SAN FRANCISCO, KALIFORNIA ÁLLAM, USA

EGYHÁZ NYÍLIK EGY MŰEMLÉK ÉPÜLETBEN A GOLDEN GATE HÍDNÁL

2003. NOVEMBER 29.

2003. november 29-én David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás vezetője hivatalosan megnyitotta az új San Franciscó-i Szcientológia Egyházat. 2500 szcientológus és vendég előtt David Miscavige a szellemi tevékenység új korszakának ajánlotta a felújított Transamerica Building műemlék épületet, amely San Francisco belvárosának szívében áll.

Willie Brown, San Francisco polgármestere elismerést adott át az Egyháznak „azokért az erőfeszítéseiért, hogy a San Francisco-öböl térségét rassztól, bőrszíntől és vallástól függetlenül minden ember számára jobb hellyé tegye”.

A különleges vendégek között volt Willie Brown, San Francisco polgármestere, aki elismerést adott át az Egyháznak „azokért az erőfeszítéseiért, hogy a San Franciscó-i öböl térségét rassztól, bőrszíntől és vallástól függetlenül minden ember számára jobb hellyé tegye”.

Az elismerés emellett méltatta az Egyház elkötelezettségét „környezetének szellemi és kulturális fejlődése és sokszínűsége iránt – bárhol legyen is az a környezet”.

David Miscavige biztatta San Francisco szcientológusait, hogy juttassák el a Szcientológiát és L. Ron Hubbard társadalomjobbító programjait a város minden lakójának:

„Íme a központi szervezet, amelyből szó szerint mindenhová eljuttathatjuk az összes programunkat és az összes technológiánkat. Eljuttathatjátok az emberekhez az oktatási programokat, hogy segítsetek minden generációnak, és hogy minden közösséget hozzásegítsetek a műveltséghez és tudáshoz, amellyel valóra válthatják az álmaikat itt, a lehetőségek földjén.

Új csoportokat indíthattok, amelyek elviszik L. Ron Hubbard technológiáját azoknak, akik a munkanélküliekkel és a hajléktalanokkal foglalkoznak, hogy ne csak egy új esélyt, hanem új életet adhassanak nekik.

Minden közösségben alakíthattok Narconon csoportokat, hogy véget vessetek a drogfüggőségnek.

Minden rehabilitációs otthonban és a fiatalkorúak minden börtönében Criminon programokat indíthattok, hogy visszaadjátok az önbecsülésüket, és értékes állampolgárokat adjatok vissza a társadalomnak.

Minden kerületben alakíthattok Az út a boldogsághoz csoportokat, hogy elvigyétek a józan észen alapuló erkölcsöket az utca emberéhez, és önkéntes lelkész csoportokat, hogy kezeljétek az élet többi problémáját.

Innen kiindulva tehát minden tevékenységet egyszerre tudtok folytatni. Hiszen ez az épület nem csupán nektek, San Francisco szcientológusainak ad otthont.

Ez a tágabb környezetetek otthona is, ahol minden jó szándékú embert szívesen látunk – az ő megsegítésükre köteleztük el magunkat.”