RUSTENBURG, DÉL-AFRIKA

A DROGFÜGGŐSÉGTŐL VALÓ MEGSZABADULÁS ELJÖN AFRIKÁBA A DICSŐSÉGES ÚJ NARCONON KÖZPONTTAL

2023. DECEMBER 30.

Szemtől szembe konfrontálva Afrika egyre fokozódó drogválságával, megnyílik egy látványos kontinentális Narconon rehabilitációs központ egy privát, békés és idilli környezetben – egy 210 hektáros egykori vadrezervátum területén az afrikai szavannán. A központ megnyitását a Scientologistok Nemzetközi Szövetsége tagjainak nagylelkű pénzügyi hozzájárulása tette lehetővé.

2023. december 30-án, egy napsütéses szombaton mintegy 1600 vendég gyűlt össze az afrikai Kontinentális Narconon Drogrehabilitációs és Képzési Központ érzelmekben gazdag megnyitóünnepségére. Közeli és távoli helyekről jöttek, hogy segítsenek felavatni a lélegzetelállító új Narconont, és meghallgatták a helyi, regionális és országos méltóságokat, akik nemcsak a hatalmas és nagyszerű létesítményt dicsérték, hanem azokat az életet megváltoztató célokat is, amelyek most, a csúcsmodern épületegyüttes megnyitásával elérhetők.

Dél-Afrika minden tájáról érkező méltóságok csatlakoznak az ABLE és a Narconon képviselőihez, hogy felavassák az új kontinentális Narconon Afrikát.

Ahhoz, hogy életeket nyerjünk vissza a függőségtől, zavaró tényezőktől mentes környezetre van szükség, és az új Narconon olyan módokon biztosítja ezt, ahogy azt csak az Anyakontinens képes elérni. A Narconon Afrika a Magaliesberg-hegység lábánál áll, egy 210 hektáros szavannán, ahol szabadon kószálnak a zsiráfok, a zebrák és a különféle antilopfajták – mindezek lenyűgöző látványt nyújtanak a központ kilátójából, ahol panorámás kilátás nyílik az alant elterülő szavannára. Nyugodt környezet és a természet csodái veszik körül a 27 épületből álló tágas létesítményt, amelyet kimondottan az L. Ron Hubbard felfedezésein és írásain alapuló, áttörést jelentő drogrehabilitációs program szolgáltatására terveztek.

Az északnyugati tartománybeli Rustenburg várostól nem messze található kontinentális Narconon kevesebb mint két órára van mind Johannesburgtól, mind Pretoriától, és nyugodt környezetet biztosít a rehabilitációhoz. A központ továbbá nemcsak egyszerre több tucat tanulónak ad helyet a programhoz, hanem képzési központként is szolgál majd, hogy másik Narconon-létesítményeket is létre lehessen hozni az egész kontinensen.

Így ez az elképesztő, új Narconon központ ki fog terjeszteni egy egyre növekvő, világméretű Narconon-hálózatot, amely megszabadítja az egyéneket a drog- és szerhasználattól.

A nagyszerű avatási ünnepség során az volt a visszatérő téma, hogy válaszolni kell a felhívásra, mert segítség kell a drogok által okozott rombolás ellen. Ennek megfelelően a Narconon Afrika olyan időpontban és olyan helyen jelenik meg, amikor és ahol még soha nem volt erre nagyobb szükség.

Jelenleg minden ötödik dél-afrikai felnőtt fogyaszt alkoholt vagy drogokat, ami megdöbbentő számú (10 millió) ember számára okoz függőséget. Azok közül, akik segítséget keresve más drogellenes kezelési programokat végeznek el, túl sokan esnek vissza, hogy egy év múlva újra a rehabon kössenek ki, amivel a hivatalos szervek továbbra is csak küszködnek.

Az avatáson megjelent méltóságok és változást hozó emberek között ott volt Nozibele Makanda, a Helyi Közegészségügyi Szolgáltatások országos vezetője. Elismerte, hogy „Dél-Afrikát hármas válság sújtja: a szegénység, a munkanélküliség és az egyenlőtlenség”, ugyanakkor azt is kimondta, hogy mindhárom hátterében a meghúzódó ok a drogfüggőség. Rámutatott, hogy ennek eredménye „egy bizonyos szintű tehetetlenség a függőség kezelésével kapcsolatban”.

„De ma szerencsére azt tudom mondani, hogy ezzel a csodálatos új Narcononnal a kérésünk meghallgatásra talált! Meggyőződésem, hogy a Narcononnal segíteni tudunk a fiataljainknak kamatoztatni a bennük rejlő lehetőségeket, minden beavatkozás nélkül” – mondta, majd hozzátette, hogy mivel a központ két funkciója közül az egyik a drogfüggőséggel foglalkozó új specialisták képzése: „Reneszánszt fogunk látni minden közösségünkben, és így a hamarosan megmentésre kerülő életeken keresztül a Narcononnak hatalmában áll visszaadni Afrikának a csodálatos potenciálját!”

Eugene Ngoetjana, a BRICS (Nemzetközi Szövetség) dél-afrikai főtitkára ezt mondta arról, hogy milyen benyomást szerzett az új központról: „Varázslatos hely, tele önsegítő eszközökkel és fenséges panorámával olyan hegyekre, amelyek úgy néznek ki, mintha istenek faragták volna őket.

Ez az új központ azt kommunikálja, hogy van remény és ellenálló képesség, és a rehabilitációnak átalakító ereje van, amely tartós változást idéz elő. Elhozza azokat az eszközöket, amelyek a függőség elleni küzdelemhez szükségesek. A Narconon azt jelenti, hogy kevesebb drog és kevesebb bűnözés van, illetve hogy kevesebb pénz kerül rossz kezekbe, amelyek állandósítanák a gonoszt. És ez az elképzelhető legerőteljesebb katalizátor a változáshoz” – jelentette ki nagy taps közepette.

