CLEARWATER, FLORIDA, USA

L. RON HUBBARD SZÜLETÉSNAPI ÜNNEPSÉGÉN REFLEKTORFÉNYBE KERÜL A SZCIENTOLÓGIA ALAPÍTÓJÁNAK MARADANDÓ ÖRÖKSÉGE

2015. MÁRCIUS 16.

Azok számára, akik gyakorolják a Szcientológiát, a vallás Forrása és Alapítója, L. Ron Hubbard (a szcientológusoknak: LRH) nem csupán jelképes személy, hanem ennél sokkal több. A tanításai és a technológiája átható, kitörölhetetlen, mindenütt jelen lévő és maradandó örökséget alkotnak, amelynek jelentősége az idő elteltével folyamatosan növekszik és fejlődik. L. Ron Hubbard szelleme tovább él bolygószerte mindazokban, akik követik az általa mutatott példát: a dolgok mélyére hatolva és a jövőt szem előtt tartva élni, és személyes megvilágosodást elérni – ez örökre igaz lesz mindazoknak az embereknek a megszámlálhatatlan sokaságára, akiket megérintett az élete.

„Soha nem volt ennyire kiemelkedő – mondta David Miscavige, a Religious Technology Center Tanácsadó Testületének elnöke az összegyűlt szcientológusoknak. – Soha nem volt ennyire nyilvánvaló. Sosem volt közelebb ahhoz, hogy megismerje őt a Földön élő hétmilliárd ember. Tehát nem akarom eltúlozni, nem akarom felnagyítani, de a tény az, hogy LRH mindenhol ott van ma este.”

Az L. Ron Hubbard szavaiban és tetteiben testet öltő színtiszta nagyságot ünnepelték meg szombat este az idei LRH születésnapi ünnepségen az Egyház szellemi központjában, a clearwateri Flagben az Alapító 104. születésnapján.

L. Ron Hubbard örökkévalóságba mutató és mindent felülmúló technológiájának nagyszerűségét mi sem bizonyítja ékesszólóbban, mint az, hogy születésének március 13-i évfordulóját telt házas ünnepség keretében ünnepelték meg David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke, az egyház vallási vezetője vezetésével. A rendezvényt azzal nyitotta meg, hogy LRH eredményeinek az örökkévalóságig érezhető erejét kézzelfogható közelségbe helyezte.

„Soha nem volt ennyire kiemelkedő – mondta David Miscavige az összegyűlt szcientológusoknak. – Soha nem volt ennyire nyilvánvaló. Sosem volt közelebb ahhoz, hogy megismerje őt a Földön élő hétmilliárd ember. Tehát nem akarom eltúlozni, nem akarom felnagyítani, de a tény az, hogy LRH mindenhol ott van ma este.”

David Miscavige felsorolt számos mérföldkő jelentőségű eseményt és elismerést, amelyet L. Ron Hubbard és feledhetetlen munkái érdemeltek ki az elmúlt 12 hónapban. Ezek között is kiemelkedő volt a Smithsonian Intézettől tavaly novemberben kapott elismerés, amely minden idők 100 legjelentősebb amerikai polgára közé választotta a Szcientológia alapítóját. Összességében eddig több mint 5000 egyéni elismerést kapott a világ legkülönbözőbb helyeiről.

Az esemény csúcspontja a Szcientológia elmúlt évben elért és következő évre tervezett, minden eddigit meghaladó mértékű terjeszkedésének bemutatása volt. Ennek részeként bemutatták a megnyitandó ideális orgokat Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és Európában, valamint a hamarosan elkészülő Scientology Media Productionst, a Szcientológia bolygószintű kommunikációs központját Hollywoodban.

Elhangzott az is, hogy a jövőben elkészül az L. Ron Hubbard Hall Clearwaterben. Ez egy többezres befogadóképességű, lenyűgöző előadóterem, de át lehet alakítani konferenciákhoz, illetve bankettekhez is, és az épületet a gyönyörű L. Ron Hubbard Park egészíti majd ki. A projekt lenyűgöző látványterveit bemutatták az ünneplő tömegnek, és a tervek mutatták, hogy ez a létesítmény egy teljes háztömböt elfoglal majd Clearwater belvárosában.

Az este egyik leginkább várt pontja a hagyományos születésnapi játék résztvevői közül a bajnokok bejelentése volt. Ennek során elismerésben részesültek azok a Szcientológia-egyházak és -missziók, amelyek a legnagyobb terjeszkedést érték el az elmúlt 12 hónapban. A játék hosszú idővel ezelőtt született, amikor L. Ron Hubbardtól egyszer megkérdezték, hogy mit kér a születésnapjára, és ő azzal felelt, hogy ötszörözzék meg a terjeszkedést. A terjeszkedés lett a játék jelmondata, és azóta is minden évben folyik.

Az idei születésnapi játék világbajnokai három kontinensről érkeztek és minden kategóriában új ideális szervezetek végeztek: a Belleair ideális misszió Floridából; a Sidney ideális org Ausztráliából, az ideális Los Angeles-i Haladó Szervezet; és az ideális Európai Kontinentális Összekötő Iroda Dániából.

David Miscavige átadott egy különleges kitüntetést egy olyan Szcientológia-szervezet (az angol organization szóból „org”-ként rövidítjük) részére, amely a saját ligáját képviseli. A Los Angeles-i Minta Ideális Szervezet növekedésének sebessége olyan erőteljes volt, hogy elérték a régi Saint Hill méretét – azét a szervezetét, amelyet egykor maga L. Ron Hubbard vezetett az angliai East Grinsteadben. Tulajdonképpen kétszeresen meg is haladták ezt a méretet. Ezáltal Los Angeles nemcsak a minden más szervezet számára követendő minta lett, hanem az Adminisztráció Aranykorának hirdetője is, és így elnyerte az egyedülálló „Minta Saint Hill Méretű Ideális Org” státust.

Egyetlen LRH születésnapi rendezvény sem lenne teljes egy hangulatos és inspiráló önéletrajzi bemutató nélkül, mely tiszteleg az ünnepelt előtt a saját szavaival, megkapó történeteket mutat be magával ragadó életéből, amelynek során keresztül-kasul beutazta a világot, és nagy bölcsességre tett szert. Az idén említett kalandok között voltak történetek Dél-Alaszkától kezdve Japán partjain keresztül egészen New York City vadonjáig.

Az ünnepi estre a „Boldog születésnapot, Ron” című dal élettel teli előadása tette fel a koronát.