KAOHSIUNG, TAJVAN

IDEÁLIS SZERVEZET A KÍNAIUL BESZÉLŐ
VILÁGRA NYÍLÓ KAPUNÁL

2013. DECEMBER 7.

A tajvani szcientológusok évekig dolgoztak ezért a pillanatért.

Egy 13 emeletes épület Kaohsiung központjában…

10 000 m² alapterületen…

És a szellemi szabadságnak nemcsak az ígéretét, hanem az ahhoz vezető utat is biztosítja.

2013. december 7-én konfettiesőben és léggömbfelhő alatt több mint 4000-en ünnepelték a Szcientológia Egyház első tajvani szervezetének és egyben Ázsia első ideális szervezetének megnyitását.

2013. december 7-én, szombaton konfettiesőben és léggömbfelhő alatt megnyílt az új, ideális Kaohsiungi Szcientológia Egyház Tajvanon. Az Ázsia és Óceánia minden részéből érkező több mint 4000 szcientológus­hoz és vendéghez nemzeti és városi tisztségviselők csatlakoztak az avatóünnepségen.

A kínaiul beszélő világ kapujában álló új kaohsiungi ideális org (nagyobb Szcientológia egyházi szervezet, az angol organization szóból) ajándék a „Gyönyörű szigetnek” a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége tajvani és 100 más nemzetiségű tagjaitól.

A kaohsiungi ideális org felavatása azért is jelentős, mert rögtön a Technológia Aranykora II. fázisának monumentális kiadását követte.

Az ünnepélyes megnyitó előkészületei részeként 30 rangidős tajvani technikai munkatárs végezte el a Technológia Aranykora II. fázisának képzési programját a Flagben. Az új technikai szolgáltatócsapat és az eddig soha el nem érhető kínai Szcientológia-anyagok lehetővé teszik, hogy most először auditorokat (Szcientológia-tanácsadókat) képezzenek Tajvanon. Eddig a tajvani szcientológusoknak külföldi egyházi szervezetekbe kellett utazniuk ahhoz, hogy okleveles auditorokká váljanak. A kaohsiungi ideális org készen áll, hogy minden szcientológust auditorrá képezzen, beleértve Tajvan 16 és egyre növekvő számú Szcientológia-misszióinak munkatársait, Tajnantól Tajpejig.

A felavatás mélyebb jelentőséggel bír, mivel L. Ron Hubbard fiatalemberként beutazta Ázsiát, választ keresve az Ember származását és az élet forrását érintő alapvető kérdésekre. Távoli kultúrákat és titokzatos bölcsességet kutatott, és eközben bebocsátást nyert tiltott buddhista lámakolostorokba Kína Nyugati-hegységében. Ezek a keleti vallási hagyományokkal való személyes találkozások sarkallták őt későbbi kutatására az emberi elme és szellem terén, és ezek vezettek végül a Szcientológia vallás megalapításához.

Kaohsiung ünnepélyes megnyitóját David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestülete Elnökének jelenléte koronázta meg, aki először látogatott el Tajvanra. David Miscavige vezette le az avatási ceremóniát, és a következő beszédet mondta az összegyűlt szcientológusoknak: „Igazán megtisztelő számomra egy olyan napot megosztani veletek, amelyen annyi álom megvalósul: kitartó álmotok arról, ami most előttünk áll; minden szcientológus lankadatlan álma, hogy LRH örökségét elhozzák a kínaiul beszélő világnak; és L. Ron Hubbard álma, hogy lélekben visszatérjen Ázsiába, és visszaadja az ősi bölcsességet, amelybe betekintést nyert. Ezek az álmok most mind valóra válnak, hiszen ez az a nap, amikor – a kínai mondás szerint – lehull egy szalag, mint a szélfútta selyem, ahogy bemutatjuk a Szcientológiát Ázsiának Tajvan első ideális orgjával.”

Dr. Oliver Süe, tajvani alapító szcientológus és a megnyitó házigazdája, így köszöntötte a tömeget: „Minden tajvani szcientológus nevében szeretném a legőszintébb köszönetünket kifejezni közösségünkben élő barátainknak és partnereinknek, akik sok éve együtt dolgoznak velünk – különösen Kaohsiung város Állampolgári Ügyek Irodájának, amiért mai rendezvényünket oly szívélyesen támogatták. Ezzel a megnyitóval nemcsak köszönetünket, hanem kitartó segítségünket is kiterjesztjük Kaohsiung minden szegletére. Legyen szó emberi jogokról, drogfelvilágosításról, erkölcsi oktatásról, bűnözők megreformálásáról, amire csak szükség lehet – az ajtónk nyitva áll, és a segítségünk mindnyájatoké.”

