Új Szcientológia egyház az Örök Városban

ÚJ SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ AZ ÖRÖK VÁROSBAN

2009. október 24-én Róma Casalotti de Boccea negyedében megnyitotta kapuit az új Római Szcientológia Egyház. Egész Olaszországból több mint 6000 szcientológus és vendég gyűlt össze, hogy megünnepelje ennek a 11 hektáros ősparkban fekvő, 6400 négyzetméteres csodálatos új egyháznak a felavatását.

Ez az új egyház képviseli az eddigi legnagyobb terjeszkedést a Szcientológia 30 éves olaszországi történetében, és ezentúl Közép-Olaszország és a mediterrán térség híveit fogja szolgálni.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője tartotta meg az új Római Szcientológia Egyház avatóját és megnyitóünnepségét.
David Miscavige vezette az új Római Szcientológia Egyház felavatását, amiben csatlakozott hozzá annak ügyvezető igazgatója, valamint több kiemelt vendég. Ez az ünnepség jelezte a Szcientológia legnagyobb növekedését az elmúlt 30 év alatt Olaszországban.
David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke és a Szcientológia vallás vezetője üdvözölte a híveket új otthonukban, a nyugati civilizáció e történelmi központjában. David Miscavige jelenléte már önmagában mutatta ennek az egyháznak a jelentőségét. Beszédében kitért arra, hogy mi inspirálta a szcientológusokat, hogy lehetővé tegyék ennek az új központnak a megnyitását:

„Hogyan is lehetne a történelemről beszélni anélkül, hogy fejet hajtanánk Róma előtt? Íme Isten városa, az Ember városa, és legalább ezer évig a nyugati világ központja – ha volt valaha hely, ahová ideális Szcientológia egyház rendeltetett, akkor hát ez az. Mert lehetne-e vajon alkalmasabb színtér arra, hogy bemutassuk, mire képes a Szcientológia, mint ez a több ezer éves vallási birodalom?”

Az új Szcientológia egyházat köszöntők között felszólalt Dino De Pasquale, a Polgári Védelem katasztrófaelhárítási igazgatója; Silvio Calzolari professzor, a Vatikáni Egyetem firenzei teológiai karának professzora; Luigi Berzano professzor, a Torinói Egyetem vallásszociológiai professzora; és Laura Guercio, a Legal Aid Worldwide elnöke.

Az egyház új otthona egy modern stílusban emelt épület, amely komoly átalakításon esett át, hogy képes legyen befogadni az Egyház minden vallási szolgáltatását, a tagok közösségi tevékenységeit és az érdeklődőknek nyújtott bevezető szolgáltatásokat.

A tágas közönséginformációs központban állandó audiovizuális kiállítás található, amelyben nem kevesebb, mint 230 film mutatja be az Egyház hittételeit, gyakorlatait és tevékenységeit. A Szcientológia alapelvein és L. Ron Hubbard életén és munkásságán túl a bemutatótáblák ismertetik az Egyház által támogatott nemzetközi társadalomjobbító programokat, amelyek hatékonyan kezelik a kábítószerrel való visszaélést, az írástudatlanságot, a bűnözést, az erkölcstelenséget és az emberi jogok megsértését.

Az épület központjában található a 300 férőhelyes előadóterem egyházi és közösségi rendezvények számára.

A Római Szcientológia Egyház fogja összehangolni az Egyház társadalomjobbító programjait Olaszország középső részén. Két évtizedes drogmegelőzési tapasztalattal a háta mögött a Mondj nemet a drogokra, mondj igent az életre program bizonyított megoldásokat kínál az olasz társadalom egyik legégetőbb problémájára.

Megnyitó beszédének végén David Miscavige kiemelte az Egyház társadalmi küldetésének fontosságát, és kiemelte a jelenlévő szcientológusoknak annak szükségességét, hogy felelősséget vállaljanak a közösségért, amelyben élnek:

„Tartoztok [Rómának] a kampányainkkal, hogy eltöröljük a kábítószerekkel való visszaéléseket, hogy elterjesszük az emberi jogok tiszteletét, és biztosítsuk az élet alapvető technológiáját Az út a boldogsághoz segítségével.

Tartoztok neki a tanulási és írás-olvasási programjainkkal.

Tartoztok neki a büntetés-végrehajtási rendszer olyan reformjával, amely nem a büntetésre, hanem az önbecsülés helyreállítására épül.

Tartoztok minden függőnek a drogmentes élettel, és minden elveszett vagy reményvesztett léleknek azzal, hogy esélye legyen felismerni: Mindig lehet valamit tenni.

Mindenek felett pedig Róma minden polgárának tartoztok a lehetőséggel, hogy felfedezze a Dianetikát és a Szcientológiát.”