KARIB-SZIGETEK

A FREEWINDS, A SZCIENTOLÓGIA HAJÓJA HUMANITÁRIUSI SZOLGÁLATÁNAK 25. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI

2014. JÚNIUS 21.

Június 14-én, szombat este tűzijáték kíséretében futott ki a Saint Kitts-öbölből a Freewinds – a Szcientológia hajója – ezüst évfordulós útjára.

A tengeren töltött 25 év megünneplésére egy egész héten át tartó összejövetel volt a vallási központ fedélzetén, amelyen több mint 200 haladó szcientológus vett részt a világ egyházaiból.

„A Freewinds ezüst évfordulóját ünnepeljük egy olyan új korszak kezdetén, amely túlmutat mindenen. Mindössze hat hónapja indítottuk el a Tech Aranykora II. fázisát, és mára több szcientológus megy fel a Hídon a szellemi szabadság felé, mint a történelemben valaha. Ehhez méltóan a Freewindsen gyűltünk össze, ahová végül minden szcientológusnak el kell jönnie. De ez még ennél is jobban ideillik, ha figyelembe vesszük a hajó tágabb humanitárius küldetését: létrehozni egy világot, ahol mindenki olyan magasságokba emelkedhet, amiről még csak nem is álmodott.” David Miscavige, a Religious Technology Center vezetőtestületének elnöke

David Miscavige, a Religious Technology Center vezetőtestületének elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője tartotta a rendezvénysorozatot, amelyen bemutatta egy év példátlan terjeszkedését.

A hajón lévő szcientológusokhoz intézett beszédében David Miscavige hangsúlyozta: „A Freewinds ezüst évfordulóját ünnepeljük egy olyan új korszak kezdetén, amely túlmutat mindenen. Mindössze hat hónapja indítottuk el a Tech Aranykora II. fázisát, és mára több szcientológus megy fel a Hídon a szellemi szabadság felé, mint a történelemben valaha. Ehhez méltóan a Freewindsen gyűltünk össze, ahová végül minden szcientológusnak el kell jönnie. De ez még ennél is jobban ideillik, ha figyelembe vesszük a hajó tágabb humanitárius küldetését: létrehozni egy világot, ahol mindenki olyan magasságokba emelkedhet, amiről még csak nem is álmodott.”

Az évfordulós út során David Miscavige részletesen beszámolt a Freewinds negyed évszázados tengerészeti és humanitárius szolgálatának eredményeiről.

A Freewinds az egyetlen civil hajó az összes óceánon, amelyet hivatalos képzési helyszínnek fogadott el az ENSZ Nemzetközi Tengerészeti Szervezete. E minőségében a Freewinds több mint 100 karibi kikötői hatóságnak, parti őrségnek és tengerészeti szervezetnek tartott biztonsági képzést.

A Freewinds utasai és legénysége több tízezer órányi humanitárius munkával segítettek az általuk meglátogatott szigeteken, pl. kulturális programokat szerveztek és bonyolítottak le, finanszíroztak drogmegelőzési, emberi jogi és erkölcsi oktatást a szigetek fiataljai számára, valamint adománygyűjtő rendezvényeket tartottak közösségi és jótékonysági szervezetek számára.

A Freewinds szélesebb körű társadalmi küldetését remekül példázza az, hogy a hajó különféle országos rendőrségekkel és katonai szervezetekkel társult, hogy Az út a boldogsághoz – józan észen alapuló útmutató a jobb élethez – eljusson az egész karibi térség, valamint Dél- és Közép-Amerika országaihoz.

Eddig több mint 11 millió példányt osztottak ki a füzetekből a szigetek kikötőiben és Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Costa Rica, Guatemala és a Dominikai Köztársaság egész területén. A füzet ma már elismert tényezője a bűnözés csökkentésének és az erkölcsi nevelésnek.

A Freewinds hozzájárulásának elismeréseként több mint 300 díjat adományoztak a tiszteletére. A hajót elismerésben részesítették civil szervezetek, kormányügynökségek, minisztériumok, valamint miniszterek és elnökök is.

A Freewinds a 25. évfordulójának tiszteletére további különleges elismerésekben részesült, többek között:

  • A Karibi Turizmus Szervezete „Freewinds nap”-ot hirdetett meg 31 szigeten, annak elismeréseként, hogy a hajó nagyban növeli „az életminőséget és a jólétet” az egész karibi régió területén.

  • Egy emléktábla Willemstad (Curaçao fővárosa ) kikötőjében – a Freewinds anyakikötőjében. A miniszterelnök maga avatta fel a táblát, amely a hajó állandó kikötőhelyét ismeri el a szigeten.

  • Egy emléktábla Bonaire kikötőjében, amelyet a kormányzó állíttatott annak elismerésül, hogy a hajó 25 éve folyamatosan támogatja a szigetet.

  • Egy emlékmű St. Lucia kikötőjében a kormány és a lakosság nevében elismeri mindazt a támogatást, amelyet a Freewinds a népnek nyújtott.

  • Freewinds emlékbélyeg Aruba szigetéről.

_________________

Freewinds 1988-ban állt szolgálatba a Szcientológia Egyház vallási központjaként. A 130 méter hosszú hajó zavaró tényezőktől mentes környezetet biztosít a híveknek, amelyben tanulhatnak, és megkaphatják a Szcientológia vallásban elérhető legmagasabb szintű szellemi tanácsadást. A Freewinds helyszínéül szolgál továbbá nemzetközi Szcientológia-kongesszusoknak és -ünnepségeknek.