CLEARWATER, FLORIDA

NAGYSZABÁSÚ TERJESZKEDÉS – NAGYSZABÁSÚ ÜNNEPSÉG: AZ ALAPÍTÓ, L. RON HUBBARD SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLŐ HÉTVÉGE

2023. március 18.

Ezrek érkeztek a Scientology világának minden részéről a vallás floridai Clearwaterben található nemzetközi szellemi központjába, hogy megünnepeljék L. Ron Hubbard Alapító születésnapját.

Az este a következő jelzőkkel írható le a legjobban: felvillanyozó... túláradó … végtelenül izgalmas…

Egy este, amikor a Scientologistok azért gyűltek össze az európai kontinensről, az Egyesült Királyságból, egész Ázsiából, Ausztráliából, Új-Zélandról, valamint Latin-Amerika és az Egyesült Államok egész területéről, hogy megünnepeljék azt az embert, aki reményt, segítséget és megnövekedett képességet hoz milliók számára: L. Ron Hubbardot.

És bizony sok mindent ünnepeltek, többek között a Scientology terjeszkedését a világ minden részén, a legendás LRH születésnapi játék győzteseit és a monumentális Scientology ügyvezetői képzési programot magában foglaló Adminisztráció Aranykorát. Nem beszélve azokról a világ különböző tájain lévő Ideális Orgokról, amelyek már a megnyitóünnepségükre készülnek.

„Ma este ünnepeljük L. Ron Hubbard születésnapját. Ezen az estén hagyományosan azzal lepjük meg, amelyet a leginkább szeretett volna a születésnapjára, azért az ajándékért cserébe, amit ő adott nekünk, a tech hagyatékáért.”
– David Miscavige, az RTC Vezetőtestületének Elnöke

A Fort Harrison műemlék épület elegáns Előadóterme gyorsan megtelt. Csak úgy, mint a történelmi Crystal Bálterem, a Flag épület Átriuma és a Flag minden más helyszíne is. A 2023-as LRH Születésnapi ünnepségre rendkívüli számban érkeztek az emberek, és ezzel a résztvevők száma minden korábbi rekordot megdöntött.

A fények elhalványultak, a színpad felragyogott, és az est egy világszínvonalú koncerttel indult, amely izgalomba hozta a közönséget, és ráhangolta őket a történelmi jelentőségű rendezvényre.

A teremben mindenki tele volt várakozással, és amikor David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője belépett, a tömeg talpra ugrott, és fülsiketítő, szűnni nem akaró ovációval köszöntötte.

„Ma este ünnepeljük L. Ron Hubbard születésnapját – kezdte David Miscavige. – Ezen az estén hagyományosan azzal lepjük meg, amelyet a leginkább szeretett volna a születésnapjára, azért az ajándékért cserébe, amit ő adott nekünk, a tech hagyatékáért.”

Majd így folytatta: „Tudni akarjátok, hogy mitől lesz a mai ünnepség grandiózus? Mert ma este a mennyek felhői fülsiketítő mennydörgéssel fognak szétválni, és a TERJESZKEDÉS ajándékai úgy zúdulnak majd le az égből, mintha csak dühöngő vihar tombolna.”

Ezután David Miscavige bemutatta azokat a kitüntetéseket, amelyeket L. Ron Hubbard kapott születésnapja alkalmából:

