MIÉRT VAN MINDEN SZERZŐI JOGGAL VÉDVE ÉS VÉDJEGGYEL ELLÁTVA A SZCIENTOLÓGIÁBAN?

Minden nagy vallás azt kívánja, bárcsak rendelkezne az alapírójának írott és kimondott szavaival. Mivel a Szcientológia a modern korban született, az alapító írásai és hangfelvételei léteznek és hitelesek. Ezért az Egyház meg tudta őrizni L. Ron Hubbard örökségét, és biztosítani tudja, hogy a vallás örökre hű maradjon az eredeti tanításaihoz.

L. Ron Hubbard szándéka az volt, hogy a Szcientológia írásai nem csak hogy hamisítatlanok maradjanak, hanem hogy mindig az Egyház ellenőrzése alatt álljanak. Továbbá, miután kifejlesztette és rendszerezte az Egyházak igazgatására szolgáló anyagokat is, e műveket ugyanúgy megőrzik és védelmezik.

A Szcientológia és a Dianetika olyan technológiák, amelyek működnek, ha pontosan alkalmazzák őket. Ha megváltoztatják őket, az eredmények nem lesznek egységesek.

Azért, hogy védelmezze az írásokat, és hogy biztosítsa, soha nem fogják megváltoztatni őket vagy visszaélni velük, L. Ron Hubbard szerzői joggal látta el a vallás összes anyagát. Ezenfelül, hogy megakadályozza a Dianetika és a Szcientológia rossz színben való feltüntetését, védjeggyel látta el a vallás meghatározó szavainak és szimbólumainak többségét. Ezek a szerzői jogok és bejegyzett védjegyek törvényes eszközöket nyújtottak annak biztosítására, hogy a Szcientológia vallási technológiáit a vallásos írásokkal pontos összhangban, szabályszerű módon szolgáltassák, és jogtalan vagy helytelen használattal ne lehessen megváltoztatni.

Az évek folyamán néhány gátlástalan ember megpróbált becstelen módon hasznot húzni a Dianetika és a Szcientológia technológiájából. Ezeket a szellemi megváltás elérésére fejlesztették ki, nem pedig valaki személyes meggazdagodására. A vallási védjegyek és szerzői jogok birtoklásával és helyes használatuk betartatásával az Egyház biztosíthatja, hogy ilyen rossz szándékú cselekedetek soha többé ne forduljanak elő.