A MESTERMŰ KÉSZÍTÉSE
SZOBROK

A Flag Épület Nagy Átriumában látható 62 szobor a Szcientológia alapvető hitelveit és gyakorlatait ábrázolja. A szobrok készítésének saját története van. Kézművesek egy évet, pontosan 25 000 munkaórát töltöttek a megalkotásukkal. Több száz éves, viaszmintás bronzöntési technikával készítették őket, ami egy 15 lépésből álló folyamat. A szobor teljes méretű agyagmodelljével indul. Ebből gumi-, viasz-, majd porcelánformát készítenek, amelybe végül 1140 °C-os olvadt bronzot öntenek.

2 tonna

bronzot használtak
fel a Flag Épület
átriumában lévő
62 szoborhoz
Az öntőformák eltávolítása után a szobrot összeállítják, összehegesztik, homokfúvóval csiszolják, és kifényezik. Végül a szoborra hevített viaszréteg kerül, amely összeolvad a bronzzal, és végleges felületet képez. Három hónapot vett igénybe, hogy a szobrokat beállítsák az átriumba.

TRAVERTIN KŐ

A Flag Épületben használt travertin mészkőt Olaszországban bányászták ki, vágták formára és munkálták meg képzett szakemberek. A nagy kőtömböket először darabokra vágták, majd 35 000 külön kis lapra szeletelték. Ezután egymás mellé fektették és kézzel elrendezték őket úgy, hogy szín és rostirány szerint egységes mintát alkossanak. Csak a kőmegmunkálás 250 000 munkaórát vett igénybe.

720 tonna

travertin mészkő


21 000 négyzetméter

travertin mészkő
padlóburkolat

35 000 darab

egyenként
illesztett kőlap

MOZAIK

Kézművesek több tízezer, kézzel megmunkált kődarabból készítettek mozaikot a Flag Épület bejáratához. Az embléma a Flag hegyszimbólumát ábrázolja, az átmérője 8 méter. A világ egyik legnagyobb kőmegmunkálója készítette, és ez a közelmúltban megalkotott legnagyobb méretű mozaik a világon. Minden darabot kézzel illesztettek be és rögzítettek.

A KERESZT FELHELYEZÉSE

A Szcientológia-kereszt felhelyezése fontos lépés volt a Flag történetében, és az egyik monumentális vállalkozást jelentette a bolygó legmagasabb szintű ideális Szcientológia-szervezetének felépítése során. A 6 méter magas keresztet több órán át emelték, mire felkerült helyére, a Flag Épület tornyának tetejére, 53 méterrel az utca szintje felett.

53 méterrel

az utca felett

APRÓLÉKOS FIGYELEM

Több mint 100 darab, kézzel megmunkált, kőből készült embléma lett elhelyezve a Flag Épület padlóiban. Ezeket a mesterműveket részletes rajzok alapján vízsugaras vágással készítették, hogy a polírozott Emperador Dark márvány berakás pontosan illeszkedjen – így helyezve a Szcientológia jelképrendszerét az épület szerkezetébe.

1264

ajtó

150 000

méternyi beszerelt
csőrendszer

244 000

méternyi
falépítőanyag


2,5 millió
munkaóra

a Flag Épület felépítésére

KEMÉNYFA PARKETTA

A kápolna padlója gondosan válogatott, az erezetre merőlegesen vágott fából készült. A fadarabok egyenként körülbelül 13 cm × 13 cm nagyságúak, és az erezetre merőlegesen vannak elhelyezve, igen esztétikus jelleget és színt, valamint tartósságot kölcsönözve nekik. A padlót két hónap alatt rakták le.

ÓNIX ABLAKOK

Mind az átrium, mind a kápolna ablakai olyan vékonyra vágott ónixkőből készültek, hogy a fény áthatol rajtuk. A tervek eredetileg gyantából készült paneleket tartalmaztak, de az építővállalkozó ónixkővel helyettesítette a gyantát, az építészeti mesterműhöz való saját hozzájárulásaként.