NEW YORK

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ NEW YORKBAN

2004. SZEPTEMBER 26.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője közreműködött az új New York-i Szcientológia egyház megnyitásánál.

A New York-i Szcientológia Egyház, amely közvetlenül a Times Square mellett helyezkedik el, a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének ajándéka volt New York népe számára a 2001-es World Trade Center katasztrófa ideje alatt mutatott bátorság és helytállás elismeréséül.

Az épületet David Miscavige avatta fel. A ceremónián csatlakozott hozzá Charles Rangel, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője; Maurice Strong, az ENSZ főtitkárhelyettese; és Bob Esposito, a Times Square Szövetség alelnöke.

A megnyitóra egybegyűlt 10 000 szcientológushoz és vendéghez szólva David Miscavige rávilágított, mit is jelent ez az új egyház:

„Ahogy körbetekintünk a világban, elmondhatjuk, hogy léteznek nemzetközi konfliktusok, létezik gazdasági instabilitás, és igen, létezik terrorizmus. De mi, kedves barátaim, ezekről ne mint problémákról beszéljünk. Nézzük őket abból a szempontból, hogy milyen megoldások léteznek ezekre – olyanok, amelyek ezek közül mindegyiket meg tudják oldani.

Ez az egyház képviseli azt a munkát és segítséget, amelyet mindannyiunknak továbbra is nyújtanunk kell ahhoz, hogy céljainkat teljes egészében megvalósítsuk. Mert íme, itt az az ideális szervezet, ahonnan valamennyi programunkat, minden technológiánkat el tudjuk juttatni szó szerint mindenhová.

Ám ez csak a kezdet. Mert a munka valójában ma kezdődik.

New York szcientológusai, ez az egyház nem csupán számotokra otthon.

Ez a tágabb környezetetek otthona is, ahol minden jó szándékú embert szívesen látunk – az ő megsegítésükre köteleztük el magunkat.

És ha meggyőződésünket tettek követik, fényes jövő vár ránk. Mert ez New York, és ha rajta segítünk, az egész világnak segítünk.”