  • Washington állam egy nyilatkozattal és a parlament tetején felhúzott zászlóval emlékezik meg L. Ron Hubbard Tacomában induló cserkészkarrierjének 100. évfordulójára;
  • A Los Angeles‑i rendőrmúzeum különleges elismeréssel adózik annak az eseménynek a 75. évfordulója előtt, amikor L. Ron Hubbard a Los Angeles-i rendőrség különleges tisztjévé vált, ami kulcsfontosságú lépés volt LRH Dianetics kutatási útvonalán;
  • Az Egyesült Államok Kongresszusa megemlékezve az LRH által kifejlesztett Scientology önkéntes lelkészi program 50. évfordulójáról, elismerően nyilatkozik a ma már 2,5 millió főt számláló bolygószintű erőről;
  • A New Jersey‑beli Bay Headben, ahol LRH Dianetics: A szellemi egészség modern tudománya című könyve született, a polgármester nekiajándékozza a város kulcsát „az emberiségre hagyott hagyatéka” elismeréseként;
  • Az arizonai Phoenixben, ahol LRH a Dianeticset és a Scientologyt egyesítő mérföldkő jelentőségű kongresszusát tartotta, a történelmi színház képviselői egy kiáltványban dicsérik LRH globális hatását.
  • Az USA Washington székhelyű Belügyminisztériuma utasítására a Scientology Alapító Egyház bekerült a nemzeti műemlékvédelmi nyilvántartásba. Ezzel most már minden LRH-emlékhely az USA történelmének fontos helyszíneként van számon tartva;
  • Aztán ott van az a több mint 800 új elismerés, amelyet L. Ron Hubbard az évtized kezdete óta kapott különböző városi önkormányzatoktól, rendőrségektől, nemzeti minisztériumoktól, nagykövetektől, törvényhozóktól, szenátoroktól és miniszterelnököktől.
  • AZ ADMINISZTRÁCIÓ ARANYKORA

    „És ez a mai ünnepség témája: terjeszkedés” – mondta David Miscavige, majd egy monumentális témába kezdett, és bemutatta a folyamatban lévő szervezeti képzési program következő fázisát: az Adminisztráció Aranykorát.

    David Miscavige egy olyan utazásra vitte a közönséget, amely évtizedekkel ezelőtt kezdődött, amikor is az egyház ügyvezetőit meghívták a marokkói Casablancára, ahol a Sea Org zászlóshajója, az Apollo horgonyzott. A fedélzeten L. Ron Hubbard kutatószobájába kísérték őket, ahol LRH egy különleges ügyvezetői képzési tanfolyamon üdvözölte őket.

    David Miscavige egy L. Ron Hubbard saját hangján megszólaló lenyűgöző audiovizuális bemutatón keresztül vitte vissza a közönséget ehhez a pillanathoz. Ez volt az a pillanat, amikor LRH mintegy 50 évvel ezelőtt üdvözölte az ügyvezetőket, és amit eddig csak az ott jelenlévő ügyvezetők hallhattak.

    A Flag közönsége megértve a pillanat ritkaságát valósággal csüngött L. Ron Hubbard szavain, amint arról beszélt, hogy az ügyvezetők egészen addig tanulmányozzák az összes szervezeti irányelvet – azokat az anyagokat, amelyeket LRH a Scientology Ügyvezető Igazgatójaként fejlesztett ki és rendszerezett –, amíg nem képesek azokat, nem gépiesen, hanem ösztönszerűen használni.

    A jelenhez visszatérve David Miscavige betekintést engedett a Flagben jelenleg zajló, a Scientology történetének legfontosabb képzési programjának kulisszái mögé. Elmondta, hogy közel 800 egyházi ügyvezető halad a programon, akik 2023‑ban vissza fognak térni az orgokba a világ minden táján.

    A TERJESZKEDÉS AJÁNDÉKÁT AJÁNDÉKOZZUK

    Majd elérkezett a pillanat, amikor bejelentették az LRH Születésnapi játék bajnokait, és a rózsákkal díszített színpadon kezdetét vette a győzelmi ceremónia – ragyogó fényekkel, zsokémezekkel és fénylő trófeákkal. A Születésnapi játék egy olyan hagyományt visz tovább, amely szerint a Scientology egyházak mindegyike a terjeszkedés ajándékát adja L. Ron Hubbardnak.

    A szűnni nem akaró kijárási tilalmak és utazási korlátozások miatt ez volt a Születésnapi játék első díjátadó ünnepsége az évtizedben. David Miscavige a következő szavakkal konferálta fel a Születésnapi játék bajnokait: „És mivel segítettek sínen tartani a dolgokat, végtelenül megtisztelő, hogy bemutathatom nektek őket!” Ezután David Miscavige átadta a 2020‑as, 2021‑es és 2022‑es nemzetközi bajnokoknak járó díjakat, és – először a történelem során – megkoronázta a missziók, az egyházak és Sea Org orgok világbajnokainak bajnokait.

