KARIB-TENGER

A FREEWINDS HAJÓAVATÓ ÚTJÁNAK 27. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL RENDEZETT EGYHETES ÜNNEPSÉGEN A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ ELKÉPESZTŐ TERJESZKEDÉSÉNEK ÉVÉT ÜNNEPELJÜK

2015. JÚNIUS 22.

1988 óta minden júniusban megrendezik.

A bolygó több mint 200 kiváló szcientológusa gyűlt össze a festői Karib-tengeren, hogy felszálljanak a gyönyörű hajóra, amely olyan útra vitte őket, ahol az ünneplés mellett a szellemi megvilágosodásnak is szerepe volt az egyhetes ünnepségsorozaton. Idén az eredeti hajóavató út 27. évfordulójának ünnepsége igazán különleges úti programmal szolgált a Szcientológia vallás egyik központjában, a Freewinds hajón, amely június 13-án, szombaton futott ki Aruba szigetéről.

Egy lelkesítő megnyitóest során David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke bemutatta azoknak, akik a hajóavató út évfordulós ünnepségére gyűltek össze, hogy mennyire páratlan ütemben növekedik a Szcientológia.

„Ma, amikor is összegyűlünk itt a Freewindsen, egy újabb mérföldkövet ünneplünk – jelentette ki David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke. – Az ebben az évtizedben elért terjeszkedés ugyanis felülmúlja az elmúlt 50 év együttes terjeszkedését. Eközben tovább tágítjuk lehetőségeink határait annak érdekében, hogy megvalósíthassuk átfogó humanitárius küldetésünket, vagyis egész országokat ösztönözzünk, és így segítsünk az emberiségnek elérni a benne rejlő legnagyobb lehetőségeket.”

„Ma, amikor is összegyűlünk itt a Freewindsen, egy újabb mérföldkövet ünneplünk – jelentette ki David Miscavige. – Az ebben az évtizedben elért terjeszkedés ugyanis felülmúlja az elmúlt 50 év együttes terjeszkedését. Eközben tovább tágítjuk lehetőségeink határait annak érdekében, hogy megvalósíthassuk átfogó humanitárius küldetésünket, vagyis egész országokat ösztönözzünk, és így segítsünk az emberiségnek elérni a benne rejlő legnagyobb lehetőségeket.”

És valóban, az évközi jelentésben közölt hírek ennél ragyogóbbak szinte nem is lehetnének.

Az elmúlt 12 hónapban megnyílt új ideális orgokkal együtt most összesen több mint 40 ragyog 5 kontinensen. Ráadásul ezek az egyházak részei a Szcientológia jelenlegi műveleteinek, amelyek során megkétszerezzük, megháromszorozzuk, megnégyszerezzük, sőt megötszörözzük a korábban elért célokat. És még nem is említettük a több mint 2000 állami és városi szervezetet, amelyek ma világszerte együttműködő partnerei az ideális Szcientológia-egyházaknak.

Ezeket az egyházakat több tucat elismeréssel tüntették ki az elmúlt évben, amelyek az általuk kiszolgált városok jobbítása iránti elkötelezettségüket bizonyítják. Szerepel ezek közt egy vallási érdemérem a tajvani Kaohsiung városától; az orosz parlament elismerése Moszkvában 20 év egyházi szolgáltatásaiért; az angliai Lordok Házának dicsérete, amely kiemeli azt a munkásságot, amelyet a Szcientológia egy jobb világ eléréséért folytat; egy polgármesteri nyilatkozat San Franciscóból a tolerancia és egyenlőség elősegítéséért; és kitüntetések az Egyesült Államok Kongresszusától, amelyek elismerik a másoknak nyújtott, megkülönböztetés nélküli segítséget.

