KARIB-TENGER

KORLÁTLAN LÁTÓHATÁR: A FREEWINDS HAJÓAVATÓ ÚTJÁNAK ÉVFORDULÓS ÜNNEPSÉGE RÖVID ÁTTEKINTÉST NYÚJT AZ AZT MEGELŐZŐ 12 HÓNAP ESEMÉNYEIRŐL A SCIENTOLOGYBAN.

2017. JÚNIUS 20.

A világ legelkötelezettebb Scientlogistjai útra kelnek egy egyhetes sétahajókázásra, hogy megünnepeljék az elért sikereket, és hogy megtervezzék a következő év terjeszkedési akcióit a hét tenger széltében-hosszában.

Saint Lucia – egy kelet-karibi szigetország, amely híres a drámaian elvékonyodó hegyvonulatairól, vulkáni strandjairól, könnyűbúvárkodásra alkalmas zátonyairól, halászfaluiról és a sziget belsejében található esőerdejéről, amely sziklaszirtekről lezúduló vízesésekhez vezet –, mesébe illően gyönyörű helyszínt nyújtott a világ több száz legelkötelezettebb Scientologistjának az egybegyűléshez. Egy egy héten át tartó összejövetelre érkeztek a legendás 134 méteres motoros hajó, a Scientology Egyház Freewinds nevű vallási szolgáltatóhajójának a fedélzetére, a hajó vízrebocsátása 29. évfordulójának megünneplésére.

Sőt, ez nem csupán egy közönséges hajóút volt, hiszen a fedélzeten lévők azon kimagasló egyéniségek csoportját alkották, akik együttesen az új Scientology Egyházak megnyitásának élén álltak a saját földrajzi zónájukban.

Mi több, az egyhetes összejövetel vezetője nem más volt, mint a vallás egyházi vezetője, David Miscavige, tehát ez valóban nem csupán egy közönséges hajóút volt.

A hét David Miscavige összefoglalójával indult, csak néhányat felsorakoztatva az év jelentősebb előrelépései közül:

David Miscavige-et, a Scientology vallási vezetőjét, az elhivatott Scientologist hallgatóság hatalmas lelkesedéssel üdvözölte, amint a színpadra lépett, hogy megkezdje a nyitó esti bemutatót.

„Legutóbbi találkozásunk óta, az egyházaink naprendszerének legújabb tagjai lettek: Budapest, Magyarország; Harlem, New York; San Diego, Kalifornia; és a földi világunk peremén Auckland, Új-Zéland” – mondta, mielőtt rátért a legújabb egyházaink ünnepélyes megnyitóinak részleteire: San Fernando-völgy, Kalifornia; Miami, Florida és Koppenhága, Dánia.

De a találkozó nem csak a visszatekintésről szól, mondta David Miscavige az összegyűlteknek. Ez az a hét, amikor előkészítik a terveket a Scientologistok számára szerte a világon, hogy folytassák a rekorddöntő terjeszkedést, amely a vallást egy virágzó, egyre nagyobb magaslatokat meghódító, világméretű jelenséggé tette.

Az év fennmaradó részében a Freewinds különleges hajója folytatja a jóakarat terjesztését, amelynek keretében humanitárius és oktatási programokat visznek el a Karib-térségbe és Latin-Amerikába; illetve a hajó szellemi szolgáltatásokat nyújt a leghaladóbb szinteken lévő Scientologistoknak.

De ezen a héten, az éves hajóút alkalmával a vendégek nem csak az Egyház nevében elért saját jól végzett munkájukat ünneplik, hanem kitűznek, megterveznek és kilátásba helyeznek jövőbeli terjeszkedési akciókat is, miközben rendkívüli esti rendezvényeken vesznek részt, melyek mindegyike egyedi és meghökkentő újdonságokat tartogat.

TISZTELETADÁS AZ ÁLLAM HUMANITÁRIUS HAJÓJA ELŐTT

Amikor David Miscavige az első estén köszöntötte a közönséget, a Freewinds előtt is lerótta tiszteletét, akinek a legénysége – köztük 5 hajóskapitánnyal és 133 túlélési szakemberrel – döbbenetes, 5000 évnyi összesített tapasztalattal büszkélkedhet a tengeren. A hajó – mondta – gyakorlatilag újjá lett építve a Hajóavató útja óta, kiérdemelve „a hét tenger legbiztonságosabb hajója” címet.

