EAST GRINSTEAD, ANGLIA

A SCIENTOLOGY TERJESZKEDÉSÉNEK ÚJ KORSZAKA INDUL AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN

2023. NOVEMBER 5.

Csupán néhány lépésre a történelmi Saint Hill Manortól és az Egyesült Királyság haladó Scientology-szervezetétől, a tömegek összegyűltek, hogy felavassák az új, az alapoktól kezdve felépített létesítményt, amely kimondottan az egyház egyesült királyságbeli egyházi dolgozóinak vallási tanácsadását és képzését szolgálja.

A megnyitóünnepség november 3-án, pénteken este kezdődött mint a Scientologistok Nemzetközi Szövetsége (IAS) 39. évfordulós rendezvényének utolsó epizódja. „Itt lenne már az ideje, hogy átvágjunk pár szalagot!” – jelentette ki David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője. Ekkor David Miscavige bemutatta a hamarosan elkészülő ideális egyházi létesítményeket, amelyek az elkövetkező hónapokban nyílnak meg.

Az Egyesült Királyság minden részéről érkeznek Scientologistok, és a máskor oly nyugodt East Grinstead-i vidéket örömujjongás tölti be, ahogy köszöntik a UK új személyzetfejlesztési létesítményének felavatását.

Így történt, hogy alig két nappal később, 2023. november 5-én, vasárnap mennydörgésszerű éljenzés visszhangzott végig a Saint Hill-i birtokon, ahogy aláhullott az első szalag, az Egyesült Királyság személyzetfejlesztési létesítménye megnyitójának alkalmából. A vadonatúj, 1900 négyzetméteres épület arra lett kialakítva, hogy Scientology-képzést és -tanácsadást nyújtson Saint Hill egyre gyarapodó létszámú egyházi dolgozóinak.

Ennek az épületnek „nem lehet túlhangsúlyozni a fontosságát – mondta David Miscavige, amikor bemutatta a létesítményt – különösen, ha belegondolunk, hogy Saint Hill az a hely, ahol OT-kat hozunk létre a UK kontinens számára. Ezenfelül a Saint Hill-i kontinentális vezetéstől ered az Egyesült Királyság terjeszkedése, és mivel az az »erő«, amely mindezt lehetővé teszi, a Saint Hill-i staffok, nos, mi mást kell még mondani?”

Az új központban van egy staffiskola is, amely hat tanfolyamtermet tartalmaz, hogy egyszerre több mint 150 főnek lehessen képzést biztosítani. Az épület földszintje a Hubbard Tanácsadó Központ számára van fenntartva, ahol a munkatársak szellemi tanácsadást kapnak egészen a Scientology teljes szabadsághoz vezető Hídjának haladó szintjeiig – ezt az útvonalat L. Ron Hubbard Saint Hillben tervezte meg, és standard formában történő haladáson keresztül vezeti az egyént a tudatosság és képesség magasabb állapotai felé.

A létesítmény a High Weald nevű hivatalosan „kiemelkedő természeti szépségű területként” nyilvántartott térségben helyezkedik el. A High Weald nemcsak Anglia és Wales egyik legnagyobb természetvédelmi területe, de Európa északi részének egyik legszebb olyan területe, ahol fennmaradt a középkori táj – az ősi „fenyér” (ritkás növényzetű terület), az erdők és a homokkő dombok a 14. század óta változatlanok maradtak. Az Egyház egy helyi építésszel dolgozott együtt, hogy a környező angol vidéken található tipikus építményeket követve tervezze meg az épületet, és alakítsa ki a stílusát. Az új épület egyaránt energiahatékony és környezetbarát, és fenntartható anyagokból készült, hogy a környezetre gyakorolt hatást a lehető legkisebbre csökkentse.


Összességében ez a felavatás csak a legújabb bővítési akciót jelenti az Egyesült Királyság ideális Sea Org-bázisának megteremtésében, amely az elkötelezett terjeszkedés korszaka volt, és ezeket foglalta magában:

  • A Saint Hill Manor, az aprólékosan helyreállított és teljes pompájában felújított udvarház, amely nemzetközi ismertségnek örvend mint a Scientology Alapítójának, L. Ron Hubbardnak az otthona, de Sussex megye egyik leginkább történelmi jelentőségű birtokaként is számon tartják.
  • Az Egyesült Királyság Haladó és Saint Hill Szervezetének bővítési akciója egy vadonatúj szárnyat foglal magában, ezzel megduplázva az auditálószobák számát, és ezzel együtt megduplázva a tanfolyamtermek számát is.
  • Egy új Saint Hill-i Refektórium – ez a kastély mellé épült, akadálytalan kilátást nyújt a gyönyörű sussexi vidékre, és a Saint Hill számos betervezett rendezvényén részt vevők kedvenc találkozóhelye.
  • Az ideális Kontinentális Összekötő Iroda (CLO UK) felavatása, amelynek öt épülete Saint Hill-lel szemben, az út másik oldalán kapott helyet, a patinás Fonthill Lodge épületkomplexumban, egy hatalmas, 17 hektáros területen.
  • Restaurálták a történelmi Stables épületet, és most ez a Saint Hill-i legénység étkezőlétesítménye.
  • A szintén helyreállított 3,6 hektáros idilli birtokon álló Walsh Manor ideális szálláshely a Saint Hill-i staffok számára.
  • Az átalakított Bullards House olyan egyházi ügyvezetőket szolgál, akik Saint Hillben haladnak az adminisztratív képzésen.

  • Mindent összevéve, David Miscavige dinamikus vezetése alatt a Scientology Egyház páratlan növekedést ért el. Az elkövetkező hónapokban mintegy 10 ideális létesítmény áll készen a megnyitóra Észak-Amerikában, Afrikában és Európában.

    Az ideális Scientology szervezetek teljes listája megtalálható a Scientology.org.hu/IdealChurches oldalon.