AZ IGAZSÁG A DROGOKRÓL:
NEMZETKÖZI DROGMEGELŐZÉS

Minden egyes percben átlagosan 5 iskoláskorú gyermek kezd el kísérletezni illegális kábítószerekkel. Ez a riasztó jel is mutatja, hogy mennyire elterjedt a kábítószer-fogyasztás a fiatalok körében.

E vészesen terjedő járványnak a leküzdésére a Szcientológia Egyház szponzorálja a világ legnagyobb nem kormányzati drogellenes információs és megelőzési kampányát. Mára hitelt érdemlően bebizonyosodott, hogy amikor a fiatalokat tájékoztatjuk a drogokkal kapcsolatos igazságról – tényszerű információval arról, hogy mik a drogok, és milyen hatást fejtenek ki –, akkor a droghasználat ennek arányában csökken. Statisztikai felmérések alapján a Drogmentes Világért kampány mind ez idáig kb. 500 000 fiatalnál akadályozta meg az alkalmi droghasználatot, sőt, még annál rosszabb dolgokat is.

Ennél azonban még sokkal többet kell tenni. David Miscavige eredeti tervének része volt az is, hogy a kampány oktatási összetevői ingyenesen elérhetőek legyenek mindazok számára, akik erre igényt tartanak. Ezért a Szcientológia Egyház elérhetővé teszi a kiadványokat (amelyek nem tartalmaznak, illetve nem propagálnak semmilyen Szcientológia hittételt) hasonló céllal rendelkező drogellenes szövetségeknek, kormányszerveknek, civil csoportoknak és iskoláknak. Ezek közé az anyagok közé tartozik Az igazság a drogokról sorozat 13 felvilágosító füzete, amelyek a legelterjedtebb kábítószerekről tartalmaznak információkat egyszerű formában, hogy a fiatalokat felvilágosítsák a kábítószerek tényleges hatásairól.

Van egy útmutató, egy tevékenységi kézikönyv és egy csomag is tanároknak osztálytermi használatra. Ezek az anyagok hatékony eszközöket biztosítanak tanároknak, rendőröknek és közösségi csoportoknak. Ezekkel felvilágosíthatják a fiatalokat, hogy helyesen tudjanak dönteni a drogokkal kapcsolatban.

Végül ott van az újonnan kiadott Az igazság a drogokról füzeteket kísérő és ezeket kiegészítő 90 perces dokumentumfilm. A DVD minden fejezete részletesen bemutat egy-egy drogot azoknak a szavain keresztül, akik túlélték a függőséget.

A Drogmentes Világ kampány összességében hatalmas előrelépést jelent egy olyan generáció felnevelése felé, amelyet nem sújtanak a kábítószerezés káros hatásai.