De a biztonságossága nem az egyetlen ismérve, és nem ez az, ami miatt különleges. Valójában az emberiségért folytatott küldetése miatt az, ahogy az azúrkék karibi vizeket szeli.

Az emberi jogi kampányoktól kezdve, amelyek elérik a szigetlakókat Saint Vincent széloldali szigetének széltében-hosszában; egészen a Bonaire-i televíziós és rádiós éterben szárnyra kelt drogfelvilágosító hullámig; és az erkölcsi felvilágosításig Az út a boldogsághozon keresztül, amely előtt óriási hálával tiszteleg Aruba igazságügyi minisztériuma.

Sőt, a Freewinds küldetésének értékességét ismételten elismerik nyilatkozatokkal a sziget hálás tisztviselői, akik saját szemükkel láthatták jótékony hatását.

A Freewinds és legénysége együttműködése a közösséggel mutatja: „Nem pusztán segédkezet nyújt, vagy egy szívességet tesz, hanem felelősséget vállal a közösségért – mondta Saint Lucia az infrastruktúráért és a kikötőkért felelős minisztere egy elismerő videófelvételben. Ez egy szeretetből, őszinteségből eredő, igaz barátságot és boldogságot kereső hivatástudat.”

Egy tudós Barbadosról hozzátette: „A Freewinds nem csak jön, eltölt némi időt, és aztán távozik. Keresik azokat a területeket, ahol a Freewinds segíthet. És ez nem pénzügyi segítség: megoldásokat segítenek találni gondokra, problémákra.”

Míg végül, Saint Kitts és Nevis Turisztikai Minisztériumának egyik képviselője kijelentette: „És bár nem mondjuk elég gyakran és elég hangosan, ne feledjék, hogy a karibi térség hálás a Freewindsnek!”

EGY ESTE AZ ALAPÍTÓ, L. RON HUBBARD ELISMERÉSÉRE

A következő estén a vendégek egy életrajzi bemutatón vehettek részt L. Ron Hubbard (LRH) tiszteletére. Ezen az estén a jelenlévők számtalan meghökkentő, korábban el nem mondott történetet hallhattak L. Ron Hubbard hagyatékából. A történetek, amelyeket LRH életrajzírója, Dan Sherman tárt a hallgatóság elé, beszámoltak mind L. Ron Hubbard kedvességéről, mind előrelátásáról.

Az est legfontosabb részét azok eleven személyes beszámolóiról készült filmes interjúk alkották, akik személyesen találkoztak L. Ron Hubbarddal és mindörökre megváltoztak.

Ott volt a spanyol hajópincér, aki elmondta: „jobb emberré váltam, aki törődik az embertársaival, és mindez Ronnak köszönhető.” Hasonlóképpen, a portugál vállalkozóhoz, aki arról beszélt, hogy micsoda „erőt sugároz” LRH, amely „azzá tette az életemet, aki ma vagyok”. Őt követte a karibi zsinagóga elnöke, aki elmondta L. Ron Hubbardról, hogy „megörökítette az új világ legrégebbi zsinagógájának hangulatát és légkörét” a nagy becsben tartott képes hírújságukban. És végül, íme a sziget rádiós személyisége és építésze, aki úgy emlékszik L. Ron Hubbard kapitányra, mint aki arra ösztönözte a karibi évfolyamtársait, hogy vértezzék fel magukat az oktatáson keresztül, és akit ezért úgy hívott „a Kapitány, aki számomra nem csupán egy hajó kapitánya, hanem aki az életünk alakulását is a helyes irányba tereli.”

Dan Sherman a következő üzenettel zárta bemutatóját: „Bármit is tesznek, kövessék L. Ron Hubbard példáját. A kompetenciáját, gyakorlottságát és szakértelmét, amelyek elegendőek egy érzelmi hatás megteremtéséhez – utánozzák ezeket! És ezáltal hintsék el a tőle eredő együttérzést és kedvességet azok életében is, akikkel összehozza önöket a sors.”