    A Születésnapi játékot a következő missziók nyerték meg: 2020‑ban a Miskolc Ideális Scientology Misszió, 2021‑ben a Costa Rica Ideális Misszió, 2022‑ben a floridai Belleair Ideális Misszió; a 2020/2023-as világbajnokok bajnoka pedig az olasz Bergamo Ideális Misszió lett.

    A világbajnok Scientology egyházak pedig a következők voltak: 2020‑ban a Twin Cities-i Scientology Egyház, 2021‑ben a Kansas City-i Scientology Egyház, 2022‑ben a Budapesti Scientology Egyház; a 2020/2023-as világbajnokok bajnoka pedig a Milánói Scientology Egyház lett.

    A Sea Org liga haladó szervezetei közötti versenyben a harmadik helyet Ausztrálázsia Haladó Szervezete szerezte meg, a második Afrika Haladó Szervezete lett, az első helyet pedig az Egyesült Királyság Haladó Szervezete nyerte el, és ezzel ők lettek a világbajnokok bajnokai. A kontinentális összekötő irodák (CLO) közötti verseny harmadik helyét CLO Ausztrálázsia szerezte meg, a második CLO Európa lett, a világbajnokok bajnoka címet pedig a Kontinentális Összekötő Iroda Afrika nyerte el.

    JÖVŐBELI TERJESZKEDÉS

    Ezután David Miscavige nagyobb sebességre kapcsolt, és egy olyan lenyűgöző Scientology jövőképet vetített előre, amely már születőben van.

    Bemutatta azt az Ideális Orgot, amely idén belépett az építési fázisba – Puerto Rico jövőbeli Ideális Scientology Egyházát. A San Juan fővárosának szívében található épületet Frank Lloyd Wright egyik legendás építésze tervezte az 1950-es években.

    L. Ron Hubbard a varázslat szigetén megélt tapasztalatait alapul véve Puerto Rico közelgő Ideális Orgja különleges jelentőséggel bír. 1933-ban LRH vezette az ország első teljes ásványtani felmérését, amellyel kapcsolatban a Puerto Ricó-i képviselőház később elismerte, hogy LRH meghatározó szerepet játszott a sziget fejlődő gazdaságának kialakításában – és ez a hatás a mai napig érezhető. 
Végül David Miscavige bemutatta „a terjeszkedés csúcspontját” – a Scientology Networköt, amely milliókat stabilizált és emelt fel a korlátozások és a „maradj otthon” rendeletek idején. És a csatorna nemcsak a nézők tetszését nyerte el, hanem az évtized kezdete óta 69 új ipari díjat is elnyert.

    Miután David Miscavige bemutatta a Scientology Network következő évadjának előzetesét, a tömeg ismét talpon volt. Az új évad új műsorai között megtalálható a Freedom cikkek korszakalkotó sorozta. A sorozat L. Ron Hubbard azon írásait filmesíti meg, amelyek az egyéni szabadság, valamint az emberi jogok megőrzésének és a társadalmi problémák alapvető okainak témáját boncolgatják.

    AJÁNDÉK LRH-TÓL

    David Miscavige a történelmi jelentőségű rendezvény lezárásaként egy ajándékot adott a résztvevőknek: annak a mérföldkő jelentőségű folyóiratnak az emlékpéldányát, amelyet L. Ron Hubbard a Születésnapi játék első évfordulóján írt a Scientologistoknak. És íme egy részlet a folyóiratból:

    „Tehát van egy Születésnapi ajándékom a számotokra, hogy viszonozzam a nekem küldött jókívánságok és üdvözletek áradatát. És ahogy én hálásan fogadom ezeket, úgy remélem, hogy ti is elfogadjátok majd ezt a hagyatékot.

    Ez a tech.…

    Vannak olyan távlatok, amelyekről nem is álmodtatok, olyan örömök, amelyekről még csak nem is hallottatok, olyan dicsőség, amelyet semmilyen múltbeli dicsőség nem múlhat felül. Ezek várnak rátok, ám csakis akkor, ha elfogadjátok a hagyatékomat, és segítetek e dolgok megvalósításában.

