LOS ANGELES, KALIFORNIA

EGY ÉVTIZED VÉGE ÉS AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG KEZDETE: ÚJÉVI ÜNNEPSÉG KORONÁZZA MEG A SCIENTOLOGY TÍZ ÉVÉT, AMELY MEGVÁLTOZTATTA A TÖRTÉNELMET

2019. DECEMBER 31.

Több ezren gyülekeznek Los Angelesben, hogy megünnepeljék a Scientology történelmének legnagyszerűbb terjeszkedési időszakát.

A Los Angeles belvárosának egén kirajzolódó felhőkarcolók mögött a híres Shrine Auditorium került reflektorfénybe, ahol azért gyűltek össze a Scientologistok, hogy megünnepeljenek egy rekorddöntő évtizedet:

A Scientology Aranykora.

Több mint 50 új egyházi szervezet.

Kiadói és multimédiás létesítmények.

A Scientology Network elindulása.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke olyan ünnepséget indít el tíz évnyi lélegzetelállító terjeszkedés megkoronázásaként, amely nemcsak a következő évtizednek szab irányt, hanem az elkövetkező évszázadoknak is.

Mindez csak rövid betekintés abba, miért terjeszkedett gyorsabban a Scientology a 2010-es években, mint az összes azt megelőző évtizedben együttvéve.

„Ma este megünnepeljük az idő felett aratott győzelmünket, hiszen hogyan máshogy is tudna bárki ennyi mindent megvalósítani tíz rohanó év alatt? – kezdte beszédét David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője. – De akárhogy is, a mai témánk az »idő«. A múlt idő, a jelen idő, és persze mindaz, amit ez az évtized képvisel egy előre elrendeltetett, dicsőséges jövő szempontjából. Tehát annak érdekében, nehogy bárki magától értetődőnek vegye, mondjuk csak azt, hogy ez nemcsak a jelenlegi Scientologistok számára a legjobb idő, hanem arra is, hogy valaki most váljon Scientologisttá.”

EGY ÖRÖKRE EMLÉKEZETES ÉVTIZED

A Scientology tíz éven át tartó, példátlan nemzetközi terjeszkedésének bizonyítékaként David Miscavige egy lenyűgöző vizuális bemutató keretében vette sorra a kiemelkedő eredményeket:

  • A Tudás Aranykora beteljesült: Befejeződött egy kolosszális, 25 éves vállalkozás, egy program, amely felkutatta és hűen helyreállította L. Ron Hubbard összes előadását – összességében ezreket –, amelyek a Dianetics és a Scientology felfedezéseinek és fejlesztéseinek napról napra történő feljegyzéseit tartalmazzák, és most először minden Scientologist számára elérhetőek.
  • Egy kiadói erőmű létrehozása: A Bridge és a New Era Publications megalapozása, amelyek kizárólag L. Ron Hubbard írott és kimondott szavainak nyomtatására és sokszorosítására jöttek létre. A maguk nemében egyedülálló létesítmények heti több mint 250 000 könyv és közel 1 millió CD előállítására képesek. Így teszik lehetővé az Egyház számára, hogy lépést tartson hat kontinens növekvő igényével a Dianetics és a Scientology iránt.
  • Egy globális terjesztési központ felépítése: Egy csúcstechnikával felszerelt létesítmény oktatási anyagok és eszközök előállítására és szétosztására, amelyek a Scientology által támogatott humanitárius programok alapjait képezik. A sokrétű nyomdaipari és gyártási központ megrendeléseket teljesít, és több mint 190 országba juttatja el a társadalomjobbító anyagokat.
  • A Tech Aranykora II. fázisának kiadása: Egy másik nagyszabású projekt befejezése L. Ron Hubbard iránymutatása alapján, az összes áttörést jelentő auditálási eljárás pontos rendszerezésére, amelyeket LRH több mint negyed évszázadon át fejlesztett ki. Ezek az anyagok nyújtják azt a bizonyosságot, hogy minden Scientologist elérheti a teljes szabadságot a Cleartől az örökkévalóságig.
  • A 21. századi Flag Katedrális felépítése: A Tech Aranykora II. fázisának kiadásával egy időben nyílt meg a floridai Clearwaterben a Flag Épület, a Scientology szellemi központja. Ez az építészeti és technikai vívmány nemcsak ezrek számára tette lehetővé, hogy egyszerre vegyenek részt Scientology-auditáláson és -képzésen, hanem a Super Power és Okozóság-újjáélesztő Rundownok kiadását is lehetővé tette, amelyekkel helyreállíthatók egy szellemi lény képességei – minden érzéklete, sőt, még az energiája is.
  • Új évezredbeli Ideális Szervezetek megnyitása: A Scientology gyülekezetek feltartóztathatatlan mozgalmat folytatnak új egyházi szervezetek létrehozására, pontosan L. Ron Hubbard víziója alapján. A példátlan növekedés évtizedében 12 időzónában és 22 országban hullott alá a szalag új Scientology egyházakon, közöttük az Afrikai Haladó és Saint Hill Szervezeten 2019-ben, L. Ron Hubbard jövőképének megvalósulásaként, miszerint határtalan szellemi szabadság vár Afrikára.
  • Az új egyházi szervezetek megnyitása során az Egyház több országban is mérföldkő jelentőségű győzelmet ért el, és elismeréseket kapott, többek között az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságának ítéletét, amely igazi vízválasztó pontot jelentett.
  • Egy multimédiás műsorszóró központ elindítása: Az elmúlt évtizedben nyílt meg a Scientology Media Productions is, a Scientology vallás multimédiás kommunikációs központja. A kéthektáros történelmi komplexum Hollywoodban található, és szinte minden 21. századi médium – magazin, internet, speciális rendezvények és tévéműsorok –segítségével juttatja el a Scientology üzenetét az egész bolygónak.
  • Ezután következett a Scientology Network történelmi jelentőségű elindítása, amely műholdas televízión és élő streaming-platformokon keresztül juttatja el a Scientology hangját a világnak, 17 nyelven. Ez új sztenderdet állított fel a vallásos műsorkészítés számára, és eddig az iparág több mint 50 díját nyerte el az innovációért és a kiváló minőségért.