EGY ESTE HUMANITÁRIUS AKCIÓK MEGÜNNEPLÉSÉRE

Az utasok a Hajóavató út alkalmával részt vettek egy formális rendezvényen is, amelyen elismerték a Scientologistok Nemzetközi Szövetségét (IAS) és annak kiemelkedő elkötelezettségét nemcsak a vallás védelmezése és támogatása mellett, de az emberiség jobbá tételének felgyorsítása mellett is, számtalan nemzetközi humanitárius kampányán keresztül. Ezek közé tartoznak:

  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért, akik feltárták és megfékezték a pszichiátriai visszaéléseket Tokió kórházaiban, Dél-Afrika legnagyobb törzsi királyságában és dél-Florida utcáin.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért, akik elindítottak egy emberi jogi mozgalmat Torontóban – a Föld etnikailag legsokszínűbb városában, Afrika legnépesebb országában, Nigériában és Srí Lankán, ahol hinduk, buddhisták, keresztények és muszlimok közös erővel terjesztették az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.
  • A Drogmentes világ, akik ugyancsak kivették részüket a keresztes hadjáratból, Az igazság a drogokról füzetosztással Athénban és környékén, Baja hírhedt drogkereskedelmi útvonalán, és a Labdarúgó Európa Bajnokság lelátóinak sorai között.
  • És végül az IAS által támogatott programok társadalomjobbító munkáin keresztül, ahol Az út a boldogsághoz egy erkölcsi újjáéledést hívott életre a kubai városokban és falvakban, a tanulási technológia egy oktatási forradalmat lobbantott lángra Mongóliában és a Narconon drogrehabilitáció, amely megsemmisítő csapást mért Nepál függőségi kultúrájának magjára.

Ahogy az eredmények bejelentése a végéhez közeledett, egy monumentális előrelépés is fel lett fedve. Egy nem mindennapi összefogás a Freewinds részéről az IAS támogatásával párosulva. Együtt dolgozva önkéntesekkel, rendfenntartókkal és Scientologistokkal, szó szerint több millió példány Az út a boldogsághoz, Az igazság a drogokról és Az emberi jogok története füzet került szétosztásra Kolumbiában a nagyobb városoktól kezdve egészen a dzsungelbeli falvakig.

Ennek eredményeként, az országot, amelyet egykor a világ drogfővárosának tituláltak, és amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete úgy sorolt be, mint a „legégetőbb humanitárius krízis a nyugati féltekén”, hamarosan csak „kolumbiai csodaként” emlegettek, a hadseregen belüli emberi jogi sértések egy hihetetlen 96 százalékos esésével.

Közvetlenül ezután tartották az IAS által finanszírozott Nemzeti Scientology Egyház ünnepélyes megnyitóját Kolumbiában, ahol tovább dolgoznak azon fáradhatatlanul, hogy biztosítsák a megoldásokat az emberiség helyreállítása érdekében. Nem sokkal ezután következett a megdöbbentő békemegállapodás Kolumbia nemzeti kormánya és a FARC csapatok között, amelyet követően 8500 rendőrt képeztek ki a Freewinds munkatársai személyesen, létfontosságú életvezetési készségekben, hogy használni tudják a FARC katonák újraintegrálására vissza a társadalomba.

És ezzel még nincs vége a történetnek. Mert, kevesebb, mint egy évtizeddel azután, hogy a Freewinds először kötött ki Cartagenában, David Miscavige a következő rendkívüli eredményt jelentette be: 2017. május 5-én Kolumbia népétől a Scientology Egyház teljes vallási elismerést kapott.


Ez egy újabb példa arra, hogy a Freewinds, a Scientologistok, a globális változáshozók és L. Ron Hubbard az élettel kapcsolatos technológiájának kombinációja, egyre közelebb juttat bennünket az emberiség jobbátételéhez.

Az utasok eltökélten és elszántan hagyták el a hajót egy újabb éven át tartó, a társadalom felemelése és a humanitárius állapotok javítása érdekében országonként és kikötőnként világszerte folytatott munkájukhoz.

Kitűzve a célt további 50 Egyház megnyitására, még van jó néhány tengeri mérföld, amit be kell utaznunk, miközben az Egyház azon munkálkodik, hogy minden embert elérjen minden kontinensen. Akkora feltérképezésre váró területtel, mint az Orion-övtől a Tejútig, egy egész óceánnyi felfedezés áll még előttünk. Ehhez mérten, David Miscavige ezzel a végső üzenettel intett búcsút a hajó minden utasának:

„Köszönöm, hogy eljöttetek!

Köszönöm mindazt, amit eddig elértetek.

És mindazt, amit tudom, hogy ebben a következő évben el fogtok érni.

Sok szerencsét, és a viszontlátásra!”