QUÉBEC, KANADA

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ
FRANCIA-KANADA TÖRTÉNELMI SZÍVÉBEN

2010. JANUÁR 30.

2010. január 30-án ezerötszáz szcientológus, és egész Kanadából, valamint az Egyesült Államokból érkezett vendégeik árasztották el a Saint-Joseph út 665. előtt az utcát Québec szívében, hogy részt vegyenek az új Québeci Szcientológia Egyház megnyitóján.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője avatta fel az új Québeci Szcientológia Egyházat.

E 4300 négyzetméteres, az egész tartomány hívőit szolgáló egyházi épületnek a megnyitása jelentős mérföldkő ennek a 35 évvel ezelőtt alapított gyülekezetnek az életében.

A megnyitóünnepséget David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás vezetője vezette le, és üdvözölte az egybegyűlt szcientológusokat és az új egyház vendégeit. Bevezetőjét hosszan tartó és lelkes ováció fogadta annak elismeréséül, hogy olyan nagy szerepet vállalt ennek az új egyháznak a megteremtésében és mindabban, amit ez az egyház a kanadai szcientológusok jövője szempontjából jelent.

David Miscavige kijelentette: „Ezekkel az újfajta egyházakkal valami sokkal nagyobb dologra készülünk fel, ami a jövőben fog elérkezni. Nos, ez a jövő már a nyakunkon van.”

A québeci egyházunk egy új fejezet kezdetét jelenti a Szcientológia egész kanadai növekedésében, mivel Montréalban, Kitchenerben és Winnipegben is új egyházakat nyitunk, a Torontói Szcientológia Egyházat pedig teljesen fel fogjuk újítani. Ezenkívül hamarosan egy új Szcientológia Haladó Szervezet nyitja meg kapuit egy Torontóhoz közeli, 76 hektáros földterületen, sőt Kanada Kontinentális Összekötő Irodája is ide költözik, hogy az egész országban koordinálja majd a Szcientológia növekedését és a társadalomjobbító programokat.

Az új egyház megnyitóján részt vevő magas rangú személyiségek között jelen volt Alvin Curling, Ontario tartomány törvényhozó gyűlésének volt házelnöke, aki most a Nemzetközi Kormányzatfejlesztési Központ rangidős tagja; Pamela Appelt, a Kanadai Polgári Bíróság bírája és a Nemzetközi Emberi Jogi és Demokratikus Fejlesztési Központ egyik védnöke; és Alan Stein, neves vallásszabadsági és emberi jogi ügyvéd és a jogtudományok professzora.

Beszédében Alvin Curling volt házelnök a következőket mondta: „Legyen a Québeci Szcientológia Egyház új otthona jelzőfény minden jó szándékú nő és férfi számára, egy olyan hely, ahol mindig otthonra lelnek azok, akik együtt akarnak dolgozni e világ megsegítésén. A jó szándékú emberek egységbe tömörítése a Szcientológia Egyház jellemzője, és ezért ünnepelem ma én is önökkel ezt az új egyházat.”

A háromszintes kő és üveg épület, amely egy egész háztömböt átfog és két utcára nyílik, kiterjedt felújítási munkálatokon esett át, hogy helyet adhasson minden Szcientológia vallási szolgáltatásnak, és gondoskodjon a Szcientológiától elválaszthatatlan számos közösségi és humanitárius programról.

Az ünnepség kezdetén David Miscavige megjegyezte, hogy ez a nap új jelentést ad Québec „Je me souviens – Emlékezem” mottójának.

David Miscavige ezután az Egyház bolygószintű humanitárius programjairól beszélt és arról, hogy az új québeci egyház hogyan fogja szolgálni „L. Ron Hubbard technológiája egészének bevezetését”, elérhetővé téve azt mindenki számára:

„A tanulási és írás-olvasás oktatási technológiánkról eddig 67 országban 31 millió diák szerzett tapasztalatot.

A drogrehabilitációs és -megelőzési programjaink eddig 800 millió veszélyeztetett gyerek javát szolgálták.

Az emberi jogi kampányunk, amely az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát mutatja be, majdnem egymilliárd embert ért el.

Az út a boldogsághoz most már film formájában is rendelkezésre áll, így képes áttörni az olvasási nehézségeken, és készen áll arra, hogy az egész bolygón sugározzuk.

Az önkéntes lelkészeink hadserege pedig az egész bolygón most szó szerint ezrek életét menti meg – ebben a pillanatban is.

Mindez és még sok minden más is része lesz az új ideális orgotoknak, így mindezt megvalósíthatjátok Québecben.”

Befejezésül hangsúlyozta: „Ez az új egyház képviselje azt a tényt, hogy nemcsak Québec államra »emlékezünk«, de a benne élő emberekről sem feledkezünk meg, akiknek fogadalmat tettünk – méghozzá L. Ron Hubbard e gondolatának szellemében:

»Amikor ma elmentek innen, és kimentek a világba, emlékezzetek az élet eszközeire, amelyekkel rendelkeztek, és a szerepetekre, hogy használnotok kell őket az embertársaitok megsegítésére.«”

Az új egyház építésében kiemelkedő szerepet játszó québeci szcientológusokkal közösen David Miscavige átvágta a szalagot, és mindenkit meghívott az épületbe.