TEKINTSE MEG A VIDEÓT

Egy monumentális évtized áttekintése

Az évtizedvégi ünnepség fényét tovább emelték azok a bemutatók, amelyekkel elismerték L. Ron Hubbard technológiájának alkalmazását a társadalom minden szektorában, egy jobb világ megteremtésének nevében.

  • A Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) olyan programokat futtat, amelyek a drogfogyasztást, az írástudatlanságot, az erkölcstelenséget és a bűnözést hivatottak kezelni:
  • Limában, Peruban, egy 41 éves tapasztalattal rendelkező veterán rendőrtiszt, Az út a boldogsághoz-nak, L. Ron Hubbard nem vallásos erkölcsi kódexének követévé vált. Több mint 200 civil szervezettel lépett partnerkapcsolatra, több mint egy millió állampolgárt ért el, és segítségével 20%-ra csökkent a bűnözés Limában. Az út a boldogsághoz füzetet 117 nyelvre fordították le, és 40 millió példányban osztották szét csak az elmúlt 10 évben.
  • A csendes-óceáni Szamoán az Oktatási Minisztérium az ország pedagógushálózatán keresztül vezette be L. Ron Hubbard Tanulási Technológiáját. A tanulók több mint 60%-át érték el, és 90%-kal emelték a megértést. Hasonló helyzet játszódik le mindenhol, ahol alkalmazzák a Tanulási Technológiát, a pedagógusok pedig rendszeresen számolnak be akár 15-szörös tanulási sebességről egyetlen félév alatt.
  • Új korszak indult a Narconon, L. Ron Hubbard drogrehabilitációs programja számára. Az elmúlt évtizedben sorra jöttek létre kontinentális képzési létesítmények Mexikóban, az Egyesült Királyságban és Dániában, valamint mintaközpontok az Egyesült Államokban, sőt olyan távoli helyeken is, mint Nepál. Mindent összevéve, e globális hálózat négyóránként menti meg valaki életét, és eddig több mint 150 díjjal és elismeréssel jutalmazták, amiért megszabadítja az embereket a függőségtől. Továbbá, az évtized végére, a Narconon nemzetközi sikerességi aránya lett a legkiemelkedőbb a drogrehabilitáció területén.
  • A Scientologist Vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE) L. Ron Hubbard adminisztrációs technológiáját (admintech) terjeszti, hogy épelméjűvé és prosperálóvá tegye a hétköznapok világát:
  • Egy magyar agrármérnök eldöntötte, hogy helyreállítja a modern, erős kémiai anyagokat alkalmazó mezőgazdasági technikák miatt kimerült talajt. Kifejlesztett egy forradalmian új biotrágyát, amely 25%-kal növeli a termést, és L. Ron Hubbard adminisztrációs eszközeinek segítségével eljuttatta termékeit Közép- és Kelet-Európa gazdaságaiba. Ennek következtében elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat a kiemelkedő innovációért.
  • Egy vállalkozó a texasi Dallasból L. Ron Hubbard admintechjét használta, hogy érvényesüljön az étterembiznisz rendkívül szoros versenyében, ahol tízből nyolc étterem a működése első öt évén belül bezár. A jellegzetes stílusú pizzára specializálódott vendéglátós több mint 40 helyen nyitott éttermet Texasban, sőt még az államhatáron túl is.
