DAVID MISCAVIGE:
NEMZETKÖZI TERJESZTÉSI ÉS SZÉTOSZTÁSI KÖZPONT
A MEGOLDÁSOK ELJUTTATÁSA MILLIÓK SZÁMÁRA

A Szcientológia új, 17 000 négyzetméteres Terjesztési és Szétosztási Központja egy egyedülálló nyomda és gyártóüzem. Egy helyen található a gyártás, a szétosztás és az adminisztráció, és kizárólag az Egyház munkatársai dolgoznak itt. Ez az új központ több mint 10 000 Szcientológia-egyháznak, -missziónak és -csoportnak készít terjesztési anyagokat, hogy ezek a szervezetek ki tudják elégíteni a Szcientológia szolgáltatásai és programjai iránti minden eddiginél nagyobb igényt.

A 121 tonnás tekercsnyomógép papírtekercsein 15 kilométer hosszú papír van. Ez a gép óránként 55 000 oldalt képes nyomtatni több mint egy tucat nyelven.

A nyomda központi berendezése egy egyedileg épített 121 tonnás tekercsnyomógép. Ez nyomtatja egyebek között az egyház magazinjait 15 nyelven, amelyek több milliós példányszámban jelennek meg, és világszerte olvassák őket.  Ez a nyomdagép felel meg a különböző igényeknek, mert ez képes nyomtatás során automatikusan egyik nyelvről a másikra váltani. Óránként 55 000 oldalt képes kinyomtatni. A létesítmény magában foglal továbbá lapadagolós és digitális nyomdagépeket is. Ezekkel nyomtatjuk azt a több százezer információs anyagot, amelyet az egyházi szervezetek használnak arra, hogy bemutassák a városuknak a Szcientológia vallást és a szolgáltatásait. 

A Szcientológia Terjesztési és Szétosztási Központ állítja elő továbbá az összes oktatási anyagot az egyház által finanszírozott humanitárius programokhoz, beleértve a világ legnagyobb nemkormányzati emberi jogi kezdeményezését és a világ legnagyobb nemkormányzati drogfelvilágosító programját. Az Egyház ezeket az oktatási anyagokat iskolák, civil csoportok, kormányzati, rendészeti szervek és a magánszférában tevékenykedő intézmények számára biztosítja, méghozzá ingyenesen. Most már minden anyagot házon belül készítünk, így azért az összegért, amennyibe korábban 3,5 millió drogfelvilágosító füzet előállítása került, az egyház most 35 millió füzetet tud előállítani, tehát 10-szer annyi veszélyeztetett fiatalhoz tud elérni.

A létesítményhez tartozik egy raktár és egy szétosztási alosztály is. A kipostázási rendszer teljes egészében automatizált, és képes nyolc óra alatt megcímezni 150 000 küldeményt. A kipostázási vonal képes hetente több mint 500 000 dobozt és egyéni küldeményt kiküldeni.

A központ tartalmaz továbbá olyan létesítményeket, ahol egyedi egyenruhákat lehet gyártani az önkéntesek egyre növekvő csapatának, akik az egyház által támogatott programokban részt vesznek: pólókat, sapkákat, dzsekiket és egyéb kellékeket készítünk az Együtt az Emberi Jogokért, a Fiatalok az Emberi Jogokért, Az igazság a drogokról, valamint a Szcientológia önkéntes lelkészek segítői számára.

Az új Szcientológia Terjesztési és Szétosztási Központ révén a Szcientológia Egyház most már képes a segítséget még több millió emberhez eljuttatni minden kontinensen, hogy megvalósítsa a céljait: Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.