MI A SZELLEMI TECHNOLÓGIA EGYHÁZA?

A Szellemi Technológia Egyháza (Church of Spiritual Technology – CST) egy kaliforniai nonprofit vallási szervezet, amelyet 1982-ben hoztak létre a Szcientológia írásainak megőrzése és archiválása céljából, és hogy ezen keresztül biztosítsa azok elérhetőségét a jövő generációi számára. Ez a Szcientológia vallás egyik egyházi szervezete.

A CST birtokolja L. Ron Hubbard műveinek szerzői jogait, és engedélyezi azok használatát. L. Ron Hubbard vagyonának egy kisebb részét a családja kapta, a legnagyobb részét azonban a Szcientológia vallásra – nem pedig valamely magánszemélyre – hagyományozta. Az L. Ron Hubbard könyveinek és előadásainak eladásából befolyó jogdíjak a mai napig a Szcientológia Egyház és a Szcientológia vallás javát szolgálják.

A CST egy önálló Szcientológia Egyház, amely kívül esik a Szcientológia nemzetközi egyházi hierarchiáján. A CST sajátos és a Szcientológia egyházak között egyedülálló kötelessége, hogy a jövő generációi számára létrehozza és fenntartsa a Szcientológia Írások archívumát. A Szcientológia vallás számára fontos, hogy az Írások meg legyenek őrizve az örökkévalóság számára, hogy a jövő generációi teljes egészében rendelkezhessenek az Írások pontos és megmásítatlan üzenetével.

Ennek a célnak a megvalósítása érdekében a CST feladata L. Ron Hubbard írásainak és előadásainak hosszú távú megőrzése. Bár minden vallás rendelkezik archívummal, sőt némelyikük meglehetősen nagy terjedelmű, kétezer évre visszanyúló, egyik sem közelíti meg az L. Ron Hubbard műveinek megőrzésére felhasznált technológia színvonalát. A Szellemi Technológia Egyháza több mint 135 tonna archív könyvben, rozsdamentes acélból készült táblákon és nikkelezett hanglemezeken őrzi a Dianetika és a Szcientológia írásait és előadásait. Ezeket az anyagokat 2300, titánból készült ládában, katasztrófabiztos páncéltermekben helyezték el, hogy így biztosítsák a Szcientológia Írások időtlen megőrzését és fennmaradását.