Országos és városi tisztségviselők is jelen voltak, hogy köszöntsék az új egyházat. Köztük volt Liang-csi Tan, Tajvan elnökének nemzeti irányelvi tanácsadója, aki elismerte az egyház sokéves önkéntes szolgálatát: „Egyházuk több mint két évtizede viszi előre a segítség örökségét országunkban. Mindnyájan emlékszünk, hogy amikor a 9/21-es földrengés lesújtott Tajvanra, óriási katasztrófát hozott. A Szcientológia Egyház azonnal önkénteseket küldött a katasztrófa kezelésére. Így nem okozott meglepetést, hogy Tajvan elnöke a Jó Állampolgárok, Jó Tettek díjat adományozta önöknek a földrengés idején végzett munkájukért.”

Dr. Cseng-siung Huang a belügyminisztérium képviseletében szintén elismerte a Szcientológia önkénteseinek a tajvani társadalom minden szintjén végzett jelentős hozzájárulását: „Évek óta szentelik az életüket és az idejüket drogellenes tevékeny­ségeknek és az emberi jogok terjesztésének. És a mai napon a belügyminisztérium nevében bejelentem, hogy a Szcientológia Egyház elnyerte a nemzeti Kiváló Vallásos Csoport díjat a 10. egymást követő évben.”

A Megtisztult Társadalom Kulturális Alapítvány alapítója és elnöke, Csing-jao mester e szavakkal rótta le tiszteletét L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója előtt: „L. Ron Hubbard mélységesen törődött az Ember sorsával. Közös a célunk – egy jobb világ. Meg kell mondjam, hogy ez az egyház úgy van felépítve, hogy mindent, amit ő az Ember számára megálmodott, a gyakorlatban megvalósítson. Szívből jövő áldásom a tiétek, hogy legjobb szándékú törekvéseitekkel egy szebb világot teremtsetek, és boldogságot hozzatok az emberiségnek.”

A Kaohsiung Polgári Ügyek Iroda vezetője, Cu-ven Ceng a következőket mondta köszöntőbeszédében: „A Kaohsiung városi önkormányzat és a polgármester nevében szeretném kifejezni elismerésemet és szívélyes üdvözletemet minden tajvani és tengeren túli szcientológusnak. Kívánjuk, hogy a Szcientológia Egyház terjeszkedése képessé tegye Kaohsiung városát, hogy virágozzon és prosperáljon. Dolgozzunk együtt egy jobb világ megteremtéséért!”

Po-lin Huang, a kaohsiungi városi tanács tagja az egyház emberi jogi kezdeményezéseit emelte ki: „Különösen büszke vagyok arra, hogy több mint 5 éve dolgozunk partnerként önökkel az emberi jogi programjuk keretében. Megtiszteltetés számomra, hogy sok városi rendezvényüket támogathattam, amelyek polgáraink ezreit tájékoztatták jogaikról. Óriási hatást érnek el, mivel programjuk nemcsak városszintű, de országos is. Ez egy jobb és ragyogóbb Tajvant jelent mindnyájunk számára.”

Lung-hui Csung, az Ópiumtermelés Békés Eltörlése Nemzetközi Alapítvány elnöke a Szcientológia által szponzorált drogellenes programmal kialakított sikeres partnerségéről beszélt: „Mint a drogmegelőző tevékenységek ázsiai veteránjának, Az igazság a drogokról anyagaik erőt és bizodalmat keltettek bennem. Ennél is fontosabb, hogy hitet adtak nekem abban, hogy az egyházuk által biztosított anyagokkal még egyetlen ember is hatalmas haladást tud elérni.”

_________________

Az új kaohsiungi egyház minden látogatónak bemutatja a Dianetikát és a Szcientológiát a Közönséginformációs Központban. A képernyőkön több mint 500 film tekinthető meg, amelyek az alapvető hitelveinket és gyakorlatainkat, valamint L. Ron Hubbard életét és örökségét mutatják be. Az információs központ teljes áttekintést ad az egyház által szponzorált humanitárius programokról, beleértve a világméretű emberi jogi kezdeményezést, az ugyancsak széles körű drogfelvilágosító és drogmegelőző kampányt, a globális műveltségi és tanulási központokat, valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkész Programot, amely jelenleg a Föld legnagyobb független mentőalakulata.

Az egyház kápolnája a Szcientológia mindenfajta összejövetelének helyet biztosít, beleértve a vasárnapi szertartásokat, házasságkötéseket és névadókat, valamint közösségi rendezvényeket, amelyeken minden felekezet tagjai részt vehetnek.

Az új egyházban a több tucat auditálószoba mellett számos szemináriumi és tanfolyamterem is van.

Egy állandó fordítási létesítmény további kínaira fordított Szcientológia-anyagok előállításával foglalkozik, valamint hangstúdióval is rendelkeznek kínai nyelvű felvételek készítéséhez.