LOS ANGELES, USA

A SZCIENTOLÓGIA ÜDVÖZLI A 2016-OS ÉVET, A PÉLDÁTLAN TERJESZKEDÉS ÉS HALADÁS EGY ÚJABB ÉVÉT

2015. DECEMBER 31.

Ezrek emlékeztek meg az elmúlt tizenkét hónap lelkesítő eredményeiről az újévi ünnepi gálán a Los Angeles-i legendás Shrine Auditóriumban. A vallásunk számára a 2015-ös év mint a történelmi jelentőségű előrelépések éve szerepel majd.

Ahogy az óév közeledik a végéhez, és kezdetét veszi az újév, itt az ideje megünnepelni a sikereket, és elkezdeni előre tekinteni az újév által tartogatott lehetőségek felé. Így hát a szcientológusok egybegyűltek ezen a hétvégén, hogy kifejezzék a sikerekkel teli, győzedelmes év iránti nagyrabecsülésüket, elismerjék a rekordszintű terjeszkedést és a bolygószinten elért humanitárius eredményeket.

A hívek és vendégeik megtöltötték a Los Angeles-i Shrine Auditóriumot, hogy megünnepeljék a 2015-ös évben elért felülmúlhatatlan növekedést, amely megadta a kezdő lendületet a 2016-os évre – sőt még azon is túl.

„Határozottan egy szinte mitikus év végére érkeztünk, amely nemcsak ezer év diadalával felérő esztendő volt, nemcsak felülmúlt minden évet, amely eltelt az idők kezdete óta, hanem olyan év volt, mely emlékeztet, hogy az időt igen könnyű összesűríteni, főként akkor, ha térgörbítő sebességgel dolgozunk.”
– David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke
 

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestülete elnökének beszéde jól összefoglalta az újévi ünnepségre egybegyűlt tömeg lelkes hangulatát.

„Határozottan egy szinte mitikus év végére érkeztünk – kezdte David Miscavige –, amely nemcsak ezer év diadalával felérő esztendő volt, nemcsak felülmúlt minden évet, amely eltelt az idők kezdete óta, hanem olyan év volt, mely emlékeztet, hogy az időt igen könnyű összesűríteni, főként akkor, ha térgörbítő sebességgel dolgozunk.”

David Miscavige ezután az elképesztő 2015-ös év élénk összefoglalásával folytatta, amelyet a Szcientológia magasabb szellemi tudatossági szintjei – az OT szintek (Operating Thetan = operatív thetán) – új Aranykorának történelmi jelentőségű bejelentésével koronázott meg. Ennek eredményeként L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója eredeti filmre vett haladó tanfolyami előadásai teljesen helyre lettek állítva, és a haladó anyagok, a Szcientológia teljes szabadsághoz vezető Hídjának felső szintjei immár 17 nyelven elérhetők. Ezen anyagok kiadásának hatására a szcientológusok az egymást követő szinteken a korábbihoz képest ötször annyian haladnak keresztül, és mind eltökélten száguldanak a Szcientológia Híd legteteje felé.

Szó volt arról is, hogy egyszerűen elképesztő, mennyi új létesítményt adtunk át 2015-ben: több mint 40 avatóünnepség volt csupán az elmúlt 12 hónapban, és ezek között képviseltette magát az ideális Szcientológia egyházi szervezetek (orgok) minden szintje, valamint az Egyház által támogatott humanitárius programok is.

Ez alatt a nagyszabású terjeszkedési időszak alatt történt:

Az év rendkívüli eredményei tartalmazzák továbbá a Narconon drogrehabilitációs központok megnyitóinak egész hullámát, amelyet a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége tagjainak nagylelkű pénzügyi hozzájárulása tett lehetővé:

David Miscavige ezután az újévi rendezvény résztvevőinek számos pillanatképet mutatott az L. Ron Hubbard által kifejlesztett technológia alkalmazásával elért csodákból, olyan inspiráló történetekkel, amelyek lenyűgöző képet festettek személyes, csoportos és társadalmi előrelépésekről egyaránt.

  • A Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) olyan világi és jótékonysági programokat foglal magába, amelyek kifejezetten a társadalmat sújtó katasztrófák (pl. droghasználat, írástudatlanság, bűnözés) kezelésére irányuló technológiákat hasznosítanak. Egy denveri börtönben Az út a boldogsághoz erkölcsös életvezetésre irányuló szabálygyűjteménye 21 szabályának hatására a program végzettjei közül a szabadulásuk után egyetlen visszaeső sem volt. A Csehországban egyre nagyobb méreteket öltő írástudatlanságot teljes mértékben megfékezte L. Ron Hubbard elismert tanulási technológiája. A központok egyre terjeszkedő hálózata a remény jelzőfényeként világít a drogfüggők számára, és ehhez a hálózathoz csatlakozott a Narconon Suncoast, amely mindössze pár percre található az amerikai Clearwater városközpontjától.

  • A Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Szervezete (World Institute of Scientology Enterprises = WISE) tagjainak sikertörténetei tökéletesen példázzák L. Ron Hubbard adminisztrációs alapelveit, illetve azt, hogy ezekkel folyamatosan maximális sikert lehet elérni az emberi törekvések bármely területén. A világ legjelentősebb bendzsógyártója például a hangszer ismertségét olyan szintre emelte, hogy kiemelkedve déli gyökereiből, széles körű népszerűségre tett szert. Megtekinthettünk továbbá egy, a filmgyártás technológiáját forradalmasító animációs filmes módszert, amely berendezései túlnőttek a mozi világán, és már sportesemények és nemzetközi rendezvények közvetítése során is szerepet kapnak. Bemutattak egy japán konzultánscéget, amely a technológia alkalmazásával segített 650 új üzletnek sikereket elérni egy olyan piacon, ahol a kezdő vállalkozások rendszerint elbuknak.

  • A Lelkészek Nemzetközi Hubbard Egyházi Szövetsége (International Hubbard Ecclesiastical League of Pastors = IHELP) és a Szcientológia Missziók Nemzetközi Szervezete (Scientology Missions International = SMI) az élet technológiájának élő tanúbizonyságaként három 2015-ös sikertörténettel illusztrálta, hogy a Szcientológia egyre nagyobb méretekben emeli fel az emberi lényeket a társadalom minden szintjén. Ezek között ilyeneket találunk: Méregtelenítő programot szolgáltattak egy tucat városban, végig a szibériai sztyeppék mentén, hogy visszafordítsák a sugárzás és a környezetszennyezés katasztrofális hatásait; nekiláttak, hogy megbirkózzanak a társadalmi hanyatlással Guatemalaváros utcáin; megnyitották az első ideális Szcientológia missziót a spanyolországi Valenciában, hogy ösvényt tapossanak a szabadság felé a város lakói számára.

Az Erő FSM-ek (területi munkatársak) minden eddiginél többen érdemeltek ki elismerést az újévi rendezvényen. 32 különböző országból érkeztek, és mindegyikük több mint 100 Szcientológia Híd-lépés megtételéhez segítette hozzá az embereket.

Az ujjongó tömeg számára az újévi ünnepség betetőzése David Miscavige azon bejelentése volt, amelyben közzé tette a világ legnagyobb ideális orgjának megnyitóját Olaszország kulturális fővárosában, Milánóban. Az átadóünnepség október 31-én volt. A 0,6 hektáros birtokon lévő majdnem 10 000 m²-es létesítmény igen szembetűnő, és ez tette fel a koronát erre az évre, amely a Szcientológia Egyház számára figyelemre méltó növekedést hozott, és előkészítette a terepet egy újabb, bámulatos eredményekben gazdag év számára.