HOGYAN KOORDINÁLJÁK AZ L. RON HUBBARD TECHNOLÓGIÁJÁN ALAPULÓ TÁRSADALMI PROGRAMOKAT?

Ezeket a Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (Association for Better Living and Education, ABLE), egy nemzetközi nonprofit, közhasznú társaság koordinálja, amely a társadalom jobbítása mellett kötelezte el magát.

Az 1988-ban alakult ABLE jogosult arra, hogy felhatalmazza a feltételeknek megfelelő társadalomjobbító csoportokat L. Ron Hubbard technológiáinak tisztán nem vallásos, jótékonysági és oktatási tevékenységekre való használatára. Ezenkívül az ABLE azért is felel, hogy ismertté és elérhetővé tegye ezeket a technológiákat bárki számára, akinek szüksége van rá, és hogy a védjegyoltalom alatt álló társadalomjobbító technológiát az azt engedéllyel alkalmazó szervezetek helyesen használják.

Az ABLE International a világot átfogó kontinentális és országos irodáinak hálózatán keresztül közvetlenül irányítja programjait. Az ABLE nemzetközi, kontinentális és helyi irodái szorosan figyelemmel kísérik a négy társadalomjobbító szervezet tevékenységét, amely L. Ron Hubbard technológiáit alkalmazza – ilyen a Narconon kábítószer-rehabilitációs program, a Criminon bűnözői rehabilitációs program, az Applied Scholastics (Alkalmazott Oktatástan) oktatási program, valamint a tolerancia és az erkölcsösség helyreállítását célzó program, amely Az út a boldogsághoz című, józan észen alapuló erkölcsi szabálygyűjteményre épül.

Az ABLE nemcsak azoknak segít, akikre közvetlenül alkalmazzák ezt a technológiát, vagy akik olyan eredmények elérésére használják, amilyenek korábban hihetetleneknek tűntek volna, hanem megismerteti ezeket az eredményeket a társadalom minden olyan rétegével, amely a kábítószer-használat, az írástudatlanság és a bűnözés felszámolásáért, valamint a hanyatló erkölcsi értékrend jobbításáért küzd.