KOPPENHÁGA, DÁNIA

EURÓPA IDEÁLIS OT-KAPUJÁNAK FELAVATÁSA

2014. FEBRUÁR 15.

Zászlók hada leng…

Több, mint 30 európai ország lobogója hullámzik a dán tél hűvösében...

és 27 nyelvterületről több ezer szcientológus érkezett az ünnepre.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette az új ideális Európai Haladó Szervezet és Saint Hill átadóját. A kontinens szcientológusainak ezrei csatlakoztak David Miscavige-hez Koppenhága szívében, a Jernbanegade utcán.
Több mint 30 országból szcientológusok ezrei jöttek el Koppenhága városközpontjába, hogy megünnepeljék az ideális Európai Haladó Szervezet és Saint Hill (AOSH EU) felavatását. Az AOSH EU egy soknyelvű szervezet, amely a Szcientológia teljes szabadsághoz vezető Hídjának haladó szintjeit szolgáltatja a kontinens szcientológusainak.

Így nézett ki Koppenhágában a Jernbanegade utca, amikor felavatták Európa új Ideális OT-kapuját: az ideális Európai Haladó és Saint Hill Szervezetet (AOSH EU).

Az AOSH EU-t L. Ron Hubbard alapította 1969-ben. Ez a soknyelvű Sea Org-szervezet Európa, a Független Államok Közössége és a Közel-Kelet szcientológusait szolgálja ki.

Az ünnepélyes megnyitó a Technológia Aranykora II. fázisa monumentális kiadását követi, mivel a szcientológusok a Hídon felfelé haladva egyre gyorsabban növekvő számban, eddig korábban soha nem tapasztalt sebességgel érik el a Clear állapotot. Ezért az AOSH EU-nak otthont adó épületet teljesen átalakították ideális Haladó Szervezetté, hogy helyet biztosítson az európaiak tömegeinek, akik most már készen állnak, hogy átlépjenek a küszöbön az OT-birodalomba.

A mérföldkő jelentőségű esemény elismeréséül David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke tartotta a megnyitóünnepséget. David Miscavige így köszöntötte a jelen lévő európai szcientológusok ezreit és a munkatársakat:

„Íme az ideális szellemi központ Európa számára, amely megtestesíti az OT-hoz vezető utat a kontinens minden kultúrája és minden nyelve számára. A Híd pillérein, amit most tiszta, makulátlan Forrás alapján kovácsoltunk, a folyamatos felfelé haladás garantált. Így hát megnyitjuk a kapukat mindenki számára, hogy szédítő sebességgel folytassátok utatok a szabadság és halhatatlanság hatalmas távlata felé.”

Az ideális AOSH EU ünnepélyes megnyitója az első, amely a kontinentális Haladó Szervezetek új generációját képviseli. A létesítményben van egy teljes Szóló Technikai Osztály, amely kifejezetten a szólóauditorok kiszolgálására van; egy kibővített Hubbard Tanácsadó Központ, amely auditálószobák tucatjaival rendelkezik, hogy a szcientológusokat Clearig és azon is túl, az „Auditált új korszak Dianetika OT-k számára” szintig vigye; valamint kibővített képzési létesítmények, melyben számos tanfolyamterem található, és amely egy egész emeletet elfoglal.

Az egyház épülete 1887-ben épült, és közvetlenül a Tivoli park, illetve a városháza közelében található. Az egyházat teljesen ideális standardoknak megfelelően alakították át, de ennek során mind a hét emeleten gondosan megőrizte az épület jellegzetes vonásait. A legszembetűnőbb ezek közül a formázott téglákból készült homlokzat és az eredeti pomerániai fenyőből készült belső famunkák.

Az AOSH EU ünnepélyes megnyitója előre jelzi továbbá a teljes ideális európai Szcientológia-bázis létrejöttét, amelynek befejezése és részeinek ünnepélyes megnyitása a következő hónapokra van betervezve:

  • Az európai kontinens vallási vezetése számára egy 9000 négyzetméteres kontinentális összekötő iroda;
  • Egy történelmi épület Koppenhága híres sétálóutcáján (Stroget), a Denmark Szcientológia-egyház új ideális orgja;
  • És a teljesen átalakított, hétszintes Nordland Hotel. A minden igényt kielégítő hotel tökéletes elhelyezkedésű, gyalog pár percnyire van az AOSH EU-tól, és több mint 80 vendégszobája várja majd az európai országokból szolgáltatásra érkező szcientológusokat.