BIRMINGHAM, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

A LÉLEK FORRADALMA BIRMIGHAMBEN, AMELY A FÖLD SÓJA ANGLIA SZÁMÁRA

2017. OKTÓBER 21.

Az „ezer mesterség városa” új Scientology-egyházat köszöntött Birmingham szívében egy vidám megnyitóval, amelyet 2017. október 21-én, szombaton tartottak.

Szerte a világon még olyan emberek is, akik nem ismerik igazán jól Birminghamet, beleszerettek abba, ami most szökkent szárba ebben a Nagy-Britannia szívében épült világvárosban. A művészektől az iparig, a repülőgépektől Shakespeare-ig, sőt az utcai lámpákig – Birmingham évszázadokon át élen járt mind ipari, mind kulturális szempontból.

E múltjára nagyon büszke városban – amely még mindig folyamatosan növekszik, magára talál, és virágzik – a megnyitóünnepséget a virágzó jövő együttműködő szellemében tartották meg. Vagy még inkább, ez a nap képviselte a lényegét Birmingham – vagy becenevén „Brum” – merész mottójának: Előre!

E nap szellemében David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője kijelentette: „Amikor a szalag aláhull, egy függöny felemelkedik... és minden Scientologist felelősségévé válik, hogy felemelje a becsületes angol embereket, akiket a föld sójának is hívnak, és ezzel az ipari forradalmat spirituális forradalommá változtassa.”

David Miscavige jelenléte október 21‑én az „ezer mesterség városának” szívében jelzi a nap fontosságát, ahogy felavatja az új Birminghami Scientology Egyházat.

Birmingham továbbra is vezető a gyárak és az ipar területén, és a megnyitón a „brummie”-k újító szellemét ünnepelték, a város elektromos lüktetésének ritmusára. Először elhangzott egy óda Birmingham jellegzetes metálos gyökereihez, majd helyi méltóságok beszéltek arról, hogy értékes műemlékeket kap vissza a közösség, és álmok válnak valóra a Scientologyt megalapító L. Ron Hubbard eszközei révén, amelyeket az élethez nyújtott.

Összhangban ezzel a partnerségi szellemmel, és számtalan város nyomdokába lépve, amelyek megnyitották kapuikat új Scientology-egyházak számára, Birmingham távolról sem egy máról holnapra létrejött sikertörténet. Az Egyház szorosan együttműködött közösségi csoportokkal és önkéntesekkel a térségen belül már több mint két évtizeden keresztül, egyéneket és csoportokat elérve írástudósági programokkal, drogmegelőzési kezdeményezésekkel, emberi jogi tudatosságnöveléssel és erkölcsi neveléssel.

Például az elmúlt 12 hónap során a helyi önkéntesek és hívek több ezer Az igazság a drogokról füzetet osztottak szét, és ezzel összesen több mint 140 000 embert értek el, mióta a Scientology Egyház először elkezdett dolgozni a területen. További ezrek kaptak oktatást az egyetemes erkölcsökről L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz füzeteinek, valamint az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatának terjesztésén keresztül. Így az Egyház új létesítményének megnyitója csak arra szolgál, hogy megnövelje a kiterjedt humanitárius kiáramlást.

Az új Birminghami Scientology Egyház épülete 1930-ban épült, és egy 2,5 hektáros birtokon áll a kozmopolita Moseley kerületben. A történelmi Anglia elismert értékes örökségi helyszíne, amely most eredeti állapotában helyre lett állítva, hagyományos birminghami vörös tégláival, portlandi kőburkolatával, tölgyfa ajtóival és elegáns drága brit márványpadlójával. Összességében a 4200 négyzetméteres létesítmény most készen áll, hogy kiszolgálja Anglia középső részének közösségeit.

Ezt az elkötelezettséget támasztja alá, hogy a Scientologistokhoz és vendégeikhez prominens méltóságok is csatlakoztak, hogy üdvözöljék az új létesítményt. Köztük volt: Yann Lovelock, a British Empire Medal birtokosa, Birmingham Felekezeti Tanácsának rangidős tanácsadója; Dr. Paul Baiden-Adams, a Multikulturális Támogatószolgálat UK igazgatója; Diana Coad, az Országos Drogmegelőzési Szövetség képviselője; és Decima Francis, az Ifjúkorból a Felnőttkorba Alapítvány alapítója.

Yann Lovelock, Birmingham Felekezeti Tanácsának rangidős tanácsadója arról beszélt, hogy ez a nap milyen javulást jelez előre a városiak életében: „Ma mindannyian egy olyan bázis megnyitását üdvözöljük, amely hozzájárul Birmingham szerencséjéhez; amely hozzájárul a nagyobb tudatosság kialakításához azzal kapcsolatban, hogy egyénileg mik vagyunk, és mit tudunk tenni az általános jólétért. Ez a központ hatalmas vállalás az önök részéről, és miközben szellemi partnerként üdvözlöm önöket, számítok arra, hogy erőfeszítéseik nemcsak városunkat, hanem az egész világot jobb hellyé teszik.”

