ÚGY HALLOTTAM, A SZCIENTOLÓGUSOK JÓ DOLGOKAT TESZNEK A TÁRSADALOMÉRT. MILYEN KONKRÉT PÉLDÁK VANNAK ERRE?

A Szcientológia világnézete magában hordozza azt az elhivatottságot, hogy alkalmazni kell a Szcientológia igazságait az emberiség felemelésére. Következésképpen, ahogy a Szcientológia növekszik, vele együtt növekednek a szcientológusok által támogatott humanitárius programok is. Ezek a programok jelenleg magukban foglalják az alábbiakat is:

  • A világ legnagyobb nem kormányzati drogellenes kampánya, ami minden évben több tízmillió veszélyeztetett fiatalt ér el;
  • Drogrehabilitációs központok létrehozása több mint 40 országban;
  • A világ legnagyobb nem kormányzati emberi jogi közönségtájékoztatási kampánya, amely széleskörűen ismerteti az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 pontját;
  • Globális oktatási programok, amelyek több tízmillió tanulónak adják át az írástudóság ajándékát Amerikában, Európában, Ázsiában és Afrikában.
  • Az út a boldogsághoz mozgalom, ami 135 országot fog át, népességeket emel fel, és helyreállítja az emberiség testvériségét.
  • A Szcientológia önkéntes lelkész program, amely katasztrófaelhárítási segítséget biztosított több, mint tízmillió embernek az elmúlt húsz év összes nagyobb katasztrófájának helyszínén.

Emellett az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért segítségével szcientológusok olyan dolgokra derítettek fényt, és olyan dolgokat akadályoztak meg törvényi úton, mint az iskolás gyerekek kényszerített gyógyszerezése, az elektrosokk és a lobotómia pszichiátriai gyakorlata, és biológiai hadviseléssel kapcsolatos kísérletek.

Végül, az Egyház egyike volt azoknak, akik elősegítették az információszabadsággal kapcsolatos törvényt és más közérdekeket szolgáló törvényeket, és akik véget vetettek kormányzati emberi jogi visszaéléseknek.

Összefoglalásképpen, a Szcientológia Egyház és a szcientológusok a Szcientológia céljaival összhangban dolgoznak: „Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”