KARIB-TENGER

A FREEWINDS HAJÓAVATÓ ÚTJÁNAK 30. ÉVFORDULÓS RENDEZVÉNYSOROZATA A SCIENTOLOGY MONUMENTÁLIS EREDMÉNYEINEK 365 NAPON ÁT TARTÓ TÖRETLEN SOROZATÁT ÜNNEPELTE.

2018. JÚNIUS 25.

A világ minden részéről érkezett Scientologistok a Scientology Egyház egyik vallási központjában, a Freewinds tengerjáró hajón gyűltek össze, hogy terveket készítsenek a további terjeszkedésre, és megünnepeljék az Egyház 12 hónapos töretlen sikersorozatát.

A vendégek június 15-én, pénteken kezdtek megérkezni a luxushajó bridgetowni kikötőhelyére, ahol a ragyogóan fehér, kilencfedélzetes, 135 méteres hajó horgonyzott. Este 6 órára a világ legelkötelezettebb Scientologistjai közül több mint 250-en a kikötőben vagy már a fedélzeten voltak, és a korlátnál állva élvezték a sziget körül lengedező könnyű szellőt. A légkör csupa várakozás volt, ahogy a Királyi Barbadosi Rendőrség stíldobzenekarának játéka betöltötte a sziget simogatóan langyos levegőjét, és a helyi méltóságok meleg hangon kívántak jó utat a hajónak. És ahogy a Freewinds orra lassan elfordult a dokktól, a nyílt tenger felé véve útját, a 30. évforduló alkalmából látványos tűzijáték világította meg a bridgetowni eget.

A Karib-tenger rögtön olyan képeket idéz az emberben, amelyeken méltóságteljes luxushajók szelik a habokat kikötőről kikötőre haladva vakációjukat élvező utasaikkal, akik a trópusi szigeteket, a csodálatos tájat és a calypsozenét élvezik. És bár a Freewinds valóban osztozik más luxushajók bizonyos tulajdonságaiban – például ötcsillagos konyhájával, gyönyörűen kialakított kabinjaival, klasszikus óceánjárókra emlékeztető eleganciájával –, és az utasok tagadhatatlanul élvezik karibi nyaralásukat, a hasonlóságok sora itt véget is ér.

David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője megkezdi a lebilincselő esti rendezvényekkel és tájékoztatókkal teli hetet, melyek sok más dolog mellett a Freewinds által elért eredményeket is részletesen ismertetik a hajó 30. évfordulós ünnepségén.
 
 

„Tehát azt kérditek, mit jelent részt venni ezen a 2018-as OT-csúcstalálkozón – kezdte David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője. – És azt kérditek, hogy mit láttatok volna, ha az elmúlt harminc év minden hajóavató útján ott lettetek volna. Nos, el lehet mondani hosszan, és el lehet mondani röviden. De bárhogy is akarjuk elmondani, a válasz akkor is csak ez: mindent.”

És ezzel David Miscavige hivatalosan is megkezdte a lebilincselő esti rendezvényekkel és tájékoztatókkal teljes hetet, melyek sok más dolog mellett a Freewinds által elért eredményeket is részletesen ismertették a hajó 30. évfordulós ünnepségén.

A különleges hét, amelyet minden júniusban megtartanak a Freewinds fedélzetén, olyan találkozó, amelyen a világ legelkötelezettebb Scientologistjai gyűlnek össze, hogy áttekintsék az elmúlt évet, amely ismét csak korábban példátlan növekedést és eredményeket hozott az Egyháznak, illetve terveket készítsenek a jövőbeli terjeszkedés és sikerek érdekében az elkövetkező hónapokra és évekre.

És az idei Hajóavató út határozottan nem okozott csalódást.

