A SZCIENTOLÓGUS KÓDEX

A Szcientológus kódex első kiadása 1954-ben jelent meg. Ebben a kódexben L. Ron Hubbard útmutatásokkal látja el a szcientológusokat arról, hogy hogyan küzdjenek az emberi jogokért és az igazságért társadalmi reformok segítségével. Ez a kódex létfontosságú minden olyan szcientológus számára, aki tevékeny a közösségben. A kódex 1969-ben és 1973-ban átdolgozásra került, és itt a végső változatát közöljük.

Szcientológusként a Szcientológus kódex értelmében mindenki javára fogadom, hogy:

1. Folyamatosan és pontosan tájékoztatom a szcientológusokat, a közönséget és a sajtót a Szcientológiáról, a mentális egészség világáról és a társadalomról.

2. A Szcientológiát legjobb tudásom és legjobb képességeim szerint használom fel a családom, barátaim, csoportjaim és a világ segítésére.

3. Visszautasítom, hogy elfogadjak auditálásra bármely olyan precleart vagy csoportot, akit vagy amelyet, úgy érzem, nem tudok becsülettel segíteni, és visszautasítom, hogy pénzt fogadjak el tőlük.

4. Felemelem a szavam mindennemű, az élet vagy az Emberiség elleni visszaéléssel szemben, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megszüntessem őket.

5. Leleplezek és segítek megszüntetni mindennemű, fizikai sérülést okozó gyakorlatot a mentális egészség területén.

6. Segítek megtisztítani és tisztán tartani a mentális egészség területét.

7. Biztonságos légkört teremtek a mentális egészség területén az ott előforduló visszaélések és brutalitás eltörlésével.

8. Támogatom az igaz emberbaráti törekvéseket az emberi jogok különböző területein.

9. Magamévá teszem azt az irányelvet, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő.

10. Dolgozom azért, hogy szólásszabadság legyen a világon.

11. Aktívan felemelem a szavam az olyan tudás, bölcsesség, filozófia vagy adatok elnyomása ellen, amelyek segítenék az Emberiséget.

12. Támogatom a vallásszabadságot.

13. Segítem a Szcientológia orgok és csoportok szövetségre lépését a közönség csoportjaival.

14. Olyan szinten tanítom a Szcientológiát, amelyen az a befogadó számára érthető és felhasználható.

15. Hangoztatom a Szcientológia mint filozófia minden alkalmazásának és változatának szabad felhasználását a humán tudományok terén.

16. Ragaszkodom hozzá, hogy a Szcientológia szervezetekben standard, minden változtatástól mentes Szcientológiát alkalmazzanak az etika, a processzing és az adminisztráció területén.

17. Kiveszem a részem a Szcientológia világra gyakorolt hatásáért vállalt felelősségből.

18. Növelem a Szcientológia létszámát és erejét világszerte.

19. Tetteimmel példázom a Szcientológia hatékonyságát és bölcsességét.

20. Józanabb és jobb hellyé teszem ezt a világot.