MI A SZCIENTOLÓGIA NÉVADÓ SZERTARTÁS?

A Szcientológia vallásban ez a szertartás a szülővé válást ünnepli, és bevezeti az újszülöttet a világba. A Szcientológia névadó szertartásnak további jelentősége is van a vallás tagjai számára. A szcientológusok a vallás alapvető tanaként elismerik a szellemi lény halhatatlanságát, és ebből következően azt, hogy amikor a lény új élet kezd, zavarodottságot tapasztalhat. Ezért fontos, hogy az újszülöttet tájékoztassuk új családjáról és környezetéről, és hogy kommunikációba hozzuk a családtagjaival.

A Szcientológia névadó szertartás során a gyermek formálisan is megkapja új identitását, bemutatják neki a szüleit és a keresztszüleit, a gyülekezet pedig nagy örömmel fogadja.

A névadó szertartás továbbá emlékezteti a szülőket és a keresztszülőket az ő kötelességeikre, nem utolsó sorban arra, hogy átadják a gyermeknek saját nehezen szerzett tapasztalataikat, és tanácsot adjanak majd neki, nem feledve, hogy minden lénynek saját magának kell megválasztania az életben követett útját.

A névadó szertartás eredménye egy olyan lény, akivel éreztették, hogy szívesen fogadják, és aki orientált az új életében.

Olvassa el az egyik Szcientológia névadó szertartás szövegét.