SZCIENTOLÓGIA ÖNKÉNTES LELKÉSZEK:
SEGÍTSÉGNYÚJTÁS – BÁRMIKOR ÉS BÁRHOL LEGYEN IS RÁ SZÜKSÉG

Az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején tapasztalható egyre növekvő bűnözésre és erőszakra adott válaszul L. Ron Hubbard létrehozta az Önkéntes lelkész programot, amelynek célja, hogy gyakorlati eszközöket biztosítson a megértés és a segítő szándék kifejezésére. Sőt, ezek az eszközök kifejezetten azért vannak, hogy szcientológusok és nem szcientológusok egyaránt használhassák őket. Így jött létre ez a népes mozgalom, amelynek tagjai különböző társadalmi helyzetű és hivatású emberek, akik felajánlották, hogy helyszíni segítséget nyújtanak szerte a világon. Az elmúlt 30 évben a Szcientológia önkéntes lelkészek 128 súlyos katasztrófaövezetben nyújtottak segítséget.

Bár senki sem tudta volna előre megjósolni, hogy a szeptember 11-i események milyen vadsággal zúzzák szét a társadalom szociális mázát, David Miscavige tisztán látta, hogy elérkezett az idő, hogy a szcientológusok megkettőzzék embertársaik segítésére irányuló erőfeszítéseiket.  A mára már legendás, nemzetközileg kiadott rendelet címe Ébresztőfelhívás volt. Ez az önkéntes lelkész program elképesztő növekedését eredményezte.  A 2001. szeptember 11-i események idején az egész világon 6000 önkéntes lelkész volt.  Mára ők a világ egyik legelismertebb független segélyszervezete, és nemzetközileg több mint 200 000 önkéntes lelkész áll készenlétben.

A Szcientológia önkéntes lelkész nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán. A Szcientológia önkéntes lelkész olyan ember, aki önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy segít helyreállítani a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében. Az önkéntes lelkészek a szerint a mottó szerint élnek, hogy „Mindig lehet valamit tenni”.