KOPPENHÁGA, DÁNIA

2013. FEBRUÁR 15.

Zászlók hada leng…

Több, mint 30 nemzet lobogója hullámzik a dán tél hűvösében…

És ezrével gyűltek össze a 27 nyelvterületről érkezett szcientológusok az ünneplésre.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette le az új ideális haladó szervezet és Saint Hill épület avatását. Mr. Miscavige-hez szcientológusok ezrei csatlakoztak a kontinensről, Koppenhága szívében gyülekezve, a Jernbanegade utcán.
Több, mint 30 nemzetből gyűltek szcientológusok ezrei Koppenhága városközpontjába, hogy megünnepeljék az Európai Ideális Haladó és Saint Hill Szervezet (AOSH EU) felavatását. Az AOSH EU egy soknyelvű szervezet, amely a szcientológia Teljes Szabadsághoz vezető Hídjának Haladó Szintjeit szolgáltatja a kontinens minden szcientológusának.

Így nézett ki Koppenhágában a Jernbanegade utcája, amikor felavatták Európa új Ideális OT-kapuját: ez az Európai Ideális Haladó és Saint Hill Szervezet (AOSH EU).

Eredetileg L. Ron Hubbard alapította 1969-ben. Az AOSH EU egy soknyelvű Sea Org szervezet, ami az európai, a Független Államok Közössége és a Közel-kelet szcientológusainak nyújt szolgáltatásokat.

Az ünnepélyes megnyító a Technológia Aranykora II. fázisának monumentális kiadása eredményeként következett, mivel a szcientológusok a Hídon felfelé haladva egyre növekvő számban, eddig korábban soha nem tapasztalt sebességgel érik el a Clear állapotot. Ezért az AOSH EU otthonát teljesen átalakították ideális Haladó Szervezetté, hogy helyet biztosítson a európaiak tömegeinek, akik most készen állnak, hogy átlépjenek a küszöbön az OT birodalmába.

A mérföldkő jelentőségű esemény elismeréseként a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, Mr. David Miscavige tartotta a megnyitó ceremóniát. A jelenlévő európai szcientológusok ezreit és a munkatársakat Miscavige így köszöntötte:

“Íme az ideális szellemi központ Európa számára - megtestesíti az OT-hoz vezető utat a kontinens minden kultúrája és minden nyelve számára. A Híd pillérein, amit most tiszta, makulátlan Forrás alapján kovácsoltunk, a folyamatos felfelé haladás garantált. Így hát megnyitjuk a kapukat mindenki számára, hogy szédítő sebességgel folytassátok utatok a szabadság és halhatatlanság hatalmas távlata felé.”

Az Ideális AOSH EU ünnepélyes megnyitója az első, ami a kontinentális Haladó Szervezetek új generációját képviseli. A létesítmény egy teljes Szóló Technikai Osztállyal dicsekedhet, ami kifejezetten a Szóló Auditorok kiszolgálására elkötelezett; egy kibővített Hubbard Tanácsadó Központtal, amely auditáló szobák tucatjaival rendelkezik, hogy a Szcientológusokat Clearig és tovább, az „Auditált Új Korszak Dianetika OT-k számára” szintig felvigye; valamint kibővített képzési létesítményekkel, melyben számos tanfolyamterem található, és egy egész emeletet elfoglal.

Az Egyház eredetileg 1887-ben épített történelmi épülete, a Tivoli Kerttel és a Városháza térrel szomszédos. A teljesen ideális sztenderdeknek megfelelő átalakítás során az Egyház mind a hét emeleten gondosan megőrizte az épület jellegzetes vonásait. A legszembetűnőbb ezek közül a formázott terrakotta tégla homlokzat és az eredeti Pomerániai fenyőből készült belső famunkák.

Az AOSH EU ünnepélyes megnyitása előre jelzi egy teljes Ideális Európai Szcientológia Bázis létrejöttét, amelynek a befejezését és részeinek ünnepélyes megnyitását a következő hónapokra tervezik:

  • Az európai kontinens vallási menedzsmentje számára egy 9104 négyzetméteres Kontinentális Összekötő Iroda;
  • Koppenhága híres „Stroget” sétálóutcáján egy jellegzetes épület a Dán Szcientológia Egyház új Ideális Orgjaként;
  • És a teljesen átalakított, hétszintes Nordland Hotel. A minden igényt kielégítő hotel tökéletes elhelyezkedésű, sétányi távolságra van az AOSH EU-tól, és több, mint 80 vendégszobájuk lesz, hogy az európai nemzetekből szolgáltatásra érkező szcientológusokat elszállásolja.