HISZ A SZCIENTOLÓGIA A REINKARNÁCIÓBAN VAGY AZ ELŐZŐ ÉLETEKBEN?

A világ népességének túlnyomó többsége hisz a reinkarnációban, és csak az elmúlt néhány száz évben – a fizikai tudományok előretörésével –, jelent meg az a szigorúan materialista nézet, ami elhomályosította a szellemi szemléletmódot.

Az utóbbi időben a reinkarnáció tradicionális meghatározását megváltoztatták az eredeti értelméhez képest. A szó jelentése mára már az, hogy „újjászületés másfajta életformákban” (mint például állatokban, növényekben stb.), noha a tényleges meghatározása az, hogy „újjászületni egy másik testben”. Tehát, amit a reinkarnáció alatt általánosan értenek, az egy meghatározott rendszer, és nem része a Szcientológiának. A Szcientológia Egyház ezzel szemben az utóbbi, eredeti meghatározást fogadja el.

Ma a Szcientológiában sokan bizonyosak abban, hogy éltek már a jelenlegi életük előtt is. Ezekre mint előző életekre hivatkozunk, nem mint reinkarnációra. A Szcientológiában az előző életek léte nem dogma (bizonyítás nélkül elfogadandó, kötelező hittétel) – a szcientológusok auditálás közben általában megtapasztalják az előző életeket, és ezután már saját maguk tudják, hogy éltek már jelenlegi életük előtt. Az abban való hit, hogy valakinek volt már testi vagy másfajta élete a mostani testi személyazonosságát megelőzően, nem új gondolat – de izgatja az ember fantáziáját. 

Tény, hogy aki nem kezdi el kezelni előző életeiben felhalmozott aberrációit, az nem ér el előrehaladást. A Szcientológiában az ember megkapja az eszközöket, hogy kezelje az előző életeiből származó zaklatottságokat és aberrációkat, amelyek ártalmas hatással vannak az egyénre a jelenben, ezáltal felszabadítva önmagát, hogy sokkal boldogabb életet élhessen.