Thamsanqa Maqubela, egy nemzetközileg elismert tudós, a Dél-afrikai Diplomások Tanácsának ügyvezető igazgatója és alapítója elmondta a közönségnek, hogy Afrikában a fiatalok 60%-a munkanélküli, és a főiskolát végzettek több mint 50%-a nem talál munkát.

„A tanulmányok azt mutatják, hogy az utcai drogok, az alkohol és a vényköteles drogok elterjedtebbek a munkanélküliek körében. Láttam, ahogy a drogok szétbomlasztják a csoportokat, reménytelenségbe taszítják az embereket, és lerombolják a jövőjüket – mondta. – És közben mindvégig úgy éreztem, hogy semmit sem tudok kezdeni ezzel. Egészen addig, amíg be nem mutatták nekem a nap és a remény tündöklő sugarát... a Narconont.

A nagyra becsült L. Ron Hubbard életmentő technológiája segítségével önök felvértezik a diplomásainkat. Eltérítik őket a szenvedéstől, és a szabadság olyan magasságába juttatják őket, amit az ember aligha tudna elképzelni. Öröm tölti el a szívemet, azt látván, hogy milyen ragyogó jövő vár ránk ezen az új Narconon Afrikán keresztül.”

Busisiwe Memela a Dél-afrikai Társadalombiztosítási Ügynökség (a dél-afrikai kormány országos hivatala) vezérigazgatója, aki arra van felhatalmazva, hogy szociális támogatásokat és nyugellátásokat biztosítson dél-afrikai állampolgároknak.

„Egész életem, illetve a társadalomfejlesztés és a közszolgálat területén végzett munkám során – mondta a közönségnek – két rideg és kérlelhetetlen tényt figyeltem meg. Egy: a függőség életeket tesz tönkre. És kettő: egyre nagyobb az igény a hatékony megoldásokra. A közösségeinknek segítségre van szükségük.

A tény az, hogy a Narcononban egy erős partnert látok. Egy olyan partnert, akivel együtt tudok dolgozni, hogy megtörjük a rehabilitáció üvegplafonját. Meg fogjuk változtatni az országunkat utcáról utcára és közösségről közösségre – tette hozzá. – Azt szokták mondani, hogy a legfényesebb csillagokat a legsötétebb égbolton is látjuk. Ezért ma egész Dél-Afrika fényesen ragyog.”

A zárószónok, Thabo Mapela püspök, a Dél-afrikai Keresztény Lelkészek Tanácsának elnökhelyettese összefoglalta azt a reményt, amelyet ez az új drogrehabilitációs központ nyújt Afrikának. „Látok egy rendkívül hatékony programot, amely megadja az Embernek a tudást és a hatalmat ahhoz, hogy átvegye az élete feletti irányítást. Önök olyan tudást nyújtanak, amely segíthet az embereket visszatéríteni Istenhez, és visszafordítani a társadalom erkölcsi hanyatlását.

És most, ezen a patyolattiszta létesítményen tisztán látható, hogy miért rehabilitálnak életeket úgy, mint ahogy senki más a drogrehabilitáció területén – jelentette ki Mapela püspök az egyre növekvő taps közepette. – A mi országunknak és a kontinensünknek szüksége van erre. Nagyszerű vezetőnk, Mandela azt mondta: »Szabadon élni nem csak azt jelenti, hogy levetjük a láncainkat, hanem azt is, hogy úgy élünk, hogy tiszteletben tartjuk és növeljük mások szabadságát.« És én ezt látom ebben az új Narconon központban.”


A Narconon megünnepli, hogy több mint 50 éve ment meg életeket, több országban büszkélkedhet központokkal, mint a világ bármely más drogrehabilitációs programja, és a globális hálózata hat kontinensre terjed ki.

A Narconon egyedülálló a drogrehabilitációs programok között, mivel drogmentes, nem orvosi célú elvonást nyújt, hogy véget vessen a függőség szorításának. A Narconon detoxikációs módszere L. Ron Hubbardnak azon a felfedezésén alapul, miszerint a drogmaradványok hosszú idővel a drogok használatát követően is megmaradnak a test zsírszöveteiben. Ez az áttörést jelentő folyamat megszabadítja a testet ezektől a mérgező anyagoktól. A program sajátsága az az egyedülálló tény is, hogy foglalkozik azzal a fizikai és mentális fájdalommal, amely miatt a személy annakidején a drogokhoz folyamodott, így elősegítve azt, hogy soha többé ne térjen vissza a drogokhoz.

Ma a Narcononban végzettek ezrei élnek drogmentes életet.


Az új Kontinentális Narconon központ Dél-Afrikában immár annak a Narconon hálózatnak az egyik tagja, amelyet a Narconon Arrowhead, a zászlóshajó drogrehabilitációs és nemzetközi képzési központ vezet – ez az USA Oklahoma államának délkeleti részén található, és a világ legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. A hálózathoz tartozik továbbá Európa kontinentális Narcononja az idilli Arresø-tó partján Dániában; Latin-Amerika kontinentális Narcononja egy történelmi haciendán a mexikói Villa Victoriában; az Egyesült Királyság kontinentális Narcononja, amely egy vidéki birtokon található East Sussexben; a Narconon Suncoast, amelyet egy 3 hektáros fásított, csendes környezet övez a floridai Clearwaterben; a kaliforniai Ojaiban egy dombtetős birtokon álló Narconon, amely művészeket és vezetőket szolgál, illetve a nepáli Narconon, amely a Himalája árnyékában áll, az L. Ron Hubbardról elnevezett Hubbard-csúcson.

További információkért látogassa meg a narconon.org honlapot!