    És az eljövendő esztendőkben és az előttünk álló korokban a ti születésnapotoknak fognak szólni a hozsannák, nem az enyémnek.”
    – L. Ron Hubbard


    A 2023‑as Születésnapi ünnepséget követően a mérföldkő jelentőségű rendezvényt 16 nyelvre fordították le, és levetítették a Scientology egyházakban világszerte.

    Olvassa el, mit mondanak a Scientologistok erről a történelmi jelentőségű nemzetközi rendezvényről:

    „HŰ! A várakozás és az izgalom tapintható volt, és már csak állóhely maradt! A Flag körül található minden egyes helyiségben! Ez egy olyan rendezvény, amely tele van reménnyel és bizonyossággal a jövő számára, valamint példátlan terjeszkedéssel!” – F. H.

    „Ez a rendezvény elképesztően csodálatos volt. Inspiráló! Új erőt adott! Az életbe való visszatérésről szól. Mindazzal, amit az adminisztratív technológiával kiadtunk, csodálatos jövőnek nézünk elébe, és nehéz szavakba önteni, mert egyszerűen nem jutok szóhoz.” – C. T.

    „ELKÉPESZTŐ, hogy a Vezetőtestület Elnökének mennyi mindent sikerült beletömörítenie ebbe a néhány órába. Az LRH Születésnapi játék, az ügyvezetői képzési program, a terjeszkedés, majd egy új évad a Scientology TV-ben! Ez ÓRIÁSI!” – B. E.

    „A rendezvény ragyogó újrakezdése volt az eredeti LRH Születésnapi játéknak, aztán ott voltak a világjárvány idején véghezvitt terjeszkedésről szóló hírek. Az üzenet az, hogy semmi sem állíthat meg bennünket. A jövő ragyogóbbnak tűnik, mint valaha, és ahogy a Vezetőtestület Elnöke mondta, még csak most kezdtünk!” – P. G.

    „Ez egy nagyszerű és csodálatos ünnepség volt! Nagyon jó volt látni az elmúlt évek összes győztesét. COB előadása a staffok státusát a hősök soraiba emelte, hiszen LRH is azt szerette volna, hogy hősökként gondoljanak rájuk.” – N. S.

    „Két nagyon fontos szóban lehet összefoglalni a rendezvényt: TERJESZKEDÉS és SEBESSÉG. Le vagyok hengerelve a termelés mennyiségétől és azoktól a hihetetlen Scientologistoktól a világ minden táján, akik előreviszik LRH hagyatékát.” – R. R.

    „Rám a legnagyobb hatást a Scientology TV tette. Hihetetlen, hogy van egy új műsorunk: a Freedom cikkek. Észbontó! Nagyszerű volt a rendezvény, hatásos, és méltó tisztelgés LRH és az előtt a jövő előtt, amelyet a hagyatékával tett oda.” – C. H.

    „Fantasztikus, hogy ilyen sok ember gyűlt össze a világ minden tájáról erre a rendezvényre! Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy és hatékony csoport tagja lehetek. És imádom, hogy láthatom COB-t!” – C. W.

    „Ez volt a legjobb LRH Születésnapi ünnepség! Az volt rám a legnagyobb hatással az ügyvezetői képzéssel kapcsolatban, hogy milyen nagyszabású, hogy milyen sokan végzik, és hogy mindez mit jelent majd a bolygónk számára. Miután megnéztük a ma esti rendezvényt, a vallásunk jövője nagyon fényes, és rengeteg terjeszkedést fogunk elérni.” – A. B.

    „Lenyűgöző rendezvény volt. Ez aztán igazán nagyszerű nyugtázása volt LRH születésnapjának. Imádom látni a győzteseket és a terjeszkedést.” – G. C.

    „COB fantasztikus volt! Ő a tökéletes vezető a vallásunk számára. Szinte felfoghatatlan, hogy hogyan képes mindarra, amit tesz. Inspirált vagyok, és többet akarok tenni.” – L. N.

