlenség szelleméről közismert. Valósuljanak meg hát ezek az álmok a teljes szellemi szabadság birtokában! Így ma átadjuk az új egyházunkat, hogy Texas otthonra találjon benne, és hogy ezen keresztül átnyújtsuk neki a halhatatlanság ajándékát.”

Amikor a szalag lehullott, a régi és új szcientológusok barátaikkal együtt beléptek a Szcientológia új texasi otthonába.

A texasi képviselőház hivatalosan üdvözölte az új dallasi egyházat

Texas állam képviselőjének, Linda Harper-Brownnak a nevében személyes megbízottja, Shirley Dobson adta át a texasi képviselőház határozatát, amely így üdvözölte az Egyházat: „Texas Állam képviselőháza ezennel határozatban emlékezik meg a Dallasi Szcientológia Egyház új otthonának megnyitójáról, és köszönti az egyház munkatársait és hívőit új egyházuk felépítésének alkalmából, mindnyájuknak sikeres jövőt kívánva.”