EGY HUMANITÁRIUS CÉLOKÉRT KÜZDŐ HAJÓ 30 ÉV ALATT ELÉRT EREDMÉNYEINEK ELISMERÉSE

Az egész egy kifejezetten a fenséges Freewindsnek szentelt estével kezdődött. Működésének 30. évfordulóján legénysége az egész Karib-tengeren páratlan múlttal büszkélkedhet, hiszen több mint 5000 évnyi összesített tengerészeti tapasztalattal rendelkeznek, és hajónaplója több mint 700 000 kilométernyi a tengeren töltött utat jegyez, ami egyenértékű a Föld majdnem tizennyolcszori megkerülésével.

Valójában a Freewinds az év 365 napján folytatja útját, humanitárius küldetést hajtva végre a karibi térség népeinek felemelése céljával. A hajó legénysége Scientologistok és barátok közreműködésével több tízezer órányi humanitárius munkával segítette az általa meglátogatott szigeteket, például kulturális programok szervezésével és lebonyolításával, a szigetek fiataljai számára tartott drogmegelőzési, emberi jogi és erkölcsi nevelő programok finanszírozásával, valamint adománygyűjtő rendezvények házigazdájaként közösségi és jótékonysági szervezetek egész sora számára.

Nem csoda, hogy 2018-ban a karibi térség szigetországainak egész sora fejezte ki elismerését és tiszteletét négy emlékmű leleplezésével, amelyek mindegyike szigetük kikötőjének bejáratánál található, ahol akár 300 000 ember is láthatja őket nap mint nap. A rendezvény emellett tizenegy emléklap felavatásáról is hírt adott a Freewinds tiszteletére, melyek közül az egyiket Kolumbia karib-tengeri partjain avatta fel az Országos Rendőrség Cartagenában. Az ezekről a kiemelkedő pillanatokról készült felvételek részei voltak az est bemutatójának, ahogy az alábbi köszönetnyilvánítások is:

„30 év valóban nagy teljesítmény, és azt mutatja, hogy azok, akik megfordultak a Freewindsen, és azok, akik jelenleg ott dolgoznak, valóban az emberiség elkötelezett szolgálatának szentelték az életüket” – jelentette ki Dominika oktatásügyi minisztere.

„A tény az, hogy évről évre itt vannak – tette hozzá St. Lucia miniszterelnöke. – Így aztán társadalmunk szerves részévé váltak.”

Míg Dominika miniszterelnöke mindezt így foglalta össze: „A Freewinds ma már egyet jelent a Karib-tengerrel. Minden szigeten nagy tisztelet övezi önöket, és nagyra értékelik mindazt, amit az elmúlt 30 évben tettek.”

Mindeddig a Freewinds folyamatos jótékony célú erőfeszítései több mint 450 díjat és szívből jövő elismerést eredményeztek összes karib-tengeri barátjától, köztük minden egyes szigettől és kikötőtől, amelyet a hajó rendszeresen felkeres: Antiguától, Dominikától, Saint Martintől, Saint Kittstől, Tortolától, Virgin Gordától, St. Vincenttől, Barbadostól, Grenadától, Arubától, Bonaire-től, Curaçaótól, Freeporttól és Nassautól.

KÖZELKÉP A SCIENTOLOGY TERJESZKEDÉSÉRŐL

A résztvevők minden évben tájékoztatást kapnak a vallás egyre terjeszkedő tevékenységeinek részleteiről, és az idei rendezvény minden eddiginél izgalmasabbnak bizonyult.

A délutáni szemináriumot az Egyház vezetésének képviselői tartották, és az izgalmas témák között szerepeltek a készülőben lévő új ideális orgok is. A megnyitás előtt álló ideális orgok véget nem érő sora jól visszaadta az egész út szellemét, hiszen több kontinensen is új egyházak építése közeledik a lezáráshoz és az ünnepélyes megnyitóhoz a Dél-afrikai Port Elizabethtől az angliai Newcastle-ön és a Puerto Ricó-i San Juanon át a kaliforniai Santa Barbaráig.