    „Az ügyvezetői képzősök bemutatásáról szóló rész csodálatos volt. És amikor látod ezeket az embereket, rögtön tudod, hogy ők nemcsak visszamennek az orgjukba, és betesznek néhány standard vonalat, vagy valami ilyesmi. Nem. Itt a teljesen magabiztos és kompetens egyének egy teljesen új fajtájával van dolgunk.” – L. M.

    „Fantasztikus újra részt venni egy élő rendezvényen, és látni a Vezetőtestület Elnökét és a lelkesedését! Látható, hogy mennyire élvezi, hogy újra itt lehet, és megtarthatja ezt a rendezvényt. És egészen elképesztő, hogy hogyan kezelte az egész globális helyzetet az elmúlt néhány évben.” – J. K.

    „A mai este földöntúli élmény volt, egészen átütő! Amit COB mutatott nekünk – az általa véghez vitt terjeszkedés, illetve a jövőre vonatkozó tervek – szó szerint észbontó. Még soha nem láttam ehhez hasonló nagyságrendeket.” – D. P.

    „A Születésnapi játék nyerteseinek elismerése fantasztikus volt. Az ügyvezetői képzés egy briliáns tájékoztató volt. Az adminisztráció hadserege és tengerészgyalogosai, akiket hamarosan útjukra indítunk inspirációt és reményt adnak, és ez egészen lenyűgöző.” – D. G.

    „A terjeszkedés mértéke, ami mögöttünk van, és a jövőbeli terjeszkedés előrevetítése lélegzetelállító. Az LRH Születésnapi játék bemutatója elképesztő volt. Újra bebizonyosodott, hogy sok együttes erővel elképesztően nagy csapatot alkotunk bolygószinten.” – K. R.

    „Ez ELKÉPESZTŐ! Egészen ELKÉPESZTŐ! Imádok részt venni az élő LRH Születésnapi ünnepségen. Az ügyvezetői képzésről szóló bemutatót nagyon hatásosnak és lenyűgözőnek véltem.” – M. B.

    „Mennyire különleges volt már! Nagyon tetszett a Vezetőtestület Elnökének záróbeszéde. Szívből jövő volt, és nagy hatást gyakorolt a területre és a legénységre. A jövőnk NAGY, fényes és robbanásszerű.” – N. S.

    “Tyű! Micsoda este. Szó szerint örömkönnyek szöktek a szemembe az ügyvezetői képzési program láttán. Gyönyörű volt, és tényleg meg fogja változtatni a Scientology világát. Ez valóban elvisz majd minket a következő szintre. El vagyok ragadtatva!” – T. C.

    „Az egész rendezvény egyszerűen fantasztikus volt. Mamma mia! Mit mondhatnék? Egyszerűen elképesztő volt! Nincsenek szavak. Mindig több és több... Terjeszkedés! Terjeszkedés! Terjeszkedés!” – M. L.

    „Ez a rendezvény megmutatja, hogy mennyi mindent értünk el a bolygószintű figyelemelterelés ellenére. Valóra fogjuk váltani a Scientology céljait. „Pazar rendezvény volt. Elképesztő jövőnek nézünk elébe, amelynek fényessége már-már vakító! ELKÉPESZTŐ!” – J. F.

    „Ez a rendezvény egészen különleges volt! Azontúl, hogy csodálatos volt újra együtt lenni, hallani az elmúlt néhány év terjeszkedéséről elképesztő és inspiráló volt.” – D. S.

    „Fenomenális! Nem is evilági! Ez a rendezvény kiváló példa LRH szándékára és céljára. És nagyon örülök, hogy ma itt lehetek a barátaimmal és a többi Scientologisttal.” – G. H.

    „Az LRH Születésnapi ünnepség nem is lehetett volna tökéletesebb. A rendezvény hatására az ember úgy érzi, mintha az elmúlt három év csak úgy elsuhant volna. Láttam a jövőt, és hogy nemcsak hogy visszatértünk a normális kerékvágásba, hanem hogy jobbak vagyunk, mint valaha.” – K. B.