KOPPENHÁGA, DÁNIA

A SCIENTOLOGY EGYHÁZ VALLÁSI PIHENŐHELYET NYIT MEG KOPPENHÁGA KÖZPONTJÁBAN A FOLYAMATOS EURÓPAI TERJESZKEDÉSRE ADOTT VÁLASZKÉNT

2023. NOVEMBER 12.

A Koppenhágába haladó vallási szolgáltatásokra érkező rekordszámú európai Scientologist elhelyezése érdekében a Scientology Egyház vadonatúj vallási pihenőhelyet avatott fel a város szívében.

Az Egyház megnyitóünnepségeinek sorozata sikeresen folytatódott azzal, hogy hatalmas tömeg töltötte meg a Vesterbrogade-t, Koppenhága nyüzsgő bevásárlóutcáját, a Nordland vallási pihenőhely felavatása alkalmából.

November 12-én, vasárnap, az Európa országait képviselő Scientologistok elözönlötték a Vesterbrogade-t, Koppenhága nyüzsgő bevásárlóutcáját, hogy megünnepeljék az új Nordland vallási pihenőhely megnyitóját.

Az ideális Európai Haladó és Saint Hill szervezettől alig ötperces sétára található, tágas, ötszintes Nordland kényelmes, kozmopolita és zavaró tényezőktől mentes környezetet biztosít a Scientologistok számára, akik egész Európából érkeznek, hogy részt vegyenek Scientology-képzésben és -auditálásban (szellemi tanácsadás).

„Minden szervezet, amely az európai központunkat alkotja, egyetlen célhoz van igazítva: segíteni minden lénynek Európából felmenni a Hídon a legmagasabb OT-állapotokba.” – mondta David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője, amikor előzetes tájékoztatást tartott a Nordland létesítményről az IAS 2023-as évfordulós ünnepségén az angliai Sussexben, november 3-án.

A Nordland egy neoklasszikus műemlék épületet foglal el, és csupán néhány percre van a nevezetes Tivolitól, a világ második legrégebbi vidámparkjától. Az Egyház teljes mértékben felújította az 1889-ben épült épületet, megtartva az eredeti formáját, amelynek része a palatető, illetve a tégla és terrakotta homlokzat. Az épület koppenhágai téglaudvarát is restaurálták, és kifogástalan állapotú lett.

A vallási pihenőhely összesen több mint 70 jól felszerelt szobával és két étkezőhellyel rendelkezik, amelyek változatos választékot kínálnak a mintegy 30 országból érkezett hívők kiszolgálására. A Natur kávézó ízletes harapnivalókat kínál a nap folyamán a Scientology-tanácsadás vagy -képzés szüneteiben, a Magnolia étterem pedig azzal áll a hívek rendelkezésére, hogy svédasztalos ételeket, illetve asztali kiszolgálást is nyújt.

Az újonnan felavatott Nordland jelenti a végső összetevőt abban, hogy elkészüljön egy teljesen ideális európai Sea Org-bázis és így nyilvánul meg az Egyház robbanásszerű növekedése, amely ezeket foglalja magában:

 • Felavattuk az Európai Haladó és Saint Hill Szervezetet, illetve a Koppenhága városközpontjában álló, 1887-ben épült történelmi otthonát. Ez a többnyelvű szervezet szolgáltatja a teljes szabadsághoz vezető Scientology Híd haladó szintjeit a kontinens minden részéről érkező Scientologistok számára.
 • Átadtuk az ideális dániai Scientology-egyházat – amely 1796-ban épült, és egy 3700 négyzetméteres helyreállított műemlék. Az ötemeletes épület a város szülőhelyén áll, mindössze pár lépésre a Strøgettől, amely Európa egyik leghosszabb sétálóutcája.
 • Megnyílt a 9000 négyzetméteres ideális kontinentális összekötő iroda, amelyben a Scientology minden szektorának Európa-szerte végzett egyházi menedzsmenttevékenységei zajlanak – ezek között olyanok vannak, mint a haladó szervezet, az egyházak, a missziók és a csoportok, illetve az egyház által finanszírozott széles körű humanitárius programok.
 • Elkészült a New Era Publications, ez a teljesen digitális, egyedi igényeket is teljesíteni képes nyomdaipari létesítmény, amely L. Ron Hubbard összes Dianetics- és Scientology-könyvét előállítja az európai kontinens egyházai, missziói és csoportjai számára.
 • Tágas szálláshelyet nyitottunk a Scientology egyházi dolgozói számára. A komplexum a Køgei-öböl partján, az egyik dániai tengerszoros mentén terül el.
 • És teljesen felújítottuk a Corona épületét, amely a koppenhágai óvárosban található, és most ideális szálláshelyként szolgál az egyház dolgozói számára.

 • A megnyitó alig egy héttel azután következett, hogy egy olyan vadonatúj létesítményt avattunk fel, amelyet kizárólag az egyház egyesült királyságbeli egyházi dolgozóinak vallási tanácsadására és képzésére terveztek. A személyzetfejlesztési központ csupán néhány lépésnyire található a híres Saint Hill Manortól, L. Ron Hubbard műemlék otthonától.

  Mindent összevéve, David Miscavige dinamikus vezetése alatt a Scientology Egyház páratlan növekedést ért el. Az elkövetkező hónapokban mintegy 10 ideális létesítmény áll készen a megnyitóra Észak-Amerikában, Afrikában és Európában.

  Az ideális Scientology szervezetek teljes listája megtalálható a Scientology.org.hu/IdealChurches oldalon.