  • A Cseh Köztársaság a Szovjetunió széthullását követően az erősen kontrollált gazdaságból fejest ugrott a szabadkereskedelembe, az adminisztratív stabilitáshoz és sikerhez szükséges megfelelő tudás és eljárásmódok nélkül. Erre válaszul egy WISE-tag megalapított egy konzultáns céget, amely több mint 4000 szeminárium segítségével ismertette meg a cégtulajdonosokat és a menedzsereket az admintechhel. Ezáltal több mint 80 000 szakmát támogatott, akik közül fél tucat a „100 Legjobb Cseh Cég” listáján is szerepel.
  • A Hubbard Lelkészek Nemzetközi Egyházi Szövetségének (I HELP) és a Scientology Missziók Nemzetközi Szervezetének (SMI) úttörő mozgalma csoportok és missziók megnyitásán keresztül juttatja el a Scientology bevezető szolgáltatásait a világ minden tájára:
  • Horvátországban egy I HELP csoport összesen több mint 400 000 km-t utazott a komoly traumát szenvedett volt jugoszláv országokban a balkáni konfliktusok idején. Mivel mintegy 150 szemináriumot tartottak, és az egész régióban nyújtottak szellemi tanácsadást, nemzetközi elismerésben részesültek, amiért segítettek „egyesíteni a Balkán nemzeteit.”
  • Costa Ricában, egy viszonylag stabil országban, amely rendkívül erőszakos közép-amerikai országok között található, az embereket a növekvő bizonytalanság és bűnözés fenyegeti. Erre válaszul egy San José-i Scientology misszió magára vállalta, hogy társadalomjobbító kampányokkal árasztja el a közösséget az egész országban, az emberi jogok és az erkölcsösség érdekében.
  • A SMI sikertörténete hat új ideális misszióval folytatódott, amelyek az elmúlt évben nyíltak: Belleairben a floridai öbölparti közösség számára; Houston középnyugati „szuperszomszédságában”, Amerika napfényövezetének fővárosában; Magyarország „acélvárosának” szívében, Miskolcon; Panama központjában, a város forgalmas belvárosában; Anglia déli partján, a dorseti High Streeten; valamint Johannesburg fejlődő kerületében, Edenvale-ben.

Az este tetőpontját a 2019-ben nyílt legújabb Ideális Orgok megnyitóünnepségeinek bemutatása jelentette:

Végezetül, az évtized üstökösszerű terjeszkedésének jelképeként, rekordszámú Erő-FSM-ek (Területi Munkatársak) álltak színpadra Észak- és Dél-Amerikából, Európából, Afrikából és Ausztrálázsiából, és átvették elismerésüket, amiért az elmúlt évben legalább 100 embert indítottak el a Hídon a teljes szabadság felé. A bemutató megkoronázásaként több mint két tucat személyt ismertek el „Az Évtized Erő-FSM-e” státusszal, amiért az elmúlt évtizedben minden évben elérték az Erő-FSM státuszt.

Ekkor hatalmas tapsvihar hangzott fel a zsúfolásig megtelt Shrine Auditoriumban, az esti ünnepség pedig győzedelmes diadallá változott. Így az Egyház legnagyobb jelentőségű évtizedének utolsó pillanataiban David Miscavige a következő szavakkal búcsúzott mindenkitől:

„Ezzel elérkeztünk a ma esti rendezvény végéhez és a pillanathoz, amikor eltűnődünk a következő tíz éven. És a következőn, meg a következőn, majd az azután következőn az idők végezetéig, amíg be nem teljesül, amit LRH mond nekünk: Az idő nem járt el felettünk, hanem előttünk áll, az örökkévalóságban, amelyben mi is kétségtelenül ott leszünk. Akárhogy is, mi mindannyian együtt teljesítjük be a sorsot a következő tíz évben. De addig is azt mondom: boldog új évet, és jó utat az örökkévalóságba!