MADRID, SPANYOLORSZÁG

NEMZETI EGYHÁZ SPANYOLORSZÁG KULTURÁLIS SZÍVÉBEN

2004. SZEPTEMBER 18.

2004 szeptemberében 6000-en gyűltek össze Madrid szívében a spanyol Nemzeti Szcientológia Egyház megnyitóján. Spanyolország korábban a vallás elnyomásának központja volt, most azonban olyan vallási, jogi és emberi jogi tisztségviselők fogadták örömmel a Szcientológiát, akik mindannyian e vallásban látták a reményt országuk számára.

A szalag átvágása Madrid irodalmi negyedében a vallásszabadság egy új korszakát jelzi Spanyolországban. A jogtudomány, a vallás és az emberi jogok képviselői az ország reménységének nevezték a Szcientológiát.

A legfontosabb pillanat az volt, amikor David Miscavige üdvözölte a több ezer jelenlévőt, és bemutatta nekik az új egyházukat – az egyházat, amelyet az ő útmutatásai szerint hoztak létre, és amely végül teljes vallási elismerést hozott a Szcientológiának Spanyolországban:

„Spanyolország és a spanyol nép nagyon közel állt L. Ron Hubbard szívéhez.

Ezen túlmenően azonban ne feledjük, hogy mit jelent ez a nap nem csupán spanyol tagjaink számára, de a világ minden szcientológusa számára is.

Spanyolország olyan ország, amelyben Alapítónk lángra lobbantotta a szabadság fáklyáját, és ahol azt önök nem hagyták kihunyni.

Legsötétebb napjainkban, amikor nyomasztó fölénnyel szemben, leküzdhetetlen akadályok felett kellett győzedelmeskednünk, önök tetteikkel demonstrálták Alapítónk e szavainak lényegét:

»A régi teret kell engedjen az újnak, az igazságnak le kell lepleznie a hazugságot, és az igazság – bár küzdenek ellene – végül mindig diadalmaskodik.«

Hadd fejezzem ki legmélyebb hálánkat a világ szcientológusainak nevében, és legyen ez az a nap, amelyen megünnepeljük azt, amit az önök elkötelezettsége, állhatatossága és az eszmék melletti kitartása most Spanyolország minden polgára számára jelenteni fog.”

Ezzel elérkezett a szalag lehullásának pillanata, és ezrek léptek be az új Spanyol Nemzeti Szcientológia Egyházba.

Több évtizedes jogi csaták után 2007. október 31-én megszületett a mérföldkő jelentőségű döntés, amelynek értelmében a Spanyol Nemzeti Bíróság az Egyház javára döntött, és teljes vallási elismerést adott a Spanyol Nemzeti Szcientológia Egyháznak, és megerősítette a vallásszabadsághoz való jogot. A bíróság továbbá úgy rendelkezett, hogy a Nemzeti Egyházat felvegyék a vallási szervezetek jegyzékébe.