A KÉPZETT SZCIENTOLÓGUS

A Szcientológia képzés lehetővé teszi, hogy az ember szembenézzen a létezéssel és kezelje azt. Az olyan készségek, mint hogy hatékonyan kommunikáljunk, hogy ténylegesen segítsünk egy másik embernek és hogy szembenézzünk bármivel, amit az élet produkálhat: ezeknek éppen olyan sok alkalmazási területe létezik, mint amennyi kezelésre váró helyzet adódik az életben.

Óriási szükség van az auditorokra, mivel világos, hogy egyszerre csak egy embert lehet megmenteni. Sok más vallástól eltérően ez a Szcientológiában végső soron az auditor és a preclear között négyszemközt történik. Sok szcientológus tanul, hogy auditorrá váljon, és bárki megteheti ugyanezt, aki szeretne segíteni embertársainak. De nem kevésbé fontos az, hogy nagyobb készségre tehet szert az élet kezelésében, mint azt valaha is gondolta volna. Nincs értékesebb cél, mint segíteni társainkat, és nincs jobb mód ennek a célnak az elérésére, mint az, ha valaki auditorrá válik. Az auditorok arra használják, amit megtanultak, hogy az auditálással másoknak segítsenek, és megváltoztassák az állapotokat, amikor javításra szoruló állapotokat találnak.

Ez a képzett szcientológus küldetése, és megértésében, segítő szándékában és jártasságában rejlik mindaz, amit valaha egy jobb világról álmodtunk.