SAINT HILL, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

AZ ÚJ SZCIENTOLÓGIA IDEÁLIS BÁZISOK KITÜNTETETT SZEREPET JÁTSZANAK AZ EGYHÁZ NÖVEKEDÉSÉBEN AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG TERÜLETÉN

2015. JÚLIUS 18.

A Szcientológia vallás következő döntő jelentőségű terjeszkedési lépésére a Saint Hill Road megszentelt földjén kerül sor, amely egy kőhajításnyira van L. Ron Hubbard, a vallás alapítója otthonától, illetve az Egyháznak az Egyesült Királyság számára létrehozott haladó szervezetétől.

A Szcientológia Egyház történelmi lendülete egyre fokozódik. Az Egyház töretlenül folytatja ambiciózus előretörését az ideális Kontinentális Összekötő Iroda, Egyesült Királyság (CLO UK) nagyszabású, július 18-i megnyitójával a Saint Hill Roadon – az eseményt több mint 1500 szcientológus és vendég lelkes ünneplése kísérte.

„Ha véletlenül még nem vettétek volna észre, nem lassulunk. Sőt, tulajdonképpen még csak most kezdünk belelendülni. Mert ez a mi időnk és a mi helyünk a világtörténelemben. És igen, most ennek a szalagnak az átvágásával újabb hatalmas lépést teszünk előre, ahogy megünnepeljük az Egyesült Királyság számára létrehozott ideális Kontinentális Összekötő Irodát.”
– David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke

„Ha véletlenül még nem vettétek volna észre, nem lassulunk – mondta David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke. – Sőt, tulajdonképpen még csak most kezdünk belelendülni. Mert ez a mi időnk és a mi helyünk a világtörténelemben. És igen, most ennek a szalagnak az átvágásával újabb hatalmas lépést teszünk előre, ahogy megünnepeljük az Egyesült Királyság számára létrehozott ideális Kontinentális Összekötő Irodát.”

A sors úgy hozta, hogy szó szerint a Saint Hillbe vezető út túloldalán találtuk meg azt az ideális ingatlant, amely 43 hektáron 5 épületével erősíti az Egyház jelenlétét. A Fonthill Lodge, a környék kedvenc színfoltja, 1880-ban épült az Ashdowni-erdő szélén, és jól példázza a térség szépségét.

Tökéletes helyszínként szolgál az egyházi vezetés tevékenységei számára, amelyek a Szcientológia minden szektorát lefedik az Egyesült Királyságban. Ide tartozik minden egyház és a haladó szervezet, amely a Szcientológia Hidat szolgáltatja, valamint a Szcientológia-missziók és a kapcsolódó csoportok.

A CLO UK azért is felvállalja a felelősséget, és irodái vannak arra is, hogy megalapozzák és bővítsék az Egyház által támogatott humanitárius kezdeményezéseket és az Egyház által finanszírozott társadalomjobbító szervezeteket, amelyek az írástudatlanság megszüntetésére, a bűnözők rehabilitálására és a drogrehabilitációra irányulnak. Ennek része az új ideális kontinentális Narconon, amely a következő hónapokban fogja megnyitni a kapuit az East Sussex-i Maynard Greensben.

Az Egyesült Királyság legújabb létesítményei bástyaként tornyosulnak minden tevékenység fölé az Egyesült Királyság kontinentális területén, és mozgalmas társaságot jelentenek Saint Hill számára, amely az 1960-as években L. Ron Hubbard, az Alapító otthona és az Egyház nemzetközi központja volt. L. Ron Hubbard emellett itt fejezte be a Clear állapot kutatását, és itt indította útjára az első haladó szellemi szintet.

Azokban az években, amikor L. Ron Hubbard Saint Hillben lakott, a szcientológusok a világ minden tájáról özönlöttek East Grinsteadbe, hogy részt vehessenek a híres Saint Hill-i különleges tájékoztató tanfolyamon, ahol LRH több mint 400 előadást tartott a tanulóknak, beszámolva legfrissebb kutatásairól és a fejlesztésben elért áttöréseiről. Ugyancsak Saint Hillben került sor arra, hogy L. Ron Hubbard feltárta és rendszerbe foglalta a szervezés alapvető törvényeit, a sémát a világ összes Szcientológia-szervezete számára. Saint Hillt néhány hónap alatt hatalmas, erőteljes szervezetté fejlesztette fel. Sőt, a „Saint Hill méret” a mai napig minden Szcientológia-egyház számára az elérendő és kívánatos cél.

Ahogyan 1983-ban L. Ron Hubbard előrelátóan a brit szcientológusoknak címezve írta: „Szeretném az Egyesült Királyságban minden kedves barátomat emlékeztetni arra, hogy itt, Saint Hillben kezdődött a növekedésünk. Itt lettek bejelentve a szabadság és képesség felsőbb szintjeinek bástyái. Mindig is úgy tekintettem rátok, mint arra a standardra, amelyhez mindenki mást mérni fogok, aki ez után következik.”

Július 18-i megnyitásával ez lesz a második ideális kontinentális összekötő iroda a világon. Az elsőt 2014 októberében adta át David Miscavige a dániai Koppenhágában, hogy a szervezet az egész európai kontinenst kiszolgálja.

A Szcientológia egyesült királyságbeli terjeszkedésére kialakított nagyszabású tervekben a CLO megnyitása pusztán az egyes fázist képviseli – szorosan követve azt a történelmi jelentőségű, egyhangú döntést, amellyel a brit Legfelső Bíróság 2013-ban hivatalosan megerősítette a Szcientológia vallási státuszát.

Az elkövetkező hónapokban ragyogó új ideális létesítmények fognak nyílni Saint Hill számára is, például az LRH által tervezett Saint Hill-i kastély új szárnya, amely a vallási szolgáltatások jelentős mértékben megnövelt szolgáltatásának helyszíne lesz. Ezt követi majd az új ideális Szcientológia-szervezetek megnyitása Birminghamben, Manchesterben, Plymouthban és Sunderlandben, és új ideális egyházak vannak tervbe véve Brighton és Edinburgh számára is. Ezek csatlakoznak majd az ideális London orghoz, amely London központjában, a Queen Victoria Streeten van, a londoni Dianetika és Szcientológia életjobbító központhoz a Tottenham Court Roadon, és a Szcientológiának az 1950-es évek során otthont adó, ugyancsak Londonban található Fitzroy House-hoz. Ezekkel a kiemelkedő jelentőségű egyházakkal a Szcientológia vallás számottevően megnövelte jelenlétét az Egyesült Királyságban.

_________________

A Szcientológia Egyház az elmúlt évtizedben nagyobb terjeszkedésnek örvendett, mint az ezt megelőző 50 évben összesen. A 2015-ös év első fele is ezt támasztja alá, ugyanis a vallás történelmi jelentőségű eredményeket ért el.

Ezek közé tartozik a Szcientológia Információs Központ július 11-i felszentelése az Egyház szellemi központjában, a floridai Clearwaterben, azzal a másik hat új központtal együtt, amelyek az Egyház által támogatott humanitárius programokat teszik könnyen elérhetővé a clearwateri közösség számára. Július 5-én a fenséges bogotái ideális Szcientológia-egyház felszentelése Kolumbiában, és két hónappal ezelőtt az ideális Szcientológia-egyház megnyitása Franciaország, Németország és Svájc találkozási pontjánál, a svájci Bázelben.

Az elkövetkező hónapokban további megnyitók lesznek Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában.