MIÉRT TÁMADJA A SZCIENTOLÓGIA A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEKET?

A Szcientológia tiltakozása a pszichiátria ellen nem abból a vágyból fakad, hogy visszautasítsa az elmebetegek kezelését. Sokkal inkább az a helyzet, hogy az Egyház ellenzi az elmebetegekkel való rossz bánásmódot, ami a pszichiátriát a kezdetektől fogva jellemzi. Éppen ezért az Egyház támogatja az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért szervezetet, amely arra törekszik, hogy leleplezze és felszámolja a betegekkel való brutális bánásmódot, amit a „mentális egészség” nevében követnek el. Az évek során az Állampolgári Bizottság több ezer esetben vizsgált ki és leplezett le pszichiátriai hanyagságokat, visszaéléseket és brutalitást.

A szcientológusok nem hiszik, hogy az embereket meg kell bélyegezni, és olyan „gyógymódokkal” kell őket „kezelni”, amelyeknek nincs tényleges vagy tudományos alapjuk, viszont rendkívül brutálisak. A pszichiátria hosszú és tragikus története során számos olyan „gyógymódot” talált fel, amelyek végül rendkívül pusztítónak bizonyultak. A tizennyolcadik és a tizenkilencedik században, a mentális betegeken szó szerint kínzóeszközöket alkalmaztak. Utána következett a jégfürdő és az inzulinsokk. Ezeket az elektrosokk-terápia követte, amelynek az eredménye: törött fogak és csontok, emlékezetvesztés és kómás állapot. Ezután következett a prefrontális lobotómia, amelynél egy jégcsákányt szúrtak át a szemgödrön. Ma pedig itt vannak a gyógyszerek.

Mára már rutinná vált, hogy pszichiátriai gyakorlatban a fiatalokat a bárkire ráhúzható mentális zavarok diagnózisaival bélyegzik meg. Ez egy megdöbbentően sok profitot eredményező üzlet. De mialatt a pszichiáterek dollármilliárdokat zsebelnek be, a társadalom jussa egy olyan új generáció lesz, amelyik élethosszig tartó kábítószerfüggőkből áll, ami azt vonja magával, hogy még több igény lesz a tudatmódosító gyógyszerekre.

Mára az antidepresszánsok marketingje rémálomszerű arányokat ért el, és a helyzet még inkább zavarba ejtővé válik, ha figyelembe vesszük az ilyen gyógyszereknek köszönhető rendkívül erőszakos cselekményeket. Ezenkívül semmi sem bizonyítja kategorikusan, hogy léteznének azok a betegségek, amelyeket ezeknek a gyógyszereknek kezelniük kellene – ami azt jelenti, hogy ez az egész egy fondorlatos és halálos átverés.

Ez nem „a Szcientológia meggyőződése” vagy „véleménye”. Ez tény, és ez az oka annak, hogy a szcientológusok szembeszállnak a pszichiátriai visszaélésekkel.