Eközben a Freewinds maga, az utasai és legénysége több tízezer órányi humanitárius munkával segítették az általuk meglátogatott szigeteket, például kulturális programok szervezésével és lebonyolításával, a szigetek fiataljai számára tartott drogmegelőzési, emberi jogi és erkölcsi nevelő programok finanszírozásával, valamint adománygyűjtő rendezvények vendéglátójaként, közösségi és jótékonysági szervezetek számára.

Az e héten tartott 27. Freewinds évfordulós ünnepség arra is lehetőséget nyújt, hogy kiemeljünk néhányat a hajó legutóbbi humanitárius erőfeszítéseiből és széles körű társadalmi küldetéséből, amelynek során számos kikötőnek nyújtottak segítséget a karibi térségben.

Elismerések:

  • A curaçaói igazságügyi miniszter elismerte Az Igazság a Drogokról kezdeményezés munkáját, amely a sziget fővárosának, Willemstadnak 30 kerületét érintette, és azt is megemlítette, hogy L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója „hatása még ma is látható”.
  • Az Egyház St. Kittsen kapott elismerése a sziget védelmi erőinek tartott emberi jogi oktatásáért, amely kijelentette, hogy „a Fiatalok az Emberi Jogokért hatalmas változást hozott.”
  • Az arubai igazságügyi miniszter nyilatkozata, amely kimondja: „A Freewinds az emberek életébe igazi változást hoz” az egyház saját, ingyenes erkölcsi oktatása, Az út a boldogsághoz kampány által, illetve a 21 szabálya sugárzása által, amely a lakosság több mint 85%-át érte el a Tele-Aruba tévécsatornán keresztül.
  • Bonair igazságügyi minisztere dicséretben részesítette a Fiatalok az Emberi Jogokért-mozgalmat a következő elismeréssel: „Hálásak vagyunk, amiért a szigetünk része az önök emberi jogi mozgalmának.”

És ez így folytatódik tovább azokon a szigeteken, amelyeket a Freewinds otthonának tekint, ideértve Barbadost, St. Luciát, St. Vincentet, Dominikát és Antiguát is. Mintegy 80 hivatalos szerv és ügynökség közel 400 elismeréssel tüntette ki a hajót és a legénységét, amiért már több mint negyed évszázada végzi emberbaráti munkáját a tengereken.

Az utasok a 2015-ös hajóavató út ünnepségének egyik estéjét teljes egészében a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS) szentelték, megünnepelték példa nélkül álló bolygószintű törekvéseit, amelyek nemcsak felhívják a figyelmet az emberiséget sújtó problémák közül néhány súlyosabbra, hanem segítenek megoldást is nyújtani ezekre.

Ezen az estén a résztvevőket lenyűgözte a világ legkülönfélébb részeiről érkező tucatnyi történet, amelyek mind azt mesélték el, hogy hogyan diadalmaskodott az emberiesség – és mindegyiket a Szcientológia Egyház által finanszírozott társadalmi programok tették lehetővé. Néhány példa:

  • Történetek Az út a boldogsághoz által előidézett nyugalomról, reményről és eredményekről, arról, hogy a program hogyan segített visszaállítani az épelméjűséget és rendet Mexikó, Dél-Afrika és Franciaország erőszak sújtotta térségeiben.
  • Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának tudatosítása és hatályba léptetése – ebben segédkezett az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért Banglades, Dánia és Guatemala területén.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány felvette a harcot a drogokkal kapcsolatos visszaéléssel Hondurasban, Indonéziában és New Yorkban.
  • A kemény küzdelmek árán elért jogi győzelmek, amelyeket az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) ért el, miután síkraszállt több ezer gyermekért, akik pszichiátriai visszaélések és bűnök áldozatai Olaszországban, Ausztráliában és Új-Mexikóban.

És ez így folytatódott tovább egész héten át. A hajóavató út évfordulós ünnepségére összegyűlt szcientológusok lelkesen és elégedetten hagyták el a hajót, alig várva, hogy belevágjanak a rájuk váró izgalmas, kihívásokkal teli új évbe.