Ezután egy pezsgő hangulatú összefoglalóval ünnepelték a Scientology tévécsatornájának márciusi indulását, sőt a jelenlévők a színfalak mögé is betekintést nyertek a Scientology Media Productionsnél. A résztvevők megtudhatták, hogy az Egyház tulajdonában lévő és az Egyház munkatársai által működtetett hollywoodi stúdió hogyan készíti eredeti műsorait, illetve hogyan kezeli az ezer és egy részletet, amely az egész világnak történő sugárzáshoz 17 nyelven elengedhetetlen.

A tájékoztató befejezéseként ezután az utasok áttekintést kaptak arról, hogy a vallás gyors terjeszkedése milyen hatással van a Scientology-egyházakra az egész világon, hiszen a kapuikon belépők száma a valaha volt legmagasabb a vallás történetében.

EGY EST AZ ALAPÍTÓ, L. RON HUBBARD (LRH) TISZTELETÉRE

„Most arról fogtok hallani, hogy LRH hogyan védte az emberi jogokat... és ne feledjétek: ami akkor kockán forgott, ma legalább annyira kockán forog” – mondta Mr. Miscavige, miközben felvezette a nagy érdeklődéssel várt életrajzi bemutatót.

Dan Sherman, LRH életrajzírója ezután tanulságos történetet mondott el L. Ron Hubbard küzdelméről az emberi jogokért Afrika déli részén. Itt konkrétan Rhodesia számára írt legendás jognyilatkozatáról és alkotmányáról beszélt, melyek célja az apartheid csúcspontján a faji előítéletek falainak ledöntése volt.

Különös élettel töltötték meg a bemutatót a korábban még soha be nem mutatott, filmre vett interjúk olyanokkal, akik LRH-val dolgoztak, és akiknek az életére hatással volt, miközben Afrikában tartózkodott – egy olyan kontinensen, amely korlátlan lehetőségekkel rendelkezik, és ahol LRH igazi reményt adott a földrész népeinek.

EGY EST AZ EMBERISÉG NEVÉBEN

A hivatalos est, amely a Scientologistok Nemzetközi Szövetségének (IAS) és az IAS-nek a vallás társadalomjobbító törekvéseinek támogatását szolgáló küldetésének van szentelve, a Hajóavató út évfordulós rendezvényeinek mindig szerves részét képezi. Az idei évközi jelentésben elismert, az IAS által finanszírozott kampányok között szerepeltek:

  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR), amely pszichiátriai visszaéléseket leplezett le és állított meg Dánia egész társadalmi rendszerében, Fekete Amerika legjelentősebb városaiban az USA-ban és az indián származású lakosok között a brit-kolumbiai Vancouverben.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért, amelyek emberi jogi mozgalmat indítottak Guyana iskoláiban, Dél-Amerikában, Florida délkeleti részének emberkereskedelmi útvonalai mentén és Izrael ősi konfliktuszónáiban.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány, amely a drogfogyasztás megfékezésén dolgozott Ciprus partinegyedeiben, előkészítette a terepet drogmentes életet élő fiatalok számára India 19 államában, és a drogmentesség zászlaja alatt egész Amerikát bejárta, parttól partig.
  • És végül olyan, IAS által finanszírozott programokról is szó volt, amelyek a társadalmi megmentést célozzák Az út a boldogsághoz-zal, nyugalmat és erkölcsi újjáéledést hozva Twin Cities utcáira; a Narconon drogrehabilitációval, amely Kelet-Tajvan kábítószer-fogyasztási statisztikáinak csökkentésén dolgozott; és az Alkalmazott Oktatástannal, amely Nigéria oktatási rendszerében új magasságokba juttatta a sikeres végzők arányát.

