A SZCIENTOLÓGIA ÚJ

Noha a szellemi szabadság reménye már ősidők óta létezik, amit a Szcientológia tesz, az új. A megszervezésének módja is új. A technológiák, amelyekkel a lét új állapotát képes előidézni az Emberben, szintén újak.

Mivel a Szcientológia az Emberrel mint szellemi lénnyel foglalkozik, teljességgel különbözik más területektől, amelyek úgy tekintenek az Emberre, mint környezete vagy génjei termékére – valakire, aki a születésekor megszabott korlátok közé van szorítva.

Ezzel szemben a Szcientológia a szellem tanulmányozása és kezelése az önmagával, univerzumokkal és más életformákkal való kapcsolatában. A gondolkodó ember ötvenezer éves hagyományára alapozva az élet alapvető igazságaira épül.

Ezekből az alapelvekből pontos módszerek származnak, amelyekkel az egyén javíthatja állapotát. Más jobbítási törekvésekkel szemben, amelyek csak életviteli szabályokat kínáltak, a Szcientológia valódi eszközöket kínál a hétköznapi életben történő használatra. Így nem függ valamely hittételek rendszerétől vagy hittől.

A Szcientológiában a hangsúly egyértelműen alapelveinek pontos alkalmazásán van, az egyén élete és a minket körülvevő világ javítása érdekében.