MI A SZCIENTOLÓGIA TEMETÉSI SZERTARTÁS?

Mivel a Szcientológia tanai szerint a test halandó, de a szellem halhatatlan, és tekintve, hogy a lelkész szerepe vigaszt nyújtani azoknak, akiket veszteség sújtott, a temetési szertartás arra szolgál, hogy lezárja a véget ért élet ciklusát, és a figyelmet a jövőre helyezze. Még ennél is fontosabb, hogy a Szcientológia temetési szertartás segít az elhunytnak lezárni az életnek ezt a fejezetét, és továbblépni a következőre.

A Szcientológia gazdag az olyan ismeretekben, amelyek segíthetnek a személynek boldogabb, eredményesebb életet élni. Amikor valaki az élete végéhez közeledik, a vallás segíthet annak biztosításában, hogy a lény a lehető legjobb állapotban legyen, és segíthet neki továbblépni a következő élet felé.

Igaz, hogy a test elhasználódik, és meghal. Ám az is igaz, hogy a lény soha nem hal meg. A Szcientológia temetési szertartásai elismerik ezt az igazságot, és mély megértést adnak az Ember természetéről.

A Szcientológia temetési szertartással annak a személynek az életét ünnepeljük, aki elhagyta testét. Ennek során a barátok és családtagok elbúcsúzhatnak a személytől, illetve elismerhetik és megköszönhetik neki mindazt, amit ebben az életében tett, és jó kívánságaikat fejezhetik ki neki a következőre. Ez a szertartás annak a tudatnak a megerősítéséül szolgál, hogy mindannyian halhatatlan szellemi lények vagyunk.

Olvassa el az egyik Szcientológia temetési szertartás szövegét.