HOGYAN KÉPZIK A SZCIENTOLÓGUSOKAT?

Kutatásai során L. Ron Hubbard sok előrehaladást ért el abban, hogy hogyan a legjobb oktatni az embereket. Kutatási eredményeit az Egyház által nyújtott minden képzési szolgáltatásnál alkalmazzák. Feltérképezte a tanulás alapjait, és rendszerezte őket mint a tanulás technológiáját. A tanulási technológia önálló terület, amely alkalmazható a tanulás bármely tárgyára. Az összes Szcientológia képzésben használják, de éppolyan hasznos bármely téma tanulásában.

A Szcientológia tanfolyamterem életének legfőbb szereplője a tanfolyam-felügyelő, aki szakértő a tanulási technológiában, és hozzáértő a megértés bármilyen akadályának felismerésében és kezelésében, amellyel a tanuló szembe kerülhet.

A tanfolyam-felügyelő nem tart előadást, és semmilyen módon nem teszi hozzá saját értelmezését a témához. Ez egy lényeges pont, mert a Szcientológiában elérhető eredmények egyedül a technológia szigorú követéséből származnak, pontosan úgy, ahogy azt L. Ron Hubbard leírta. A témát felkutatta, tesztelte, és alaposan bebizonyosodott, hogy az alkalmazás szempontjából működőképes. A szóbeli értelmezések, amelyeket a tanár átad a tanulónak, elkerülhetetlenül eltéréseket tartalmaznak az eredetihez képest – bármennyire is nem szándékosak ezek. Így elveszne a Szcientológia hatékonysága. Ezért szentelnek tekintélyes figyelmet annak, hogy a tanuló csak L. Ron Hubbard eredeti értelmezését kapja, ahogy azt ő maga leírta vagy elmondta.

Viszont a tanfolyam-felügyelő segít az egyénnek az anyag felfogásában, mindig a megértést és az alkalmazást hangsúlyozva. Úgy találták, hogy az oktatásnak ez a módszere nagyobb megértést tesz lehetővé az egyén számára.