David Miscavige: A terjeszkedés korszakának élén

DAVID MISCAVIGE:
A TERJESZKEDÉS KORSZAKÁNAK ÉLÉN

A Szcientológia, azáltal, hogy egyházak egy új fajtáját nyitotta meg, az elmúlt öt év alatt megduplázta a méretét.

A Dianetika és a Szcientológia szolgáltatások iránti hatalmas igény kielégítésére David Miscavige a 21. század technológiai előrelépéseit felhasználva elindította az Ideális Org (ami az angol organization, azaz „szervezet” rövidítése) stratégiát, hogy minden Szcientológia egyházat ideális egyházzá alakítson, és megvalósítsa azt a célt, amelyet L. Ron Hubbard kitűzött a szcientológusoknak: hogy egy napon olyan Egyházak jöjjenek létre, amelyek a Szcientológia technológia megtestesülései, hogy minden lénynek segítsenek elérni a szellemi szabadságot.

Az ideális org olyan egyház, amely úgy van kialakítva, hogy a Szcientológia vallás szolgáltatásainak teljes körét nyújthassa a híveknek és a közösségnek. Az „ideális” fogalma kiterjed mind a fizikai létesítményekre, mind a hívőknek és a közösségnek nyújtott szolgáltatásokra. Ezekben az egyházakban hatalmas közönséginformációs kiállítások mutatják be a Dianetikát és a Szcientológiát; L. Ron Hubbardot, az Alapítót; valamint az egyház társadalomjobbító és segítségnyújtási programjait.

A vallási szolgáltatásokat a zavarásmentes és esztétikus tanfolyamtermekben és a lelki tanácsadó szobákban nyújtják. Könyvtárak, könyvesboltok, film- és szemináriumi termek, valamint egy impozáns kápolna is található benne, amely a vasárnapi szertartásoknak, esküvőknek, névadó szertartásoknak és egyéb eseményeknek ad helyet.

2003-tól 2010 közepéig 22 ideális egyház épült fel, többek között a világ kulturális központjaiban – Spanyolország Nemzeti Szcientológia Egyháza Madrid írói negyedében, a New York-i Szcientológia Egyház a Times Square közelében, a San Franciscó-i Szcientológia Egyház a patinás Transamerica Buildingben, a Londoni Szcientológia Egyház a város központjában, a Berlini Szcientológia Egyház pedig nem messze a Brandenburgi kaputól.

Tizenkét új egyház nyílt csak 2009 áprilisa óta. David Miscavige áprilisban három ideális egyházat avatott fel – Malmőt, Dallast és Nashville-t. 2009 októberében Rómában és Washingtonban avatott fel ideális egyházakat, 2010 januárjában és februárjában pedig Québecben és Las Vegasban nyitott meg továbbiakat, és közben a brüsszeli Szcientológia Egyházak Európáért megnyitóját felügyelte. Aztán mindössze két hónappal később, 2010 áprilisában David Miscavige megnyitotta az új Los Angeles-i egyházat. 2010 júliusában 3 újabb ideális egyháznak (Mexikóváros, Pasadena és Seattle) vágta át a szalagját.

További 60 egyház van tervezés, illetve építés alatt – többek között összesen több mint 23 000 négyzetméternyi terület Tel-Avivban, Twin Citiesben, Melbourne-ben és Sydney-ben.

Ezek a Szcientológia ideális egyházai, amelyek úgy lettek megtervezve, hogy millióknak mutassák be a Szcientológia bölcsességét a világ minden táján.