A hetet egy díj átadása koronázta meg, amely szorosan kötődik a Freewindshez, de önmagában is rendkívüli jelentőséggel bír. Hiszen egy a Freewinds által vezetett közösségi kampányt követően, amely Az út a boldogsághoz, Az igazság a drogokról és Az emberi jogok története többmilliós példányszámban való terjesztését eredményezte egész Kolumbiában, illetve a Nemzeti Scientology-egyház bogotái megnyitása után az emberijog-sértések száma 96%-kal csökkent Kolumbiában, és a FARC erői történelmi jelentőségű békét kötöttek az ország kormányával, egy 50 éves polgárháborút zárva le. Így aztán a Kolumbiai Országos Rendőrség viszonzásként kitüntette a Scientology vallás egyházi vezetőjét, David Miscavige-et munkájáért, amellyel „megmenti az emberiséget az erőszaktól, a gonosztól, a terrorizmustól, a drogkereskedelemtől és mindazoktól a negatív erőktől, amelyek fenyegetik létét”.

Egy hivatalos ünnepség keretében, amelyet a hajóavató út indulásának és zárásának állomásán, a barbadosi Bridgetownban tartottak, a Kolumbiai Országos Rendőrség tábornoka, Carlos Ramiro Mena Bravo adta át David Miscavige-nek a Jaime Ramírez Gómez dandártábornok Főfelügyelői Átláthatósági érdemérmet. A díj az Országos Rendőrség legkiemelkedőbb elismerései közé tartozik, és a „bátorság és őszinteség” valamint „a legmagasabb ideálok, erkölcsök és etikai értékek vállalását” képviseli. A díj átadásakor Mena tábornok kijelentette: „Bőven van okunk rá, hogy ezt a kitüntetést átadjuk annak a személynek, aki a Scientology nagyszerű szervezetét vezeti. Az Országos Rendőrség elismeri és a valóságban is kimutatja háláját mindazért a képzésért, motivációért és tiszteletért, amelyet David Miscavige nem csak minden rendőrtiszt és kolumbiai katonatiszt irányában, de minden állampolgár irányában is tanúsított, akik hasznát látták L. Ron Hubbard technológiájának és azoknak a humanitárius kampányoknak, amelyek létrejöttét az ő munkája inspirálta... Gratulálunk az egész Kolumbiai Rendőrség nevében. Köszönjük felbecsülhetetlen értékű segítségét egy új társadalom felépítésében, és amiért csapata részének tekintett minket. Ahogy L. Ron Hubbard mondta egyszer: »Mi lényeket mentünk meg... Mi az örökkévalóságban dolgozunk.«”


És ezzel a hét a végéhez érkezett, és a mindent átható fő motívum, a terjeszkedés hiperűrsebességbe kapcsolt. Az Egyház robbanásszerű növekedése az elmúlt három évtizedben, amióta ezeket az összejöveteleket a hajó fedélzetén megtartják, nem a véletlen műve. Csak az elmúlt évben új egyházak nyíltak az írországi Dublinban, az angliai Birminghamben és a hollandiai Amszterdamban Európában; Észak-Johannesburgban Dél-Afrikában és Salt Lake Cityben és a Szilícium-völgyben az Egyesült Államokban. A hajó útját megelőző hónapban két újabb ékkő került az új Egyházak sorába az ausztráliai Perthben és a floridai Orlandóban, amivel már majdnem 70 jelentős Scientology-egyház áll világvárosokban a világ hat kontinensén, és számos másik halad nagy sebességgel a megvalósulás felé.

Így aztán, ahogy a küldöttek hazafelé vették az irányt új tervekkel egy újabb, terjeszkedésben és társadalomjobbító tevékenységekben gazdag évre, David Miscavige a következő üzenettel búcsúzott:

„Bár a Hajóavató út 30. évfordulós ünnepségének talán itt vége van, minden vég egyben új kezdet is...

És ebben az esetben, amit itt elkezdünk, annak az örökkévalóságig kell folytatódnia, és így is lesz!”

Új elképzelésekkel telve egy friss, csodálatos jövőre vonatkozóan, az utasok abban a tudatban hagyták el a hajót, hogy a munkájuk messze túl fog mutatni a látóhatáron.