KOPPENHÁGA, DÁNIA

AZ ÚJ IDEÁLIS KONTINENTÁLIS IRODA ELINDÍTJA A SZCIENTOLÓGIA EURÓPAI TERJESZKEDÉSÉNEK KULCSFONTOSSÁGÚ KÖVETKEZŐ FÁZISÁT

2014. OKTÓBER 25.

Ha véletlenül ott voltál a dániai Koppenhágában október 25-én délután, akkor láthattad, ahogy az európai Szcientológia jövője feltárul a saját két szemed előtt.

„A mai napon átadjuk az európai Szcientológia egyik létfontosságú létesítményét, amely olyan szilárd alapot fog biztosítani, ahonnan soha nem látott mértékben fogjuk majd terjeszteni az Aranykort. Sőt mi több, az ünnepélyes szalagátvágással az igazságot és halhatatlanságot hirdető üzenetünket Skandináviától Szibériáig hallani lehet majd; egy egész birodalomnyi bölcsességet és tudást fogunk majd átadni széltében és hosszában ennek a hosszú történelmet megélt régiónak.”– David Miscavige, az RTC Vezetőtestületének Elnöke

Most szombaton egy történelmi jelentőségű pillanathoz érkezett a Szcientológia Egyház ambiciózus bolygószintű terjeszkedése: ez volt Európa ideális kontinentális összekötő irodájának (CLO EU) átadási ceremóniája. Nem lehet túlhangsúlyozni, mekkora fontossággal bír ez az óriási létesítmény, Európa központi irodája, amely elősegíti a vallás nagyszabású terjeszkedését a kontinensen, sőt az egész bolygón.

Lelkes ünneplés fogadta a több mint 9000 négyzetméteres központi létesítmény ünnepélyes megnyitóját, mely otthont ad az egész Európát átfogó Szcientológia tevékenységek minden szektorát irányító egyházi menedzsmentnek. Ide tartoznak az egyházak és a haladó szervezet is – ezek misszióknak, csoportoknak és egyéni szcientológusoknak szolgáltatják a Szcientológia Hidat szerte az európai kontinensen, amellett, hogy társadalomjobbító akciók széles skáláját is szervezik.

Szcientológusok ezrei érkeztek egész Európából, hogy részesei lehessenek a nagy eseménynek; jelenlétük híven példázza az Egyház egyre gyorsuló terjeszkedését és népszerűségét Európa széltében-hosszában – legyen szó Angliáról, Lengyelországról, Franciaországról, Olaszországról, Görögországról, Finnországról vagy akár az egyéb régiókról.

„Ez az a hely, ahonnan irányítani fogjuk a terjeszkedést Európa minden országában – jelentette be David Miscavige, a RTC vezetőtestületének elnöke egy héttel korábban, a Nemzetközi Szcientológia Egyház 30. évfordulós ünnepségén az angliai Saint Hillben. – Ez tökéletes kiáramlási pont a földrajzi terjeszkedéshez az európai országok területén.”

A CLO EU-s rendezvényen David Miscavige elmondta az ünneplő tömegnek, hogy az új központ „olyan szilárd alapot fog biztosítani, ahonnan soha nem látott mértékben fogjuk majd terjeszteni az Aranykort.” Biztosította a hallgatóságot, hogy a Szcientológia „igazságot és halhatatlanságot hirdető üzenetét Skandináviától Szibériáig hallani lehet majd – és így egy egész birodalomnyi bölcsességet és tudást fog átadni széltében és hosszában ennek a hosszú történelmet megélt régiónak.”

Az új Kontinentális Összekötő Iroda egy 1,2 hektáros területen helyezkedik el egy elővárosban, Glostrupban, mindössze 20 percre Koppenhága városközpontjától, és szó szerint egy saroknyira a New Era Publications nyomda és kiadó létesítményeitől. A Szcientológia Egyházak hálózatában kontinentális képzési központként fog szolgálni a Szcientológia lelkészei számára, és ez lesz a kiindulási pontja az Egyház által finanszírozott valamennyi társadalomjobbító és humanitárius akciónak Európában.

A CLO EU egyedülálló a kontinentális Szcientológia központok között, mert a Dianetika és a Szcientológia vallási anyagainak fordítása is itt történik az egész régió számára, Norvégiától az indiai szubkontinensig és egészen le Dél-Afrikáig. Ebből is látható az az egyre növekvő igény a Szcientológia-anyagok iránt, amelyet ez a koppenhágai központ fog majd kielégíteni a vallás legkiterjedtebb fordítási egységével felszerelkezve.

David Miscavige hozzátette, hogy a létesítmény úgy lett kialakítva, hogy alkalmas legyen a növekvő számú Tudás Aranykora és Tech Aranykora II. fázis anyagok elkészítésére is, amely által lehetővé válik a terjesztés a létező nyelvek több mint 80%-án – köztük olyanok, mint az albán, a bolgár, az ukrán, a szerb, a román és az arab. A csúcstechnológiával felszerelt audiovizuális stúdiók egész sorának köszönhetően a fordítási kapacitás 17 nyelvről 50 nyelvre növekszik majd.

„Olyan távoli nyelveken is lehetségessé válik majd az L. Ron Hubbard előadások felvétele, mint például fárszi, szuahéli, urdu, hindi és zulu, valamint a fent említett nyelvek – hangsúlyozta David Miscavige. – Így a Dianetikát és a Szcientológiát több mint öt milliárd emberi lény számára tesszük elérhetővé.”

A megnyitó maga is tanúbizonyságául szolgált a Szcientológia robbanásszerű nemzetközi terjeszkedésének. Mindez az ideális Szcientológia-egyházak térhódításával kezdődött mindegyik kontinensen. Ezek az egyházak mind szolgáltatják a vallási szolgáltatások teljes skáláját a hívők számára, illetve a humanitárius programokat a közösség számára, amelyben működnek.

Ezt követte a Tech Aranykora II. fázisának korszakalkotó kiadása, melynek eredményeként a szcientológusok példátlan számban indultak útnak a Hídon a Teljes Szabadság felé. Ez néhány hónappal később elvezetett az egyház ideális haladó szervezeteinek megalapozásához, majd pedig elkezdődött az ideális Sea Org-bázisok kialakítása minden kontinentális zónában.

Az ideális CLO Európa felépítése egy újabb mérföldkő jelentőségű lépést jelent az ideális európai bázis létrehozása felé, amelynek már része:

  • A New Era Publications teljesen digitalizált, egyedi igényeket is teljesíteni képes nyomdai létesítménye, amely a kontinens Szcientológia-egyházai, -missziói és -csoportjai számára szükséges valamennyi vallásos anyag előállítására képes.
  • A Szcientológia lelkészség szállása egy 2,4 hektáros birtokon található a dán tengerparton.
  • Az ideális Európai Haladó és Saint Hill Szervezet (AOSH EU) idén februárban nyitotta meg kapuit Koppenhága szívében.

Az ideális európai bázis további részei, amelyek ugyancsak közel állnak a befejezéshez, a következők:

  • A Denmark Szcientológia-egyház új ideális orgja Koppenhága híres Strøget sétálóutcájának egyik nevezetes épületében.
  • És a teljesen felújított, hétemeletes, minden igényt kielégítő Nordland Hotel, több mint 80 vendégszobával, hogy elszállásolja az európai országokból szolgáltatásra érkező szcientológusokat.