Dr. Paul Baiden-Adams, a Multikulturális Támogatószolgálat UK dinamikus igazgatója elmondott egy sikert, hogy hogyan lehet segíteni veszélyeztetett fiataloknak az akadályaik leküzdésében és saját előnyükre fordításában: „Amikor próbálunk fiatalokhoz beszélni, azt kell mondanunk nekik: »Hé, én más vagyok... én el tudok érni változást«, és aztán be kell váltanunk az ígéretet. Vegyük azt a fiatalembert, akinek az volt az álma, hogy pilóta lesz... de nem tudott tanulni. Ott állt a szakadék szélén, az álma a másik oldalon, és a kettő között semmi más, csak a remény. Tehát megtanítottam neki a tanulási technológiát és a »gradiensskálát«. Ő alkalmazta, és elkezdett tanulni: magasság, szélirány, leszállási sebesség. Most ez a srác képes repülni, mert L. Ron Hubbard tanulási technológiájával valóra lehet váltani az álmokat.”

Diana Coad, az Országos Drogmegelőzési Szövetség képviselője első kézből figyelte meg az L. Ron Hubbard által kifejlesztett Narconon rehabilitációs technológia életmentő hatásait: „Amikor segítünk valakinek eredményesen megküzdeni a drogokkal, nem csak egyetlen embert mentünk meg, mert a szülei, testvérei és gyermekei élete is tönkrement. Önök minden egyénnel, akit megmentenek, további százaknak segítenek, és nem bírom már tovább nézni, hogy a kormányok, a kórházak és az orvosok becsapják önmagukat, becsapják a függőket, és becsapják a függők családját. Önök ledöntik a falat a múlt és a jelen között, a kudarc és a siker között, és ezáltal jövőt adnak a brit családoknak.”

Decima Francis, a dinamikus nonprofit Ifjúkorból a Felnőttkorba Alapítvány alapítója arról beszélt, hogy milyen szép az embertársaink segítése: „A Scientology Egyház és az L. Ron Hubbardtól származó tanítások engem Shakespeare szonettjeire emlékeztetnek, vagyis: »Az, mi gyönyörűen ki van munkálva – felemeli az emberi szellemet.« És L. Ron Hubbardban megvolt ugyanez az intellektus, szív és lélek. Tudta, hogy segítenie kell másoknak meglátni a testi formán túl, amelyben laknak, hogy kik ők valójában. Micsoda ajándék fogni ilyen bonyolult dolgokat, és ilyen egyszerűvé tenni őket! Nos, a tény az, hogy L. Ron Hubbard felvértez minden emberi lényt – hogy felemelhessék a lelküket az égbe és azon túl.”


Az új egyház bemutatja a látogatóknak a Dianeticset és a Scientologyt. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A képernyőkön több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Scientology Egyház alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard, az Alapító életét és hagyatékát mutatják be.

Az Információs Központ részletezi a számos humanitárius programot is, amelyeket a Scientology támogat. Ezek között található egy bolygószintű emberi jogi felvilágosító kampány; egy széles körű drogfelvilágosító, drogmegelőző és drogrehabilitációs program; írni-olvasni tanító és tanulásfejlesztő központok nemzetközi hálózata; valamint a Scientology önkéntes lelkészi program, amely mára a világ legnagyobb független katasztrófaelhárító csoportja.

A birminghami kápolna ad otthont a Scientology gyülekezeti összejöveteleinek – olyanoknak, mint a vasárnapi szertartások, esküvők és névadók. Közösségi rendezvények is rendezhetők benne, amelyek nyitva állnak minden felekezet tagjai előtt. A létesítményhez több szemináriumterem és tanterem is tartozik, továbbá egy teljes emeletet szenteltek a Scientology-auditálásnak (szellemi tanácsadás).


Az új Birminghami Scientology Egyház megnyitójára a vallás gyors növekedésének időszakában került sor, amely során már 60 új Scientology-egyházat nyitottak Los Angelestől Tampáig, Londontól Milánóig, Johannesburgtól Tokióig és Tel-Avivtól Kaohsiungig. Az elmúlt évtized során ezek a megnyitók oly mértékben fokozták a vallás világméretű növekedését, ami meghaladja a megelőző 50 év összesített eredményét.

2017-ben a következő városokban nyíltak új Scientology-egyházak: Auckland, Új-Zéland; San Fernando Valley, Kalifornia; Miami, Florida; Koppenhága, Dánia; és épp az elmúlt héten: Dublin, Írország.

További egyházak megnyitása van tervben a következő 12 hónapban Európa, Latin-Amerika, Észak-Amerika és Afrika kulturális központjaiban.